Sari la conținut

RoDiaspora, o aplicație utilă celor plecați din țară, inclusiv acum, cu ocazia alegerilor

Până acum nu prea erau mijloace prin care cei plecați afară să primească informații de la autoritățile din România. Acum însă, autoritățile au pus la punct o aplicație ce vine în ajutorul celor departe de casă. Momentan aplicația o puteți descărca doar pentru Android (aici), și foarte curând pentru iOS.

Ce vă permite aplicația?

  • să găsiți cea mai apropiată secție de votare;
  • să găsiți toate punctele oficiale ale României (ambasade, consulate, etc);
  • să găsiți puncte de interes pentru comunitatea românească;
  • să primiți informații esențiale de la MAE, informații venite în sprijinul comunității românești din străinătate (Ghidul alegătorului, Ghidul de reîntoarcere în România, Ghidul Fiscal al Românului din străinătate, etc.).

După alegeri aplicația o să fie updatată cu:

  • știri și comunicate MAE;
  • tot felul de puncte noi de prezentă ale comunității românești din străinătate (asociații, lăcașe de cult, institute, contracte utile, etc.)
  • posibilitatea de a sugera chiar voi puncte de interes pentru a fi adăugate în aplicație (restaurante românești, magazine românești, etc)

rodiaspora

Vă recomand cu drag aplicația și dacă îi găsiți probleme, sau vreți să se îmbunătățească ceva, scrieți-le oamenilor ce au făcut-o. Ei vor să o facă cât mai utilă pentru cei departe de casă.

P.S. Pot să mă mândresc și eu cu ceva? Cătălin și Ligia, doi prieteni de-ai mei au participat la dezvoltarea ei, alături de mulți alți oameni faini. Sunt mândru de voi, dragilor!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)