Sari la conținut

Romanii au produs o masina mai tare ca Hummer-ul American

La prima vedere nu pare o gluma, poate nici la a doua, timpul o sa ne zica daca titlul este partinitor (pentru ca sunt Romani, nu?) sau masina produsa in Romania este chiar peste Hummer.

Numele este clar d’al nostru, ii zice Ghe-O Rescue si este o masina speciala pentru interventii. Nu cred ca o sa vedem asa ceva pe Magheru, dar cine stie…

ghe-o rescue

Este o masina de 3 tone (un Hummer are 5 tone), lunga de 5.2 metri si lata de 2,7 metri (o banda de circulatie are cca. 3.5 metri). Vehiculul poate avea senile sau roti pe spate si este capabila sa transporte 11 persoane si o tona de apa in caz de nevoie.

Se vrea o masina pentru situatiile de urgenta, nu este facuta pentru altceva.

Daca o sa aiba succes o sa vedem, pana atunci va las cu filmuletul.

Sa nu uitam, este o masina facuta la noi in tara si ii zice Ghe-O. Alt nume mai romanesc nu cred ca puteau sa-i gaseasca :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Haivas 15 Oct 2013 @ 11:53

    Detalii.. cine o face, unde? A cui e investitia cine sunt cumparatorii…

    Raspunde
  2. criserb 15 Oct 2013 @ 12:10

    Este produsa de Ghe-o Motors, am inteles ca au legatura cu BGS-ul (sper sa nu gresesc), iar despre cumparatori, nu sunt, inca este un prototip…

    Raspunde
  3. Alex 15 Oct 2013 @ 14:32

    Felicitari si tot respectul pentru oamenii care au realizat acest proiect.

    Raspunde
  4. spanac 15 Oct 2013 @ 15:08

    shit son, i want one!
    sper sa apuce linia de productie si sa mearga multa vreme. ma uitam aseara la romania te iubesc, cu matrapazlacurile care au inchis ARO…

    ghe-o asta e urmasul albinutei militare vad… foarte bine!

    Raspunde
  5. Denisa 16 Oct 2013 @ 17:10

    Dacă e pe bune şi nu e reclamă la Vodafone sau ceva, e foarte tare şi o să vezi câte una în curtea fiecărui boss speriat de zombies şi de ideea de apocalipsă.

    Raspunde
  6. Nautilus 29 May 2014 @ 13:35

    1. Românii noştri de la BGS nu au produs Ghe-O Rescue, ci l-au asamblat – adică au procurat componente de la mai mulţi producători, fabricate şi omologate de ei, şi le-au pus la un loc.

    Aşa cum se asamblează un calculator, din nişte componente pe care le-au făcut alţii, Acer, Nvidia, ATI, AMD, Intel, Fujitsu etc

    2. Ghe-O Rescue a fost făcut să aibă cam 3000 kg (prin mai multe metode, inclusiv folosirea de panouri de caroserie din aluminiu nituit ca la Land Rover Defender) ca să poată fi condus legal cu categoria B. Ceea ce trece de 3500 kg încărcat intră la categoria C.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)