Sari la conținut

Sa luam exemplu de la japonezi

Da, pare incredibil, pare un mare trucaj, nici unui Roman nu ii vine sa creada ca japonezii au refacut o portiune de drum rupta de cutremur in doar 4 zile. Pentru Romani acest lucru este inadmisibil

Sa-luam-exemplu-de-la-japonezi-mare

Poza, asa cum zice si Fulgerica provine de pe siteul firmai care a reparat drumul si nu poate fi vorba de nici un fake. Stim cu totii ce inseamna onoarea pentru ei.

Or sa apara cu siguranta unii care vor zice ca poza nu e facuta exact din acelasi loc, ca sa eliminam comentariile inutile mai punem si o poza ajutatoare.

qxCwb

Nu vreau sa ma gandesc cum era la noi, noi dupa atatea zile inca nu ne reveneam psihic (si poate pe buna dreptate), dar sa ne mai apucam de reconstruit? Si tocmai drumuri? de ce drumurile si nu casele?

E destul de simplu zic eu, infrastructura e primordiala, peste tot.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. alin 17 Mar 2011 @ 16:53

    E pixelul albastru. E o facatura. :)) . Rusine Dinu Patriciu :)) .
    Acu pe bune; oanenii civilizati se gospodaresc. Noi aici suntem doar ca sa ne aparam saracia si nevoile si neamul. Nu avem nevoie de drumuri si de alte aberatii din astea. Ciudat e ca totusi cand mergem in tarile civilizate ne place ce vedem acolo. Dar cand venim inapoi redevenim conservatori si votam la fel ca in ultimii 20 de ani. Si apoi iara plangem. Suntem deosebiti.

    Raspunde
  2. Gerhald 17 Mar 2011 @ 18:38

    La noi e fix invers. Prima poza e cum arata soseaua in Romania dupa ce a fost reparata! :))

    Raspunde
  3. un Prost 17 Mar 2011 @ 19:28

    Scuze ca postez aici. Imi poti spune cum faci sa apara ultimile articole pe Wall in Facebook? Faci lucrul asta manual sau se face automat? Mersi.

    Raspunde
  4. mircea 17 Mar 2011 @ 19:37

    asta nu e nimic – toate firmele japoneze si-au repatriat toti banii de prin alte tari si au cumparat yeni pentru a ajuta economia tarii sa-si revina// ai nostri cred ca nu ar sti cum sa ii schimbe in devize straine si sa plece cu ei

    Raspunde
  5. criserb 17 Mar 2011 @ 19:50

    un Prost – Pentru pagina personala faca manual iar pentru pagina blogului e un ad de facebook, ii zice RSS Graffiti.

    Mircea – Las’ ca si la ei se pare ca o parte, si in special cea bogata a “fugit” din tara… Dar na, e si asta de inteles, ca pana una alta e vorba de a alege viata sau moartea la o adica.

    Raspunde
  6. ionu 17 Mar 2011 @ 21:07

    un proverb am de spus : where there’s a will there’s always a way

    http://www.william.ro

    Raspunde
  7. Andy 17 Mar 2011 @ 21:21

    Eu zic sa le oferim japonezilor o noua tara… sa vina aici ca trebuie cineva sa si munceasca, nu ? :)

    Raspunde
  8. mircea 17 Mar 2011 @ 22:11

    cristi doar o parte// uitate la cat s-a intarit yenu’ in ultimile 48 de ore, de 10 ani nu a mai fost atat de puternic

    Raspunde
  9. mircea 17 Mar 2011 @ 22:28

    pardon de la al doilea razboi mondial nu a mai fost atat de puternic yenu’ :)

    Raspunde
  10. Alex Dima 18 Mar 2011 @ 07:38

    Te pui cu japonezii ? Noi de ce să facem azi dacă putem lăsa pe mâine ?

    Raspunde
  11. Andrea S. 18 Mar 2011 @ 08:10

    cred ca daca urmaresti imaginile din ultimele zile…gasesti destul de multe exemple sa fie un exemplu pentru multi dintre noi…problema este ca unii nu au capacitatea sa invete de la altii…nu invata din greselile lor si nu vor invata niciodata…si cel mai grav zic eu…este faptul ca sunt multi…foarte multi.

    Raspunde
  12. criserb 18 Mar 2011 @ 10:08

    Ma uitam cum stau ei civilizati la coada la alimentara. Era ditamai coada si nimeni nu se baga in fata. Nimeni nu se impingea, toti stateau ordonati, in rand. Imi aduc apoi aminte de inundatiile de la noi, unde… am vazut cu totii cum a fost.

    Pe langa asta mai ziceau la TV ca de cand cu problemele care le au nu s-a inregistrat nici un furt, nici unul. Incredibil, parca ei nu sunt oameni ca noi.

    Cinste lor!

    Raspunde
  13. alin 18 Mar 2011 @ 11:01

    Japonia este oricum mai speciala decat alte tari. Cultura lor i-a invatat ca trebuie sa fie civilizati. Oriunde s-ar fi intamplat un astfel de dezastru ar fi existat furturi si alte magarii. La ei nu. Ei daca obsevati au ca conducator un imparat. Ei si acum in secolul asta isi dau viata pentru imparatul lor. La centrala nucleara s-au irolat voluntari chiar daca stiu ca vor muri. Spiritul asta pentru patrie si pentru imparat este foarte puternic. Din istoria mai recenta ne aducem aminte de acei Kamikaze care si-au dat viata pentru Japonia si pentru imparatul lor. Nu cred ca se poate compara cineva cu poporul japonez. Dupa razboi s-au ridicat asa de mult incat au ajuns a doua economie mondiala. Si au doar 5 insule. Nu au resurse naturale. Au decat cutremure. Si totusi au demonstrat lumii ca se poate.

    Raspunde
  14. Ionuţ 19 Mar 2011 @ 12:22

    Dacă o să traduci comunicatele de presă (toate) ai să constaţi următoarele:
    – drumul e Joban Expressway, nu Tokiwa Prefectural;
    – drumul e avariat puternic pe o distanţă de 1,5km, nu pe toată lungimea lui;
    – NEXCO anunţă că se lucrează la reabilitarea drumului, dar din cauza replicilor seismice lucrările decurg cu mare dificultate;
    – imaginea cu drumul “refăcut” e pusă cu titlu exemplificativ;
    – prioritară e refacerea benzilor de urgenţă pentru deplasarea vehiculelor de intervenţie, nu a întregului drum (vezi situaţia lucrărilor).

    În plus:
    – imaginea a 2-a este din alt film, cadrul nefiind acelaşi (doar se sugerează de hoaxul în engleză că ar fi acelaşi);
    – şoseaua are banda din mijloc intactă; se pot vedea boscheţii şi vopseaua veche, lucrându-se doar la banda din margine.

    Cât priveşte argumentul cu onoarea, nu ei au minţit, ci noi am tras concluzii de-a-mpulea. Japonezii nu au nici o vină că noi nu ştim japoneza. :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)