Sari la conținut

Sa renunt sau nu la trafic.ro

traficro

De cand mi-am mutat blogul in Romania am incercat sa-i fac tot felul de optimizari ca sa mearga mai bine. Am renuntat la tot felul de scripturi externe si am facut tot ceea ce puteam eu sa fac.

La trafic.ro nu am vrut sa renunt din simplul motiv ca m-am obisnuit cu el de atata timp de cand il folosesc.

Acum insa primesc mesajul de mai sus, cum ca imi expira "perioada de fidelitate". Habar nu am ce-i aia, cert e ca pe vremea cand mi-am facut eu cont era moca, acum insa, vad ca ar trebui sa platesc o taxa anuala.

Nu e vorba de cei 10 euro pe care ar trebui sa-i dau, e vorba ca ma intreb daca chiar am nevoie de el si la ce mi-ar folosi? Tot ceea ce imi ofera trafic.ro imi ofera si google analytics. In plus analyticsul e moca si nici nu-mi cere sa-i tin un banner pe site. In plus, se incarca mai repede…

Nush, chiar nu stiu daca am sa mai tin scriptul trafic. E total aiurea sa am doua scripturi care fac acelasi lucru doar pentru ca m-am obisnuit sa folosesc mai cu placere trafic.ro.

Iar la analytics nu vreau sa renunt, e mult mai profi decat trafic.ro

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Iulian 6 May 2011 @ 02:27

    Renunta, nu e vorba de cei 10 euro, ca oricum sunt fara TVA probabil, e vorba de principii. Eu nu as avea tupeul sa cer bani pe ceva ce altcineva (muuuuuuuult mai mare) ofera gratis.

    Raspunde
  2. bogdan 6 May 2011 @ 09:12

    nu ti se pare normal sa beneficiezi de niste servicii si sa nu zici macar “merci”(10 euro)? la cine e tupeul?

    Raspunde
  3. Marius 6 May 2011 @ 09:49

    Ideea este alta si anume ca cei de la trafic, analytics samd, se folosesc de datele tale, cuvintele cheie in special dar si care sunt cele mai profitabile cuvinte. Cu aceste date le este usor sa optimizeze site-uri din portofoliul lor sau al clientilor care au acces la aceste date.
    Imagineaza-ti cum e sa ai acces la cuvintele cheie cu care se intra pe 10.000 de site-uri, cata baza de date strangi in spate, la ce informatie ai acces!

    Raspunde
  4. Andy 6 May 2011 @ 09:51

    Chestia asta cu bannerul e din 1900 toamna. Ar trebui sa mai evolueze si ei. Un serviciu bun isi face reclama singur, nu trebuie sa-si puna banner peste tot. Nu vezi nicaieri link catre Google Analytics, totusi o multime de oameni il folosesc.

    Atata timp cat exista servicii free mult mai bune decat trafic.ro, nu vad de ce ar trebui sa platesti pentru a obtine mai putin. Daca ar avea ceva in plus, as intelege… Nu e vorba de 10 euro ca suma e modica, dar daca tot concureaza cu altii ar trebui sa ofere ceva in plus de banii astia (macar sa-si scoata bannerul ;) ).

    Raspunde
  5. Bogdan Aron 6 May 2011 @ 09:59

    Salut Cristian,

    Ai beneficiat de o perioada de fidelitate pentru ca ai fost inscris dinainte de ianuarie 2009 in trafic.ro – momentul in care s-a introdus plata. Toate siteurile au primit atunci abonament Standard 1/2 din perioada in care fusesera inscrise in trafic.

    De ce am introdus plata? Motivele sunt simplu de inteles: trafic.ro ofera niste servicii, are o echipa in spate (facebook.com/traficro) care lucreaza sa dezvolte produsul (http://blog.trafic.ro/2010/12/22/2010-un-an-bun-pentru-trafic-ro/ sau http://blog.trafic.ro/category/jurnal-schimbari/). Ah si sa nu uitam ca cei 80-100 de GB de date pe care ii procesam zilnic necesita resurse importante.

    Ca sa n-o lungesc, revin la situatia ta: daca nu prelungesti abonamentul Standard vei trecut pe un abonament FREE care iti ofera listarea in clasament si cateva statistici. In momentul in care vei considera ca cei 10 euro -plata abonamentului Standard – se justifica in cazul tau (de ex oferim in plus fata de Analytics: studii demografice, includere in Piata de linkuri, AdPlanner, alte produse pe care le avem sau pe care urmeaza sa le dezvoltam etc.) poti face plata si vei fi trecut din nou pe Abonamentul Standard.

    O zi frumoasa.

    Raspunde
  6. criserb 6 May 2011 @ 10:07

    @bogdan – De servicii mai bune beneficiez de la Google Analytics si ei nu cer nici un “multumesc”, intelegi tu? :)

    In plus, eu le tin un banner pe blog, altora le iau bani pentru asa ceva.

    Eu fara trafic.ro ma descurc ok in continuare, ei daca-i scot pierd un banner.

    Cine are de castigat?

    Raspunde
  7. raca 6 May 2011 @ 12:15

    Inchide blogul si gata, nu-ti mai trebuie nimic. In plus ai avea mai mult timp pentru sotie si prieteni.

    Raspunde
  8. Claudiu 6 May 2011 @ 12:22

    Ceea ce ofera trafic.ro si nu ofera nici Google Analytics si nici altii sunt datele publice. Daca niciodata nu ai verificat “cum stau” celelalte bloguri de pe nisa ta dpdv al traficului, daca nu le-ai urmarit cresterea sau scaderea relativ cu a ta, daca pozitia blogului tau in topul trafic.ro nu conteaza nimic pentru tine sau cei ce-ti platesc advertising, atunci, e drept ca poate nu ar trebui sa consideri continuarea abonamentului.

    Eu nu vad trafic.ro ca si o alternativa la Google Analytics, ci ca pe un serviciu adiacent, special facut pentru specificul pietei de la noi.

    Raspunde
  9. criserb 6 May 2011 @ 12:24

    Nu pot man sa-l inchid, am niste contracte semnate ;) In plus cu ce te-as mai bate pe tine la cap si Cum ai mai putea sa tii tu pasul cu noutatile? :P

    Raspunde
  10. mo 6 May 2011 @ 16:04

    serb,
    n o fost moca. eu mi aduc aminte ca ai platit de pe tel!!!

    Raspunde
  11. criserb 6 May 2011 @ 16:06

    hmmm, eu cred ca am platit pentru tine. Pentru mine, ca mi-am facut cont mult mai demult nu am platit. Dar e posibil sa ai si tu dreptate, ca stii ca eu stau prost cu memoria :(

    Raspunde
  12. mo 6 May 2011 @ 16:11

    pai ai platit inaintea mea…, oricum si mie mi o trimis astia acelasi mesaj, dar eu nu am platit decat o data (acum 2 ani)… abonamentul era pe un an, iar daca nu l mai platesti, ei iti contorizeaza vizitele, etc, dar nu ti mai dau tie toate informatiile!!! ceea ce ti s a intamplat in anul ce tocmai se incheie peste 3 zile!

    Raspunde
  13. Zoly 11 May 2011 @ 20:24

    Eu am renuntat de mult. Pe vremea aceea se divulgau date importante la care nu se putea pune cheita si vedeau toti (cel mai bun referral, cuvinte cheie, etc). A fost una din motivele principale. Poate ar merita pentru “piata de linkuri”, dar linkuri se fac si fara ei (orice consultant SEO are deja lista si contactele lui bine intretinute).

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)