Sari la conținut

Sa vorbim despre confiscarea masinii

Am citit un articol foarte interesant despre confiscarea masinii si mi-a intarit idea ca Ponta are dreptate. Ar trebui ca aceasta masura sa se aplice si la noi, pentru anumite fapte. Bine, este clar ca legea trebuie scrisa bine pentru ca politistul roman sa nu faca uz de putere. Aici apare totusi o problema :)

In conditiile in care legea ar fi scrisa bine, cred ca confiscarea masinii sau a motocicletei ar fi o masura venita pentru a-i pedepsi intr-un fel sau altul pe cei care incalca flagrant legea.

De exemplu, circuli cu mai mult de 50km/h pe ora peste viteza legala sa-ti ia permisul, ca pana acum, circuli cu peste 100km/h peste viteza legala sa-ti ia masina o perioada + o amenda considerabila.

Una este sa te grabesti, sa circuli cu 100 km/h printr-un sat si una este sa fii inconstient si sa circuli cu 150km/h intr-o zona in care viteza este limitata la 50km/h.

Nu as fi de acord insa cu suspendarea permanenta a masini, sunt tari in care se intampla si chestia asta. Nu, cu asta eu nu as fi de acord, dar cu suspendarea pe o anumita perioada de timp, da.

O sa-mi spuneti ca nu avem autostrazi si ca trebuie sa ajungem repede dintr-un loc in altul. Aveti dreptate. Nu avem si trebuie sa ne deplasam. Dar de la a depasi viteza legala cu o valoarea de pana in 50km/h si a depasi viteza legala cu peste 100km/h este o mare diferenta. Sa mergi pe Magheru cu 150km/h iar mi se pare o nesimtire. 240km/h pe autostrada este iar o aroganta.

Eh, pentru aceste viteze eu cred ca este ok ceea ce propune Ponta. Pana la urma nu este vorba de retinerea unui bun doar asa, este vorba de nesimtire.

Chiar si pentru asa ceva eu i-as lua omului masina… sa faci cerculete in mijlocul unui bulevard nu este normal.

Bineinteles, toate astea in conditiile in care legea este clara si nu-l lasa pe militian sa o aplice dupa bunul lui plac.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. un Prost 15 May 2013 @ 15:46

    Daca ai coaie sa ii dai peste 150 in localitate, ti se rupe ca ramai fara masina o perioada, pentru ca mai ai inca 10 masini in afara de aia.

    Raspunde
  2. criserb 15 May 2013 @ 15:51

    @un Prost – cand iti ridica cineva masina eu zic ca-ti pui niste semne de intrebare. Poate au alte masini, dar poate nu asa cool…

    Raspunde
  3. liana 15 May 2013 @ 18:06

    Cand eram mica si ma loveam de un scaun, de exemplu, bunica-mea batea scaunul :’na, na, scaun rau, ca mi-ai lovit nepoata !”Asa si legea asta.
    Ce vina are masina ?
    Poate nici nu e cumparata de acela ci de tata-sau ori de nevasta-sa…
    Inconstientilor ar trebui sa li se interzica dreptul de a conduce orice masina pe un timp de cativa ani ori chiar pe viata, asta ar avea efect, nu confiscarea jucariei.

    Raspunde
  4. amzis 15 May 2013 @ 21:06

    Eu zic ca ar fi bine venita chestia cu luatul masinii. Si nu oe o perioada de timp, ci confiscata de tot.

    Raspunde
  5. sofer 15 May 2013 @ 22:06

    E ilogic.Daca masina a fost incredintata cuiva?daca a fost furata?De ce trebuie ca proprietarul de drept sa isi piarda timpul facand toate formalitatile (care oricum merg prost in Romania)si sa-i fie suspendata masina?Pentru cei ce conduc in halul ala (peste 50 km/h peste limita admisa) sa le fie suspendat permisul,sa nu mai aiba dreptul de a conduce o perioada + amenda aferenta.Daca se doreste neaparat inasprirea pedepsei se poate apela la interzicerea dreptului de a ridica o dovada pe o perioada mai mare de o zi.Confiscarea masinii nu mi se pare o solutie.

    Raspunde
  6. ady 15 May 2013 @ 23:26

    Daca eu is prost si ii dau 300 in localitate de ce sa confiste masina FAMILIEI cu care “ne inconstienta” de nevasta imi duce doamne fereste plodul la dializa?! Care e logica???
    “240km/h pe autostrada este iar o aroganta.” de ce aroganta? Nu e aroganta daca ai popor civilizat si infrastructura – vezi germania. Mie in general imi place cum gandesti dar aici mi se pare ca ai avut un derapaj major.

    Raspunde
  7. ady 15 May 2013 @ 23:33

    Confiscare masinii e cea mai mare prostie din f multe puncte de vedere. Eventual daca is asa de hoti si nu vor sa faca infrastructura ca e mai usor sa arzi plebea decat sa pui osu la treaba, da naibii o lege sa faci munca in folosul comunitatii, sa ti se suspende dreptul de a conduce un an 10 ani dar nu aberatii care nu ajuta pe nimeni: familie / politie / societate etc.Ca mi-ai luat masina? Nu-i nimic am motor… Mi-ai luat si motorul nu-i nimic gasesc eu o modalitate sa ajung iar la 300 ca doar is prost nu? Ideea e ca deobicei astia de alearga ca avioanele pe sosele au ceva bani la ciorap… Ca o janghina de dacie abia ajunge intr-a 5-a la 50 km/h

    Raspunde
  8. lee 17 May 2013 @ 17:19

    Adica lui ala care a omorat 3 oameni, i-au dat 3 ani cu suspendare si noi vrem sa vorbim de confiscari de masini doar pentru abateri grave de circulatie? Ai dom`le ca e derutat Ponta. Cred ca a dat un copy/paste dar nu mai stia exact care e contextul si nici unde vroia sa-l puna.
    Da de ce nu le da puscarie pe loc cate o zi sau doua. Adica ai depasit cu peste 50km/h in localitate (intra la cetegoria nesimtiti), te duci frumos 24h si stai sa te racoresti, si garantat nu mai depasesti. CA daca le da amenda, cat de mare, tot saracul roman o simte cu adevarat. Ala care are banul, il doare la basca, stiind ca banii aia i-a castigat in timpul castigat prin depasirea vitezei, adica cateva milioane pe minut. Asa la racoare le vine mai bine.
    Apropo:
    Daca vor sa mai depasesca viteza, sa-si tina si o alifie in torpedou, ca nu se stie….

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)