Sari la conținut

Scapam de cancer-ul din Coca-Cola?

pepsicolaDoi dintre cei mai mari producători de răcoritoare din lume, Coca-Cola şi Pepsi, îşi vor schimba reţetele pentru băuturile lor pentru a nu fi nevoiţi să publice un avertisment cancerigen pe etichetele produselor. Schimbarea vine ca urmare a unei legi californiene care interzice un anumit nivel pentru o substanţă considerată cancerigenă care este folosită la colorarea băuturilor. [sursa]

E clar da, ca sa nu publice un avertisment, la fel ca pe pachetele de tigari, Coca-Cola si Pepsi prefera sa schimbe reteta. Pana acum am baut foarte relaxati o bautura care putea provoca cancer. Cam asta vrea sa spuna textul de mai sus.

Cati dintre voi puteti sa nu beti nici una din cele doua bauturui. Dar deloc, fara exceptie si fara "din cand in cand", nici macar atunci cand aveti pofte, cati?

Eu sincer am renuntat o vreme la ele dar de ceva timp iar am inceput sa cumpar. Nu beau foarte des, dar din cand in cand, cand ma plictisesc de alte bauturi, o gura de Cola merge.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Iulian 9 Mar 2012 @ 23:09

    Eu nu, sigur nu. Si la fel de sigur sunt si ca daca in statul California au probleme, acolo vor livra marfa cu reteta schimbata, in rest nu cred ca vor schimba absolut deloc.

    Raspunde
  2. Paul - spune 9 Mar 2012 @ 23:23

    Ce sa mai.. azi am baut Coca Cola.

    Raspunde
  3. Pitikut 9 Mar 2012 @ 23:24

    Si eu am renuntat la cola si pepsi, doar din cand in cand cat sa-mi potolesc pofta.

    Raspunde
  4. mircea 10 Mar 2012 @ 00:12

    minim 1l de pepsi pe zi :) si nu ma las :) , din ceva trebuie sa si mor :D

    Raspunde
  5. Moldo 10 Mar 2012 @ 00:16

    Eu am reusit sa rezist si jumatate de an fara Pepsi / Cola / Orice alt suc in afara de cele 100% naturale. Acum mai beau, dar maxim o data pe luna, dar daca chiar as vrea sa renunt complet nu mi-ar fi greu.

    Raspunde
  6. criserb 10 Mar 2012 @ 09:40

    Si eu rezist fara Cola, nu ma omor dupa ea. O beau mai mult din obisnuinta. La un moment dat am inlocuit-o cu alte chestii dar dupa o vreme m-am plictisit si de alea.

    Ce sa bem si noi?

    Eu am incercat toate sucurile posibile, nu prea conteaza ce beau, important e sa am ceva de baut dar cand ma duc la supermarket nu prea am idei ce sa imi mai cumpar. Parca m-am plictisit de toate…

    Raspunde
  7. Moldo 10 Mar 2012 @ 09:51

    Capitalismul asta…

    Pe vremea lui nea’ Nicu nu puteai sa spui ca te-ai plictisit de Pepsi sau Cola. Am auzit ca pe vremea aia cand prindeai o sticla o “lungeai” cateva zile…

    Raspunde
  8. criserb 10 Mar 2012 @ 09:59

    @Moldo – cam asa era. Am baut Pepsi (ca de el imi aduc aminte) si pe vremea lui Ceausescu si atunci ma bucuram maxim cand parintii imi aduceau asa ceva… acum insa, se pare ca nici ala nu mai bun. Apa nu e buna ca si aia contine tot felul de minerale nocivie, pana la urma o sa ajungem la concluzia ca nimic nu mai e bun…

    Raspunde
  9. Valy si Deima COFARU 10 Mar 2012 @ 11:10

    Vrei sa auzi o culme? In Romania eram inebunit dupa Pepsi- de 12 ani sunt in USA si nu am baut Pepsi sau Cola aproape deloc, cel putin de vreo 10 ani , chiar deloc. Dar nu deoarece e Cola sau e Pepsi ci nu mai bem carbogazoase.
    Asta e viata , intotdeauna tanjim dupa ce nu se gaseste prea usor. :-))

    Cam aceasi poveste e si cu McDonald -ul. In Romania lui 2000 era Fitza sa mergi la McDonald , iar acum sunt vreo 6 la 10 minute distanta. :-))

    Raspunde
  10. maddy 12 Mar 2012 @ 13:27

    eu. n`am nimik cu cola, pepsi, nu beau, n`am pofte, nu comand asa ceva cand ies. din partea mea daca ar disparea de tot n`ar fi nici o problema. mai tii minte poza aia facuta cu sticla de 2.5l si zaharul? :D

    Raspunde
  11. criserb 12 Mar 2012 @ 14:57

    @maddy – nope. Ceva imi spune, dar in acest moment nu-mi dau seama despre ce vorbesti :(

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)