Sari la conținut

Scurt /2 – Dieta Dukan

imgresAm vazut la TV ca cei care au tinut dieta Dukan au revenit la greutatea initiala in termen de 3 ani de la finalizarea programului. Este vorba de 80% din cei ce au tinut.

Sunt convins ca sunt si pe aici din cei care au tinut dieta si as vrea parerea lor. Este adevarat sau nu?

Ma gandeam sa o tin si eu, dar dupa informatia asta… ma mai gandesc…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. unicornul vesel 17 Jul 2013 @ 06:50
    Raspunde
  2. unicornul vesel 17 Jul 2013 @ 06:57

    Și oricum, dacă te îngrași după 3 ani, cred că mai e și vina ta, nu numai a lui Dukan.

    Poți slăbi cu orice dieta acum, iar peste 3 ani să se vadă care ți-a fost stilul de viață între timp. Dieta Dukan e controversată din alte motive, nu acela că după 3 ani se vede că ți-a plăcut haleala.

    Raspunde
  3. Valy 17 Jul 2013 @ 10:14

    Ti-o zic in calitate de antrenor personal si de tehnician nutritionist in devenire (fac de cateva luni bune cursuri): orice dieta daca e tinuta fara cap si daca se exagereaza cu ea si mai ales daca nu este tinuta in combinatie cu miscarea, are efect yo-yo.

    Orice dieta, indiferent de numele ei, daca o tii fara sa faci miscare te vei ingrasa la loc, uneori dublu. Intreaba pe orice “tinator” de dieta, indiferent de numele ei.

    Concluzia: fa miscare regulat, mamanca regulat, sanatos si echilibrat si vei slabi sanatos si fara probleme.

    Raspunde
  4. liana 17 Jul 2013 @ 10:21

    Ca sa mentii o anume greutate trebuie sa ai un stil alimentar care sa-ti mentina acea greutate.Organismul nu poate sa ramana slab in ideea ca acum 3 ani ai tinut regim.
    Cum il hranesti zi de zi asa il ai.
    Cei 20% care s-au mentinut au slabit cu dukan dar apoi, in mod sigur, au mancat diferit comparativ cu perioada in care erau grasi.

    Raspunde
  5. dojo 17 Jul 2013 @ 10:39

    Majoritatea celor care tin dieta o tin O PERIOADA. Dupa care, satui de infometare (in ideea ca majoritatea dietelor cam asta inseamna), incep sa manance. Si, pentru ca nu au invatat sa manance sanatos si totusi sa-si ofere necesaru de nutrienti, revin la mancat tampeniile care i-au adus pe plus cu kilogramele. Sa nu spun ca majoritatea asteapta minuni de la dieta, doar sa nu-si miste fundul din masina/scaun.

    Daca doresti sa ai un corp SANATOS si sa dai jos/mentii, ai doua chestii de facut si ambele tin de un nou stil de viata – care tine pana mori, nu pana ai tu chef – faci miscare (pe langa ca iti tonifiaza corpul, te face sa te simti bine si plin de energie) si mananci CU CAP.

    Raspunde
  6. Roxy 17 Jul 2013 @ 10:40

    Pe bune ca nu inteleg de ce trebuie sa va informetati, sa urmati nu stiu ce diete care va promit marea cu sarea, sa cititi nu stiu ce carti sau sa cantariti ce mancati de frica sa nu depasiti necesarul caloric.
    Ideea e simpla, dupa cum spune si Vali si va spun si eu din propria experienta. Trebuie sa ai un stil de viata sanatos/echilibrat. Si aici ma refer la o alimentatie sanatoasa si foarte mult sport + ambitie si o atitudine pozitiva.

    Raspunde
  7. copila blondă 17 Jul 2013 @ 11:28

    Aşa e cum zic Liana şi Dojo.
    Cel mai mult contează ce faci după ce se termină dieta. Greul abia atunci începe ;)

    Raspunde
  8. ipo 17 Jul 2013 @ 11:35

    Niste insi care par a fi destul de priceputi in domeniu spun ca e o traznaie: http://www.bda.uk.com/news/121122FadDiets2012.html

    Raspunde
  9. Dorin 17 Jul 2013 @ 12:50

    Parerea mea: nu te apuca de asa ceva! Ficatul e suprasolicitat in urma bombardamentului exercitat de meniul exclusiv din carne, deci vei obtine nu numai o salbire temporara ci si afectiuni greu de administrat apoi. Vorba lui Valy, mananca echilibrat si apuca-te de ceva sport (sala, inot, orice). Vei vedea ca un regim sanatos de viata (pe termen lung, nu precum o dieta ca asta) va avea rezultate benefice din toate punctele de vedere pe termen lung.

    Raspunde
  10. Iulian 17 Jul 2013 @ 19:16

    Am tinut ceva in genul dukan, cam o luna am. Ii dau tare cu sport, zeci de kilometri cu bicicleta de cel putin 4 ori pe saptamana. Am coborat de la 102 la 93kg pana acum. De 1 saptamana am inceput sa mananc relativ normal, si ma mentin la 93. Cel mai important dupa e sa nu te apuci iar de mancat cate 8000kcal pe zi :D

    Partea cea mai buna e ca e mai usor sa te incalti cu sosete :)

    Raspunde
  11. KorinaMS 18 Jul 2013 @ 23:32

    Daca dupa o dieta mananci ca nebunu’, poate sa stea si Dukan si toti nutritionistii in cap – tot te ingrasi. Si nu e rocket science!

    Raspunde
  12. Radu 19 Jul 2013 @ 12:44

    Problema dietelor este ca … sunt diete. Un sedentar care mananca aprox 5000 de calorii zilnic (echivalentul aprox. a 2 hamburgeri, 1 pizza si 2 beri) va ajunge la obezitate in timp (pana cand metabolismul lui va ajunge sa arda cele 5000 de calorii, cu cat ai mai multe kile, cu atat arzi mai mult zilnic, altfel, teoretic, te-ai putea ingrasa la nesfarsit). O dieta te va slabi un anumit nr de kile, insa revenirea la viata sedentara anterioara dietei va atrage inevitabil revenirea la greutatea respectiva.

    Eu, pt a slabi, mi-am schimbat complet stilul de viata, renuntand la excese alimentare. Adica nu am renuntat, doar ca acestea sunt exceptii. Iar in momentul in care dieta ta zilnica aferenta siluetei presupune un consum de aprox. 3000 de calorii, o pizza (care are aprox. 2000 de calorii) reprezinta un exces. E importanta pregatirea mentala, fara aia nu faci nimic. Ia-o incet, nu te apuca sa tai copacul cu briceagul. Mai ales cand corpul tau, obisnuit sa consume 5000 de calorii zilnic isi va declansa mecanismele de autoaparare cand va observa ca din senin incepi sa-i dai 3000-4000 de calorii.

    Iar ecuatia metabolismului poate fi imbunatatita de ambele parti, de fapt asa vei avea cele mai bune rezultate.

    Succes !

    Raspunde
  13. andrei 25 Nov 2013 @ 00:24

    Cred ca Dieta Dukan este una dintre cele mai eficiente diete de slabit! Am urmat pas cu pas aceasta dieta si am slabit in total 13 kg! Sunt foarte multumit de ea!

    Raspunde
  14. Diana 13 Jun 2014 @ 14:56

    Un articol foarte interesant, parerea mea este ca Dieta Dukan este una foarte buna, eu acum sunt la etapa de “atac” si am slabit deja 5 kilograme.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)