Sari la conținut

Shopping la Stoichkov? – Da!

Dupa cum stiti, ieri am fost la vecinii nostri bulgari. Cum am primit pe mess tot felul de intrebari despre shopping-ul meu, m-am hotarat sa va povestesc.

Am plecat din Bucuresti pe la ora 14 cu Canalia si cu sor’sa, drumul pana in Giurgiu a fost scurt, aprox. 45 de min, maxim 1 ora. In Giurgiu ne-am dat seama ca nu avem nici un ban la noi, si ne-am apucat in prima faza sa cautam un bancomat, pe care l-am gasit destul de usor. Problema asta fiind rezolvata, cautam un exchange sau un bancomant d’ala de schimba banii, dar nu am avut noroc (am gasit o masinarie din aia, da’ nu functiona). Am cautat in marele oras Giurgiu un exchange timp de vreo ora si nimic, aaa ba da… am gasit dar erau inchise toate (era duminica, de’) sau nu aveau euro… Deci, daca plecati in strainatate luati-va bani de acasa, nu plecati ca noi nepregatiti.

Norocul vine acum din parea lu’ Anda (sor’sa) care cica are la ea 10 euro (wow, am zis ca ne ajung:D).

Ne-am indreptat spre granita, pe drum vedem un chiosc pe care scria CARTE VERDE (dar mareeeee, asa sa vada tot chioru) oprim si noi sa vedem care e treaba, cat costa una pt ca eu mi-am dat seama ca nu aveam asa ceva (am uitat sa o iau de la societatea de asigurari:( ) Dupa cateva minute, aveam si necesara carte verde pt suma de 130 ron. De asigurare medicala nu e nevoie daca mergi pana la bulgari, asa ne-a zis tanti de la carte verde, si asa a fost.

Mai departe, dupa inca 500 m oprim din nou, aici un politai amabil ne spune ca trebuie sa platim ceva taxa de pod de 24 ron. Mai facem 500 m, traversand Dunarea si aici iar bariera. Oprim, ne cer aia buletinele, le dam, radem putin de al 3-lea nume al Andei (care nu stiu nici acum care e,  ca nu m-a interesat, dar stie Canalia, ask him). Inca 50 m, alta bariera, alta taxa de data asta in euro, 5 euro, taxa de drumuri bulgaresti cica. Asta e platita degeaba pt ca drumurile la ei sunt cam ca si la noi pe vremea lu Ceausescu, sau imediat dupa revolutie, sunt proaste rauuuu.

Orientandu-ne dupa indicatoarele lor, scrise intr-o chirilica minunata, ajungem destul de usor la Russe. Aici, urmarim 2-3 indicatoare cu “centru” si ajungem unde ne doream in marele centru.

Pana in centrul totul arata mai distrus decat la noi, dar centrul, un fel de Lipscani numa ca e mult mai ingrijit, cladirile renovate, nu sunt cersetori si oameni mai multi in zona.

Gasim rapid o casa de schimb, schimbam niste lei in leva, nu multi ca ne gandeam sa folosim cadrurile pt cumparaturi. Cursul de schimb era 0.5 pt leu, 1.93 pt euro.

Mergem prin cateva magazine, preturile sunt usor sub preturile noastre, nu sunt diferente spectaculoase.

Ne-am oprit la un restaurant/terasa unde am mancat bine, si ieftin. Nu pot sa va dau preturi exacte, ca nu inteleg bonul de casa :D dar pot sa va zic ca totul a costat 36 leva care este ~18 euro. pt toti 3.  Apropo, anu’ asta imi tin ziua de nasterea acolo, e mai misto :D

Pe aici mulllttti romani, ne-am bagat in seama cu ei si am aflat ca ceea ce merita sa cumperi de la bulgari sunt dulcurile care sunt cica cu cel putin 50% mai ieftine ca la noi si “anumite” electronice. Care sunt aceste “anumite” electronice nu stiu, nu am intrebat.

Aaaa tare a fost ca mi-am luat 2 tricouri cu 22 leva, unul Levis si unu nush ce marca dubioasa “Diamond” parca…

La intoarcere am mai platit o taxa de iesire din tara sau de pod de 6 euro.

In concluzie, daca nu aveti ce face intr-o zi, daca va place sa va plimbati, recomand cu incredere Bulgaria, nu e Austria sau Ungaria, dar e misto :) mai ales alfabetul chirilic.

Poze aici (poze cu Anda nu am pus, e pudica, totusi mi-a scapat una, ghiciti voi care e)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. whiteheadcity 3 Apr 2007 @ 23:45

    mai, dar rosu mai esti! ai spus ca nu le vei purta niciodata impreuna. ochiul tau de designer nu protesteaza?

    Raspunde
  2. criserb 3 Apr 2007 @ 23:45

    Protesteaza, dar nu aveam alceva curat :P rautacioaso

    Raspunde
  3. Ovidiua 3 Apr 2007 @ 23:46

    Tare frate…parca era Romania anilor 92
    Oricum e ok experienta. Asa mai facem si noi pe aici prin vestul tarii merem in Ungaria la cumparaturi, acolo chiar merita + ca nu ne iau taxe

    Ovi

    Raspunde
  4. Canalia 3 Apr 2007 @ 23:47

    Nasol de tot cu amigdalita asta. Ma doare capul, tusesc, transpir ca un porc. Oare porcii transpira? Hmmm…. poooooorci.
    Mi-e foame.
    Inca nu am terminat cutia aia mare de Finetti pe care am cumparat-o din Cora din Bulgaria.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)