Sari la conținut

Șoferii care ocolesc fiecare canal

imagine-capac

Am început să-i urmăresc, în trafic, pe cei care încearcă din răsputeri să evite fiecare canal. Unii sunt chiar simpatici, pentru ei este ca o cursă în care fiecare canal pe care-l ocolesc valorează câteva puncte.

Interesant este când dau de un grup de canale și atunci este provocarea mai mare.

Toate astea în condițiile în care sunt capabili chiar să iasă de pe drum, sau să se dea cu roata în bordură, numai să nu dea peste respectivul canal.

Dar de unde vine asta? Este o superstiție, sau ce?

Și voi ocoliți canalele pe care le întâlniți în care? Sunt unele mai adânci, pe care le ocolește orice om, dar nu toate. Eu mă refer la cazurile în extreme, în care se încearcă ocolirea tuturor.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Eugen 21 Jul 2015 @ 14:17
    Raspunde
  2. Denisa 21 Jul 2015 @ 16:10

    O să îți fac niște poze cu canalele din Hunedoara. Nu e superstiție, sunt mii de lei băgați în telescoape, flanșe, bielete.

    Într-o țară civilizată, o femeie nu ar trebui să știe denumirile acestor piese de schimb.

    Raspunde
  3. Andrei 21 Jul 2015 @ 16:15

    Maestre, cand ai roti pe 14, crede-ma ca simti fiecare canal. Si daca tu il simti, il simt si flansele, bieletele, telescoapele, capetele de bara, planetarele si alte asemenea.

    Raspunde
  4. criserb 21 Jul 2015 @ 16:22

    @Denisa – Nu contest că cele periculoase trebuie evitate, dar chiar și alea pe care nu le simți?

    @Andrei – Maestre, am roți de 14, de vreo 200.000km. Eu vorbeam de cele care nu necesită ocolirea, nu de cele proaste care îți rup mașina dacă ai norocul de vreunul.

    Raspunde
  5. 1qlee 21 Jul 2015 @ 19:51

    Un tip cade într-o canalizare si după ce se dezmeticeste , spune:
    – Bai, ce noroc am avut. Pai dacă era capacul pus, cum mai ieșeam din canalizare?

    Raspunde
  6. Ciprian 22 Jul 2015 @ 10:20

    @Denisa – Sau, dacă le știe, să le știe din pasiune, nu din nevoie…

    Raspunde
  7. 230v 22 Jul 2015 @ 11:21

    Eheee. Eu sunt unul din ocolitorii de canal, groapa sau orice imi deranjeaza amortizoarele si restul articulatiilor. Da, pe cat posibil le evit. In decursul anilor si dupa 5 masini cred am bagat inca jumatatea de masina lejer in defectiuni cauza de drumuri proaste. Bine, am si probleme cu capul la orice zgomot si merg sa investighez/schimb imediat cand apare o problema pentru a nu se agrava si a creea damage mai mare.

    Raspunde
  8. MMarco 26 Jul 2015 @ 21:58

    Din punctul meu de vedere este un obicei sau îți intra în instinct sa le ocolești. Sunt persoane care au prins vremurile când capacele de canal erau ca la loz în plic și nu știai care este montat bine sau care nu. Exemplul din poza lui @Eugen. Acum pe strada vezi șoferi de atunci sau cei care au fost învățați de cei pățiți. Asta ar fi un alt exemplu sau o completare la ce a spus @230v.

    Raspunde
  9. Nautilus 30 Jul 2015 @ 22:05

    Un bloggăr (care nu e) român cu nick de 4 litere ar fi zis: ”Ți-e frică de canale? Nu vrei să ajungi la reparații? Hă, hă, n-ai bani de mașină, cocalarule, e un lux pentru tine, treci la bicicletă și RATB!”

    Raspunde
  10. M 21 Sep 2015 @ 14:23

    Conduc un Porsche Cayman, model 2015. Sau mai bine spus, il conduc pe afara, pentru ca in Bucuresti imi este imposibil din cauza denivelărilor de la sinele de tramvai si de la gurile de canal. Cu suspensie sport, orice canal este o lovitura in stomac. Imi este imposibil sa merg pe strada in București… Sa va spun cat platesc taxe pentru masina asta?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)