Sari la conținut

Steaua – Dinamo sau “marele derbi”

Pe seara e meciul, meciul si doar atat. Un simplu meci si nu “marele derbi” asa cum vobeste lumea. Un derbi este um meci intre echipe de valori apropiate, lucru despre care nu poate fi vorba in aceasta editie de campionat, voi stiti pe ce loc e steaua? :D mie-mi scapa, nu stiu decat echipele de pe primele 2-3 locuri.

DERBÍ s.n. 1. Mare cursă de cai care are loc anual la Epsom în Anglia; (p. ext.) cursă de cai specială, care are loc o dată pe an. 2. Întrecere sportivă de mare importanţă ai cărei participanţi sunt de valori foarte apropiate.

Asa ne place noua romanilor sa exageram, sa amplificam si sa vorbim fara a gandi.

In cel mai bun caz este un derbi al orgoliilor daca ne place asa mult sa vorbim metaforic sau un derbi al galeriilor, dar atat, nimic mai mult.

Daca sezonul asta vrem sa vorbim de un derbi, acela o sa fie meciul cu Timisoara.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Vali 8 May 2009 @ 14:26

    nu exagera.. steaua e pe 4..

    Raspunde
  2. Eugen 8 May 2009 @ 16:11

    Este un derby de traditie al fotbalului romanesc. Nu exista alte 2 echipe in Romania care sa se “bata” de atata timp pentru campionatul nostru (asa cum e el).
    “2. Întrecere sportivă de mare importanţă ai cărei participanţi sunt de valori foarte apropiate.” – nu locul din clasament stabileste valoarea echipei…fiindca daca steaua bate in seara asta cu 5:0 nu inseamna ca este ea de locul 1 si dinamo de locul 5 nu? Locul in clasament este dat de puncte (obtinute care cum poate). Valoarea echipei se vede in meciurile cu adevarat importante si asta este un meci in care ambele echipe vor da ce au mai bun si vor incerca sa castige, pentru fiecare fiind la fel de greu…adica este un derby.

    Raspunde
  3. Ovi 9 May 2009 @ 06:10

    Hai mai Cristi, se stie ca deep deep inside esti stelist, asta nu poti sa o scoti din suflet niciodata, cat despre faptul ca Dinamo sta sezonu asta bine in clasament, e pur o intamplare. Stai sa vedem Unirea cu Clujul. In rest…Who let the dogs out? :) Haide Steauaaaaaaaaaaaa!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)