Sari la conținut

Stergatoare de parbriz

Stergatoarele de parbriz sunt chestiile alea ce-ti fac viata mai placuta atunci cand esti nevoit sa folosesti autoturismul pe timp de ploaie, pe timp de ninsoare, atunci cand este indicat sa vezi pe unde umbli.

Sunt bune NUMAI atunci cand le dai drumul (la fel ca farurile) altfel nu te prea ajuta :P

Stergatoarele sunt consumabile, adica ele nu se cumpara odata cu masina si se vand odata cu ea. Producatorul zice ca ele trebuie schimbate o data la 6 luni – 1 an. Poate ca nu o sa le schimbati la 6 luni, dar la un an e indicat.

Le-am schimbat si eu, am luat originale, adica din alea cu care a venit masina echipata nu d’alea din Cora.

Am dat pe ele 68 ron, 68 ron pe fiecare dar merita fiecare banut. Nu va zgarciti, vine sezonul ploilor, al ninsorilor si o sa aveti nevoie de ele.

Celor ce-i vad cu geamurile aburite, ce le sterg cu carpa la fiecare semafor:

Fiecare masina are un buton pentru dezaburirea parbrizului, tot ce trebuie sa faceti este sa apasati pe el. Cei care nu au clima, sa apase pe el si sa dea ventilatia la maxim. La cei cu clima chestia asta se intampla automant.

NU circulari cu climatizarea pe “recirculare”, lasati aerul sa intre de afara, in felul asta va mai aerisiti si voi :D iar parbrizul o sa va permita sa vedeti prin el fara miraculoasa carpa :D

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Zaply 8 Dec 2008 @ 20:42

    Ahaha… asta-mi aduce aminte de unul in spatele caruia am nimerit eu sa merg de la Victoriei pana acasa, si la fiecare semafor, nu stiu exact cum facea, dar chiar inainte de verde iesea pasagerul din spate si incepea sa ii stearga parbrizul… poate citesc si ei postul asta! :)

    Raspunde
  2. bogdan 9 Dec 2008 @ 01:49

    Zaply, tot mai tare a fost nenea caruia, in buluceala de langa Gara Obor, i s-a terminat benzina fix pe calea ferata, unde a oprit, a coborat, a scos tacticos petul de 2 litri cu benzina din portbagaj si a inceput sa toarne in rezervor @-)

    Raspunde
  3. sip 9 Dec 2008 @ 09:05

    Baiatu – De cand sti tu atatea ?:-?

    Raspunde
  4. Zaply 9 Dec 2008 @ 11:55

    @Bogdan- eee… macar era omu’ pregatit. Eu daca raman fara benzina, acolo raman! :)))

    Raspunde
  5. Canalia 9 Dec 2008 @ 12:02

    Ce bine ca mi-ai adus aminte. Sa imi cumpar niste benzina. Si niste stergatoare mari.
    Sa va explic cu stersul cu carpa. Am trecut si eu prin asta. Ma refer aici la Dacia tatalui meu. Fosta Dacie, acum are si Citroen, ca orice om care se respecta. SIP, nu-i asa? :D
    Da. Dacia aia avea instalatia de incalzire stricata si nu mergea caldura spre parbriz. De aceea uneori trebuia sa sterg cu carpa. Eu, tata era ocupat cu condusul.

    Raspunde
  6. Alina 9 Dec 2008 @ 19:28

    Cand dai drumu’ la dezaburire, automat ar trebui sa porneasca si circuitul intern + aerul conditionat, tocmai pentru a curata aerul de vapori. Deci daca vrei sa dezaburesti mai repede geamul pornesti circulatia interna.

    Raspunde
  7. criserb 9 Dec 2008 @ 19:29

    fa-ma sa inteleg ce vrei sa zici prin circulatie interna…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)