Sari la conținut

Stergem praful sau aspiram?

Am o dilema.

De fiecare data cand fac curat (si azi a fost una din datile alea) ma intreb cum e oare corect. Prima data sa aspir si apoi sa sterg praful sau invers?

o gagica care aspira

Cred ca daca sterg prima data praful si apoi aspir pun tot praful la loc. Dar in aceeasi masura daca aspir si apoi sterg praful, nu dau oare tot praful pe jos, unde deja am aspirat?

Deci pana la urma cum e corect si care e logica ca eu nu ma prind?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. MooNy 22 Jan 2012 @ 01:58

    Eu prefer sa sterg praful inainte pentru ca pe mobila nu este numai praf, iar ce cade pe jos, aspir. Doar aspiratorul sa nu aiba cel mai varza filtru ca sa faca praf la loc… (PS: lucrez in cleaning, stiu ce stiu :)) )

    Raspunde
  2. criserb 22 Jan 2012 @ 02:30

    Asa mi se pare si mie corect. Pe mobila nu ai doar praf, ai tot felul de chestii care cad pe jos. Degeaba ai aspirat daca dupa aia dai pe jos cu tot felul de chestii…

    Raspunde
  3. Șerban 22 Jan 2012 @ 03:45

    Ce probleme existențiale ai și tu. La budă procedezi la fel: îți pui întrebări al căror răspuns nu-l poți afla și până la urmă pleci fără să te speli pe mâini și să tragi apa? Numa’ zic. :)

    Raspunde
  4. Raluca 22 Jan 2012 @ 09:19

    Inainte, cand oamenii foloseau matura in casa, regula era ca prima data sa maturi, apoi sa stergi praful, deoarece matura ridica mult mai mult praf pe mobila si degeaba stergeai praful prima data, daca dupa aceea dadeai cu matura, caci se punea totul la loc.
    Dupa parerea mea, corect este acum sa stergem praful, dupa care sa aspiram, caci aspiratorul nu ridica praful de pe covor in sus.

    Raspunde
  5. anatati 22 Jan 2012 @ 11:03

    Eu una întâi aspir cu geamurile larg deschise, apoi le mai las câteva zeci de minute deschise pentru ca praful să se aşeze la loc (în lumina directă a soarelui n-o să vă vină să credeţi cum se văd particulele de praf din aer după aspirat; şi la noi bate soarele direct şi non stop). Şi apoi şterg praful. Dar eu pe mobilă am numai praf, iar atunci când aspir dau cu aspiratorul şi pe mobilă. Are o perie foarte mişto, nu zgârie etc.

    Raspunde
  6. Premiantul 22 Jan 2012 @ 11:37

    nu conteaza ordinea…atata timp cat tu stai si te uiti cum o bunaciune ca cea din poza face “dezordinea”

    Raspunde
  7. Phidas 22 Jan 2012 @ 12:20

    Repeti operatiunea (la alegere) de 3 ori. =D>

    Raspunde
  8. criserb 22 Jan 2012 @ 13:26

    @Șerban – daca tu le stii pe toate asteptam un raspuns, logic, ca misto pot sa fac si eu ;)

    Raspunde
  9. TheFly 22 Jan 2012 @ 13:28

    Eu cred ca n-ai gasit alt pretext pt. a pune pe blog poza cu asiatica aia :))

    Raspunde
  10. Șerban 23 Jan 2012 @ 00:41

    @criserb Mie mi s-a părut că articolul ăsta e la mișto. Mă rog, eu nu diger astfel de campanii mai mult sau mai puțin mascate și care vor să pară povești reale. Totuși, e lichidare de stoc la marele magazin online?

    Raspunde
  11. maddy 23 Jan 2012 @ 10:21

    eu nu cred ca ai atata praf pe mobila incat sa`l “impingi” pe jos. aspira inainte, cu geamurile deschise ca sa si aerisesti in acelasi timp, apoi sterge praful de pe mobila.

    Raspunde
  12. criserb 23 Jan 2012 @ 10:29

    @Șerban – ma surprinzi :) Campanie la ce? Chiar nu ma prind… ce am promovat eu in postul asta de zici ca e campanie?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)