Sari la conținut

Studiul IKEA și răspunsurile mele la întrebările lor

Le luam pe rând, de sus în jos și de la stânga la dreapta.

 1. Da, aici mă încadrez la duș sub 10 minute. Hai 20 dacă este să o întreb pe Dana.
 2. Nu, nu vând mobila veche, o dau cadou cui are nevoie de ea.
 3. Alimentele rămase eu le-aș refolosi, dar Dana aruncă tot. Tot ce expiră, tot ce e de ceva timp în frigider. Aici eu sunt cel econom, ea nu.
 4. De oprit nu opresc nimic, nici pc nici TV. Foarte rar când mă obligă Dana.
 5. Aș face și eu mai multă economie de energie, dar nu știu cum, cu toate că dacă aș stinge chestiile pe care nu le folosesc ar fi un lucru bun, exact în acest sens. Apropo, oare de ce nu opresc calculatorul peste noapte?
 6. Iarna 24°C vara tot 24°C.
 7. Numai becuri cu led folosim.
 8. Folosim mașina de spălat vase și o folosim chiar dacă este aproape goală.
 9. Da, folosim vase sub presiune.
 10. Nu sortez gunoiul. Aș face chestia asta, dar n-am unde să-l duc, undeva aproape de mine. Și nici unde să-l depozitez pentru a strânge mai mult pentru ca apoi să-l transport mai departe. Și n-am nici timp de drumuri speciale pentru a duce gunoiul.
 11. Împart mașina cu colega de cameră. N-aș avea cum să nu o folosesc, de la țară trebuie să ajung și eu cu ceva la oraș.
 12. Nu prea sting lumina. Chiar dacă aș vrea fii-miu o aprinde sau stinge în urma lui. Sau Dana. M-am obișnuit așa.

Deci, cred că aș putea să mai lucrez puțin și să îmbunătățesc.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
 1. Ciprian 28 Mar 2017 @ 17:00

  Partea cu sortarea gunoiului chiar nu o cred, 40% dintre bucuresteni, ar fi prea frumos…

  Raspunde
 2. Vladyf 28 Mar 2017 @ 22:07

  Da, cei 40% il sorteaza in: gunoi de aruncat la ghena si gunoi de aruncat pe jos :)

  Raspunde
 3. munteanvali 29 Mar 2017 @ 08:06

  Pentru partea cu oprit diverselor prin casa eu am cumpărat prize de la tplink și becuri de la Philips hue.În plus când plec de acasă sistemul de alarma stinge tot ceea ce nu e necesar.

  Raspunde
 4. criserb 29 Mar 2017 @ 09:39

  @Vladyf – :))

  @munteanvali – păi de oprit e simplu, dar de pornit e mai greu. Mă refer la calculator. Cine știe de ce am nevoie de la birou și dacă-l opresc cum intru acasă să-l pornesc. Nu prea am găsit o soluție.

  Raspunde
 5. Georgi 2 Apr 2017 @ 11:26

  Da, refolosesc alimentele ramase. Am invatat asta de la Jamie :)))) Am cartea aia “Economiseste cu Jamie”. Acum nu mai arunc friptura de pui de aseara, ci doar o ciopartesc si fac un sos de rosii la paste si gata. Am mancare si a doua zi :))). Daca am legume fleoscaite, le fierb in apa si fac supa crema din ele. Si tot asa… Da, inca aruncam, dar nu mai aruncam ca inainte, asta e clar.

  La mine dusul tine nene… vreo 15 minute.

  Becuri cu led folosim fara discutie, am luat si pentru parinti si bunici.

  La noi la bloc, avem la ghena 3 tomberoane diferite pe care scrie ce si cum sa arunci, dar vine masina de gunoi si le pune pe toate la un loc. LOL. Nu mai sortez desi pe avizierul blocului scrie ceva de penalizari. Sa fie sanatosi, la ce ma chinui daca astia de la salubritate se c***a in sortatul tau… Doar sticlele de plastic le arunc la tomberon din ala pentru plastic, de afara, iar noaptea vad cum vin boschetarii si le iau de acolo cu un carut.

  Lumina o stingem din reflex, la fel si electronicele.

  Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)