Sari la conținut

Supravegheati-va copiii!!!

healthy eating habits for children age 5 101 Healthy Eating Habits For Children Age 5 10Voi stiti ce face copilul vostru in acest moment? Chiar asa stiti? Cati parinti oare stiu unde sunt copiii lor acum si mai ales ce fac?

Hai sa va zic de ce v-am pus intrebarile de mai sus, sa nu credeti ca am eu ceva special cu copiii vostri.

Eram prin casa si tot aud niste zgomote de ceva spart. Aud unul, adu doua si curiozitatea ma impinge sa ma uit pe geam.

Afara, doi copii idioti (ma scuzati dar altfel nu le pot spune) spargeau neoane in mijlocul drumului. Cate un neon la fiecare 50m, exact in mijlocul drumului. Au spart 9 neoane, deci faceti si voi un calcul pe ce distanta sunt cioburi.

I-am intrebat (strigat de pe geam la ei, ceea ce nu mi-a facut mare placere) de ce fac asta? Unul din ei mi-a raspuns politicos ca celalalt l-a pus. Si a mai spart unul. S-a uitat catre mine si mi-a spus, “Uitati si acum tot el m-a pus” (aratand cu mana spre prietenul lui).

Si tot asa… pana le-au spart pe toate.

N-am mai zis nimic, ce sa fac eu acum, sa ma apuc sa educ copiii vecinilor? Sa cobor la ei sa-i iau la bataie? Sa-i iau de urechi si sa-i duc la usa parintilor lor?

Probabil nici una din masurile de mai sus n-ar avea vreun efect, parca si vad ca mi-ar sari parintii lor in cap ca “Ce nu-ti convine tie dom’le?”

De aceea, va rog, pe cei care aveti copii, nu fiti indiferenti, incercati sa siti ce fac copiii vostri si sa-i aduceti pe drumul cel bun acum, cat mai puteti, dupa aia o sa fie prea tarziu si o sa va treziti ca nu sunt capabili sa ia un bacalaureat sau mai rau, sa va dea in cap…

P.S. Si nu le mai dati sa manance tot ce-si doresc, cand or sa fie obezi, voi o sa fiti vinovatii, sunteti responsabili pentru ei ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Ghiocel07 25 Jul 2011 @ 20:22

    Ma uimesti.
    Ce inseamna sa ai o anumita varsta….parca judeci altfel.

    Raspunde
  2. Ghiocel07 25 Jul 2011 @ 22:06

    ~x(

    Raspunde
  3. alin 25 Jul 2011 @ 22:40

    Ia te uita cine vorbeste :)) Tu ai uitat cand eram mici si spargeam neoane? Iti mai amintesti cand am gasit un tub de TV alb-negru si l-am aruncat de pe garaje de la Avramoiu? Ha? Iti mai amintesti cad ai spart cauciucurile lu unchiu-tau? Ha? :)) :)) Ce irascibil ai devenit :)) Cand jucam fotbal la bloc si indoiam usile la masini cu mingea cum era? :)) Domnu’ Cristi… mai incet te rog ca se aude :))

    Raspunde
  4. criserb 25 Jul 2011 @ 22:43

    @alin – spargeam neoane la gunoi, televizorul l-am aruncat tot pe langa gunoi, cauciucurile le-am spart din gresala :P Oricum noi facem tampenii la o scara mult mai mica… si fara sa afectam asa o strada intreaga.

    Raspunde
  5. alin 25 Jul 2011 @ 22:53

    Ehe… ce memorie scurta ai :)) Nu e chiar asa. Faceam si noi tampenii colosale :P Si afectam tot cartierul chiar. Mai tii minte cand dadeam foc la cauciucuri de se vedea fumul din tot orasul? Sau cand puscam cu carbid de ii inebuneam pe vecini :)) Aveai tu la un moment dat o combina JVC parca si aveai microfon la ea. Mai tii minte ce galagie faceai cu ea? Off ce dur ai devenit. :)

    Raspunde
  6. Copila blonda 26 Jul 2011 @ 00:21

    AUleu, era să sar acum că, vai, ce nenorociţi, că ioi, ce părinţi denaturaţi… însă, după comentariile camarizilor tăi din fragedă pruncie, prefer să mă abţin. Totuşi, să privim pozitiv: cu vârsta, or să se potoloească şi ăştia micii, se vor lăsa de spart neoae, or să-şi facă blog şi fereastră la bloc, de la care să critice noua generaţie :PPP

    Glumesc, îţi dai seama că eu cu tine ţin. Cu tine ăla de acuma.

    Raspunde
  7. C.Paul 26 Jul 2011 @ 00:34

    mai pe scurt copii au prea mica vina,toata vina revine parintilor.da ABSOLUT TOATA datorita modului in care i`au educat/crescut.
    mi`e mila de ai mei cand o sa am.dar o sa stiu ca o sa fie spre binele lor sa`i tin din scurt :)

    Raspunde
  8. brontozaurel 26 Jul 2011 @ 00:42

    N-am facut tampenii cat am fost mica. Am spart insa becuri dupa ce am crescut. Nu neoane, nu in strada. Becuri cu incandescenta sparte pe peretele unde erau. Doar pentru amuzament.

    Raspunde
  9. adu 26 Jul 2011 @ 08:30

    Copiii obișnuiți (ascultători, cuminți) ajung oameni obișnuiți.

    Raspunde
  10. criserb 26 Jul 2011 @ 09:15

    @adu – interesant puctul de vedere. Sa zicem ca aceiasi parere cu tine dar totusi daca e sa ne facem de cap, macar sa nu-i afecteze pe toti vecinii :)

    Raspunde
  11. adu 26 Jul 2011 @ 10:33

    Da, copiii trebuie supravegheaţi. Ce-au făcut băieţii ăia nu e din categoria “cercetare”, care le-ar putea deschide mintea. Privarea muştelor de o aripă, autopsierea broaştelor, electrocutarea câinilor, aruncarea pisicilor de pe bloc cu o pungă pe post de paraşută – nici astea nu sunt activităţi pe care să le încurajăm deschis, dar… :P

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)