Sari la conținut

Tara de rahat in care ne aflam

Pentru ca nu suntem capabili sa incasam o taxa, renuntam la ea.

Şoferii nu vor mai fi obligaţi să achite taxa de pod pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, facilitate care va fi aplicată în week-end, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pe durata verii din acest an, astfel încât să fie evitate cozile la staţia de taxare, a anunţat premierul Victor Ponta.

[sursa]

Deci, in loc sa gasim o solutie pentru incasarea taxei, si in acelasi timp pentru fluidizarea traficului, noi renuntam la ea…

Astfel pe perioada verii, in weekend, nu se mai plateste taxa de pod, la Cernavoda, pana in 31 august.

Noi o sa profitam de asta, insa statul nu da dovada de nimic bun. Doar de neputinta.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Ciprian 28 Jun 2013 @ 01:14

    ma ce`i drept la cat vii tu la mare pe timp de vara ….. s-ar fi imbogatit astia :D
    hai man, se faceau cozi pe kilometrii intregi, e o masura normala zic eu, daca ar baga o taxa prin sms/peco/whatever s-ar fi creeat un haos total. A ca taxa respectiva este deja in vinieta si in combustibil si in …si in … etc e cu totu altceava

    Raspunde
  2. criserb 28 Jun 2013 @ 01:19

    @Ciprian – asta zic si eu, sa gaseasca solutii, ei scot o taxa pentru ca nu sunt capabili sa o incaseze. Numa’ la noi vezi asa ceva.

    Cat despre faptul ca ea este platita de cateva ori, e altceva, ma refeream strict la faptul ca nu-s capabili sa gestioneze situatia de la pod.

    Raspunde
  3. ByREV 28 Jun 2013 @ 01:27

    Las ca in schimb in Gorj se plateste taxa de intrare pe Valea Sohodolului, Valea Bistritei … may lipseste pe Valea Jiului :D

    Am platit pe Valea Sohodolului taxa de intrare cu bicicletele … si eram vre’o 20+ …

    Asa ca-ti dai seama unde a ajuns ajuns tara asta de kkt ? Mai urmeaza sa platesti taxa ca iesi pe propria-ti usa :)))

    ah … ca mi-am adus aminte, chiar am citit o carte SF anul asta cu “taxa pe usa” adica de fiecare data cand intrii sau iesi din casa trebuia sa bagi o moneda, altfel ramaneai inchis incasa sau pe afara, dupa cum era cazu’ :D !!!

    Raspunde
  4. arg 28 Jun 2013 @ 02:00

    ByREV,
    Fara legatura cu articolul, ma intereseaza ce carte era?

    Raspunde
  5. Anonim 28 Jun 2013 @ 03:31

    Hai ca m-ai dat gata! Te citeam cu placere, caci credeam ca esti baiat destept. Cum dracu poti sa zici asa ceva? Pai tu stii cate taxe iti ia din salriu si ptr. ce? Tu stii ca taxele pe produse care tu nu le vezi ca sant incluse in pret, sant mai mari ca in alte tari? de ex. in America de Nord, pretul e inainte de taxe si in state e 6% pe ce cumperi, in Canada e 13% pe ce cumperi, dar tu stii cat platesti in Romania? habar nu ai, pe vremuri era 19% si acum habar nu am, dar nici nu ma intereseaza, dar ma surprinde cum poti sa gandesti. Nu vrei sa platesti si taxe pe aer? Cand toata lumea se lupta sa reduca taxele tu te miri de Romania,,,,nu mai are rost sa continue….

    Raspunde
  6. skrintitu 28 Jun 2013 @ 08:58

    Eu zic sa faca Marinaru (cei care au fost oripilati de o anumita piesa stiu cine e) un card gen “Mamaia Pass”. Il cumperi de la benzinariile dinspre mare si cam asta e.

    Raspunde
  7. criserb 28 Jun 2013 @ 09:40

    @Anonim – m-ai inteles gresit. Eu nu vorbeam acum de taxele pe care le dam, care asa cum zici sunt enorme. Eu vorbeam aici de incapabilitatea lor sa gestioneze o situatie. Doar nu crezi ca au renuntat la taxa de dragul nostru? :) Nu, au renuntat la ea pentru ca nu-s capabili sa rezolve aglomeratia de la pod… d’asta ziceam ca-s de rahat, ca nu pot sa rezolve o problema relativ simpla. In alte tari nu este aglomeratie? Si totusi aia nu renunta la taxa de autostrada…

    Cat despre taxele pe care le platim noi… stiu sunt enorme. Le platim in benzina, in taxa de drum, in taxele de poduri, etc. Si din pacate o sa mai platim si cand o sa avem autostrazile cu taxa…

    Raspunde
  8. marc.qene 28 Jun 2013 @ 11:50

    Stationarea, mai ales a vehiculelor grele pe timp de vara, poate afecta stratul rutier. Astfel incapatanarea se traduce in costuri cu readucerea la starea initiala. In plus, daca coloana se afla pe pod, structura podului este solicitata suplimentar.

    Pe de alta parte, statul trebuie sa tina cont si de interesele cetatenilor.

    Pana vor gasi o alta varianta de incasare a taxei, e o masura necesara. Iar revolta o gasesc total nefondata.

    Raspunde
  9. criserb 28 Jun 2013 @ 12:15

    @marc.qene – am inteles de ce au renuntat la taxa, n-am inteles de ce nu s-a cautat o solutie alternativa, pentru ca sunt. Dar… a fost mai usor asa.

    Raspunde
  10. andreea 28 Jun 2013 @ 12:23

    ma intreb eu asa, in tarile astea mai bananiere din vestul europei, cum se nu se fac blocaje la statiile de taxare? cum nu se strica stratul rutier? cum de este normal sa percepi taxa pentru un drum,desi se platesc alte nu stiu cate taxe? de ce e normal sa platesti atunci cand vrei ceva de calitate, mai rapid, mai comfortabil?
    niste imbecili probabil…

    nu frate, sa nu platim nimic, dar sa avem pretentii!

    Raspunde
  11. ByREV 28 Jun 2013 @ 15:52

    @arg cartea se numeste Ubik de Philip K. Dick
    _______________

    Cum mama dreac au gasit solutii de verificare a rovinietei folosind camere video si soft de recunoastere automata si nu pot implementa un sistem de taxare identic ? Adica ai cumparat o cartela cu “credite” pentru tranzitarea a N poduri, sosele, segmene de 50km autostrada, etc … si la fiecare trecere ti se ia din credit … In momentul in care nu mai ai credite esti taxat in continuare si esti obligat sa cumperi ulterior, eventual daca “ai uitat” platesti la fisc odata cu impozitele anuale. Solutii exista, uite ca le-am dat io una de’o sa-mi para rau :)))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)