Sari la conținut

Televiziune digitala de la UPC + grila completa de programe

De cateva zile, nush daca pentru ca am fost cuminte sau nu, am primit cadou de la prietenul meu imaginar, Adrian o cutie neagra (set-top box – asa ii zice el) din care ies o multitudine de canale tv :P

Acum am pe televizor 87 canale, de toate genurile, de o calitate impecabila…

Televiziunea digitala este visul oricarui furnizor de televiziune prin cablu sau prin alt suport de transmisie . Motivatiile? Simple. Pe post de televizor poate fi un simplu monitor, calitatea imaginii si a sunetului sunt exceptionale si, nu in ultimul rand, pot fi receptionate sute de programe, independent de performantele tehnice ale televizorului.

Saptamana Financiara

Sunt multe canale interesante pe langa cele standard pe care le are cam toata lumea cum ar fii: HBO Comedy, Discovery Science, Discovery Travel & Living, Discovery Civilisation, Travel Channel

Pentru cei interesati acest serviciu este oferit de UPC iar pentru grila completa de programe trebuie sa platiti 65ron/luna… eu zic ca nu e mult pentru cei pasionati de TV (nu e cazul meu) si 45ron/luna pentru programele pana la nr. 80 din grila.

Grila completa de programe, in exclusivitate pentru criserb.com, AICI  :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
45 comentarii
  1. Adrian 23 Jul 2007 @ 23:27

    Citatul din Saptamana financiara e bullshit. Te doare mintea… oare de unde or fi scos povestea cu monitorul?

    Deci televiziunea digitala nu e visul nimanui, e bussiness as usual pentru operatorii adevarati.
    Iti trebuie un televizor cu conector SCART sau RCA.
    Calitatea e intr-adevar foarte buna dar numai in cazul operatorilor seriosi; aici excludem operatorii romani de DTH (gen maxtv, digi si alte avioane) care comprima imaginea in detrimentul calitatii doar ca sa inghesuie multe canale pe acelasi “satelit”.
    Pot fi intr-adevar receptionate multe programe indiferent de televizor, dar nu zice nimeni ca trebuie sa fie sute.

    Raspunde
  2. Ghiocel07 24 Jul 2007 @ 06:58

    In sfarsit un comentariu serios. Inca mai ai si altfel de vizitatori. Bravo Adrian !

    Raspunde
  3. Florin 24 Jul 2007 @ 12:02

    Daca tu compari max cu digitv inseamna ca nu prea ai nici o cunostinta de televiziune digitala. Max comprima foarte mult pentru ca nu au spatiu pe satelit. Digitv are cea mai mare capacitate pe satelit din toti operatorii dth din ro. Poti sa incerci cu alte lucruri dar la asta cu calitatea imaginii nu prea ai nimerit-o.

    Poti sa imi dai exemple de canale care nu se vad bine pe digitv din cauza ca sunt foarte comprimate? Si ce simptome li se intampla din cauza asta? Sunt foarte curios.

    Raspunde
  4. ana 24 Jul 2007 @ 12:40

    Ups se incing spiritele aici…

    Raspunde
  5. Adrian 24 Jul 2007 @ 23:56

    Ghiocel, e o intamplare, pe cuvant… eram in trecere si am auzit ca blogul lui criserb e in programul ala care da apa si aer la caniculizati. Cum nici eu n-o duc prea bine am zis sa poposesc vreo doua zile p’aici :D

    Florin, adevarul e ca mi-ai zis-o. Am plans, dar acum ca sunt la aer/apa mi-e mai bine. Si mi-as dori sa sara clientii in apararea altor operatori cum ai sarit tu in apararea lui digi (from now on referred as gigi), gest frumos si de apreciat.

    Dar sincer acu’, daca ar costa transponderul cat costa (nu spui cat ca sa nu dau din casa) tu nu te-ai juca putin la compresie? Ei bine, nici gigi nu se abtine, contrar zvonurilor contradictorii.

    Si ca sa nu ma crezi pe cuvant, hai sa-ti dau nejte egzemple de “asa nu” pentru compresia video:
    – Antena 1 e urcata in satelit (de ESS) la 4.84mbps, gigi o da cu 2.85
    – VH1 la 3.24mbps, gigi i-o taie la 1.5.
    – favorit e 4.7 mbps la gigi in loc sa fie la 0.1 mbps :D

    (bw-urile sunt de pe intelsat 10,2 … daca mai au pe alt transponder acelasi content la bandwidth mai mare imi cer scuze).

    Cat despre simptomele compresiei, e ca la femei… depinde cat de mare o ai (diagonala). De exemplu, la televizorul lui criserb se vede la fel si daca o pui pe Andreea Esca in spatele lui, atat de mica o are (diagonala din nou :P ). La sunet e mai durere, ca toti si-au luat super boxe ca sa-i dispere pe vecini, si daca nu ai dolby/ac3 la 400kbps nu existi.

    Exista intr-adevar si DTH care nu comprima… ia exemplu SKY din UK, care transmit HD fara greata. Dar pana acolo, lasa-ma sa cred ca e un lucru deosebit sa nu comprimi nimic in .ro.

    Si Florin, ca ultima remarca, sa stii ca maxentiu tv si-au mai revenit, se apropie de gigi la capitolul compresie. Si imi sunt prieteni, nu vorbi asa de rau de ei :(

    Criserb sper ca esti multumit, si sa stii ca e ultima data cand mai dau reply ca sa ma iau de domni cumsecade pe blogul tau. Nu mai insista.

    Raspunde
  6. Florin 27 Jul 2007 @ 17:44

    La 0.1 mbps nici un powerpoint cu text nu s-ar vedea ok. Mai sapa.

    In alta ordine de idei vezi ca banda e variabila. Nu e o banda fixa pe canal. E vbr nu cbr.

    Si hd-ul este comprimat. mpeg4 sau 2 tot compresie face. In ro nu prea ai cui sa vinzi. Problema nu e ca nu face nimeni. Este ca nu ar cumpara mai nimeni.

    Vezi si tu pe rdi-sat ce mai zice lumea. Stiu ca max si-a mai revenit dar nu prea are nici o legatura cu digi. Nici boomul care pune filmele pe canalele lor de pe casete vhs. Sau asa le aveau la inceput. Or fi auzit si ei de casete beta si video servere intre timp.

    Raspunde
  7. tudor 17 Sep 2007 @ 23:35

    Nu mai apuc sa vad minuatia asta tehnologica a UPC.
    Pur si simplu m-au fortat sa
    reziliez contractul.

    Raspunde
  8. criserb 18 Sep 2007 @ 00:50

    Hmm… problema ta se poate rezolva daca vrei… iti dau mai multe pe mail, pentru ca nu e normal sa nu beneficiezi de o oferta in vigoare… cineva trebuie sa plateasca pentru asta…

    Raspunde
  9. Adrian 18 Sep 2007 @ 17:29

    For the record, chiar si problema generala s-a rezolvat, prin prelungirea ofertei pentru inca o saptamana.

    Cred ca e prima (si probabil ultima :D ) data cand blog-ul lui criserb are o aplicabilitate practica. Multumim criserb ;)

    Raspunde
  10. tudor 18 Sep 2007 @ 17:53

    “For the record…”
    Nu cred ca se poate vorbi de o “prelungire” a ofertei ci (eventul) de faptul ca UPC admite ca trebuie sa-si respecte obligatiile pe care si le-a impus prin publicarea unei oferte comerciale…
    Promit sa va tin la curent (aici daca nu sunt “moderat”) depsre cum decurge rezilierea respectiv cum incearca UPC sa castige inapoi un client nemultumit…

    Raspunde
  11. criserb 18 Sep 2007 @ 17:55

    nu o sa fii moderat… indiferent de situatie, bafta…

    Raspunde
  12. Canalia 18 Sep 2007 @ 18:05

    Televiziunea e unealta Diavolului.

    Raspunde
  13. tudor 18 Sep 2007 @ 22:45

    Iata pe scurt, povestioara care o sa va faca sa-i lasati balta pe cei de la UPC cu tot cu tehnologia lor…

    UPC decide sa mai scumpeasca cu 2RON abonamentul meu la televiziune iar eu refuz.
    Dar UPC nu recunoaste scumpirea: imi face o oferta promotionala pe care ei spera s-o ratez. Cand merg la ei, imi spun ca oferta nu mai e valabila.
    Reziliez contractul.
    Proprietarul blogului de fata care, iata, nu m-a “moderat”, spunea “se poate rezolva pentru ca nu e normal sa nu beneficiezi de o oferta in vigoare”, discuta cu amicul sau, Adrian, cu functie de conducere in UPC.
    Ce “sedinte” au fost in UPC pot doar sa-mi inchipui…
    Ma suna un reprezentat de vanzari cu care stabilim o intalnire si ceea ce semnam:
    UPC nu poate sa semneze un nou contract la adresa unde tocmai a fost reziliat contractul, asa ca trebuie sa renunt la reziliere si sa incheiem un act aditional la vechiul contract.
    In sfarsit ma intalnesc cu agentul de vanzari.
    Imi spune ca “nu poate sa semneze o hartie in care sa spuna ca nu poate semna un nou contract (si la ce-mi trebuie mie o astfel de hartie) dar nici nu poate semna un nou contract o data ce tocmai l-am reziliat pe cel vechi (sa-i spun eu o firma care face asta…)”
    Imi spune “La revedere” si pleaca…
    La revedere UPC.

    Raspunde
  14. criserb 18 Sep 2007 @ 23:05

    Tu esti nerecunoscator man…

    Deci de la “Trebuie insa sa stau la cozile lor. Pierd doua ore la coada” la a te cauta ei ca o persoana importanta ce esti, tot nu e bine…

    Nici cum nu e bine… ei au lasat de la ei, si-au recunoscut gresala in fata ta, a clientului, si chiar au last oferta in continuare si asta multumita postului tau… deci cuiva i-a pasat, dar tu? :-?

    Raspunde
  15. tudor 18 Sep 2007 @ 23:24

    Come on…
    “Pierd doua ore la coada…” din vina cui? A mea bineinteles ca am sta la coada…
    Iar UPC-ul ce-a dat de la el? N-au “prelungit” oferta. Doar atat au facut: au reintrat in normal (sau legalitate, daca reclama mincinoasa e ilegala).
    Apropos, usa mea e deschisa, am solicitat o oferta pentru un nou contract.

    P.S. Nu am pretentia sa ma trateze ca o pe o persoana importanta (desi orice client o persoana importanta, nu?), trebuie sa ma trateze doar fara dispret.

    Raspunde
  16. tudor 27 Sep 2007 @ 19:59

    Am vazut aici ca-am pierdut pentru ca n-am ingihtit “digital” de la UPC
    http://www.youtube.com/watch?v=_DW4kZAdzxo
    Daca asta se intampla la ei… imi inchipui cum e pe la noi…

    Raspunde
  17. criserb 27 Sep 2007 @ 23:22

    eu nu incerc sa conving pe nimeni… eu am asa cum am zis o gramada de canale si merge f bine…

    Fiecare sa se convinga…

    Raspunde
  18. romicaliden 4 Oct 2007 @ 16:58

    nu am mai suportat calitatea execrabila a transmisiei analog de la UPC si am pus digital!se vede oglinda dar (desi am probat pe Sony din care unul pe 100 Mz) imaginea este intunecata (zici ca meciul Steaua – Arsenal se joaca pe inserat cu nocturna la regim de economie).Treci pe analog te dor ochii de lumina ce e pe stadion…ma poate ajuta cineva?

    Raspunde
  19. criserb 5 Oct 2007 @ 15:45

    habar nu am de ce vb… la mine luminozitatea e la fel si pe digital si pe analog…

    Probabil era din cauza ca te uitai la steaua :P

    Raspunde
  20. cosmin 16 Oct 2007 @ 20:56

    eu cred ca-i din cauza televizorului. eu mi-am pus digital si e super…chiar ca e oglinda…
    steaua e de vina….:d

    Raspunde
  21. criserb 16 Oct 2007 @ 23:16

    iata ca nu sunt singurul care crede asta :P

    Raspunde
  22. duglisul 21 Oct 2007 @ 03:46

    dupa cum va dati seama dupa nume mi-a fost lene sa cetesc toate postarile asa ca trec direct la comentariul pentru stire. Mie nu mi-au trebuit toate 107 de programe , m-am multumit numai cu pachetul small (60 posturi/35 de lei), dar e f bun si asa, cand ma voi plictisi de axn si restul poate voi baga si hbo ramane de vazut. imaginea e foarte buna pe tv meu.

    Raspunde
  23. mishu 27 Oct 2007 @ 02:14

    Fratilor, poate reusiti sa explicati unui utilizator al aceluiasi provider (despre care vad ca unii au numai vorbe de lauda….deh…) de ce trebuie ca sa semnam un nou ACT ADITIONAL ca sa se upgradeze internetul la marea viteza de 10M/s (evident Best Effort) si de ce nu se face treaba asta automat (ca la ceilalti provideri)……Eu unul am tot 3 M/s si acum mi s-a spus ca trebuie sa merg sa mai dau o data cu subsemnatul.De legatura ce sa mai vorbesc… Ghinionul meu ca stau intr-o zona de monopol UPC, iar retele de cartier in zona mea-IOC, ca altfel de maine as pleca de la ei. Povestea ata cu DigitalTV e un alt praf in ochii abonatilor, ca sa mai faca niste bani in plus. Banuiesc ca nu trebuie sa va mai explic cum sta treaba cu inregistratul de la TV , cu PIP-ul, s.a.m.d……Chiar sunt curios sa vad parerea laudatorilor despre chestiunile astea.

    Raspunde
  24. KATTA 5 Nov 2007 @ 10:49

    Numai specialisti pe aici…:d/:d/:d/:d

    Raspunde
  25. KATTA 5 Nov 2007 @ 10:49

    :d/

    Raspunde
  26. tudor 21 Nov 2007 @ 22:07

    Astazi mi-au taiat telefonul.
    Pentru neplata…
    Adica n-am platit inca factura emisa (conform spuselor lor pipitzei de la telefon) pe data de 6 Noiembrie si scadenta pe 30 Noiembrie. Pentru ei asta e un motiv suficient sa-mi taie telefonul pe 21 Noiembrie.
    “Da dar stiti ca in factura asta e de fapt pentru luna trecuta…”
    “Imediat ce am primit factura am platit-o. Pe 1 Noiembrie. Stiu ca mai trebuia sa fie si telefonul. Dar nu l-am putut plati ca n-ati emis inca factura. Datorita incurcaturilor voastre…”

    …N-ati emis factura deoarece m-ati deconectat si luna trecuta si la voi figura ca n-am abonament A trebuit sa sun la deranjamente sa am din nou telefon…

    E o poveste lunga…
    Pe scurt insa se reduce la: UPC SUCKS.
    P.S. Un motiv sa fac din nou reclamatie la ANPC.

    Raspunde
  27. Jalea 25 Nov 2007 @ 11:57

    Eu am UPC Large (20Mbps) din 1 noiembrie (ab. nou). Din ziua aia am tot sunat la UPC ca nu merge internetul. Au venit (dupa multe telefoane), au facut niste masuratori, au umblat pe la cutia de pe casa scarii si au zis ca e OK. Dar, in continuare, viteza nu sare de 6-700Kbps . Iar telefoane, iar reclamatii…..nimic. Nici macar nu s-au obosit sa raspunda in vreun fel (telefon, mail, scris) .
    Deci, dupa aproape 1 luna am ajuns la concluzia ca sint niste NESIMTITI SI INCAPABILI.

    O sa-i reclam la OPC!

    Raspunde
  28. marius 5 Feb 2008 @ 14:35

    magari cu M cat casa am net de 10 m dar viteza de la inceputul contractului e 3 mega sun la ei, stau o ora in telefon ptr ca domle sunt operatoriii ocupati ,iar cand reusesc sa vb surpriza :e o avarie pe retea chiar acum colegii nostri o rezolva in maxim 48 de ore o sa vi se dea drumul la viteza si trec 48 de ore si iar telefoane si iar promisiuni ;nu in concluzie nu e dacat un razboi al nervilor cu promisiuni desarte

    Raspunde
  29. criserb 5 Feb 2008 @ 15:34

    ce-mi plac mie oamenii care se plang… :) rezileaza contractu… e simplu :) daca nu iti convine un serviciu, de ce sa-l platesti?

    Raspunde
  30. claudiu 9 Apr 2008 @ 13:57

    La mine merge in frame-uri upcul digital.

    Raspunde
  31. danush 9 May 2008 @ 19:34

    Simplu fratilor, treceti la alt furnizor de servicii, si lasati-ii cu ochii in soare, in mod normal int-un an i-ar trebui sa-si inchida “sandramaua” !!!:x

    Raspunde
  32. Macrobloc 26 Aug 2008 @ 15:03

    Pana una alta sunt cei mai tari in oferta la televiziune digitala prin cablu! 107 programe transmise in toata tara inseamna ceva… Aparitia DVR-ului este cea mai tare oferta de pe piata! Mai trebuie HD si chiar ca sunt ok…

    Raspunde
  33. gaby 8 Sep 2008 @ 23:20

    NU VA MAI AGITATII ASA BAIETI ORICUM TOATE FIRMELE ASTEA SANT DE C>>>>T SANT MEITE SA NE IA BANI E O PROSTEALA PE FATA PTR CEI CARE NUSI DAU SEAMA DE ASTA

    Raspunde
  34. Macrobloc 18 Nov 2008 @ 12:29

    Ma indoiesc ca toti sunt precum spui tu. Ar trebui sa-ti argumentezi afirmatia…

    Raspunde
  35. Robert 30 Nov 2008 @ 21:40

    Nu am citit foarte multe dar am inteles esentialul: NU-TI FA ABONAMENT LA UPC !

    Raspunde
  36. Traznitul 18 Jan 2009 @ 23:19

    Acum hai sa fim contra e e cool! Nu-i inteleg pe cei care posteaza fara argumente… Televiziunea D4A de la UPC este cea mai buna oferta de piata in acest moment! Au facut o treaba foarte buna cu DVR-urile… Vor lansa serviciul si in Bucuresti! E tare treaba si cu interactivul. Stii ceva Macrobloc de data cand se da drumul si la HD?

    Raspunde
  37. sebi 1 Feb 2009 @ 14:39

    :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^~X(~X(~X(~X(~X(~X(~X(:(:(:(:(:(de ce nu este in grila si trinitas tv

    Raspunde
  38. Macrobloc 2 Jun 2009 @ 07:12

    Deja s-au facut teste HD in Bucuresti. Multi din cei care au DVB-C incorporat sau tunere pe PC au descoperit scanand singuri 4 programe HD. Cu terminalele UPC nu se pot receptiona. Asa e la teste…
    Asteptam declaratia oficiala pentru lansarea serviciului si continutul ofertei.

    Raspunde
  39. Plictisitul 20 Jun 2010 @ 11:16

    Au avansat enorm cu tehnologia si oferta cei de la UPC. Nu ca ar fi stat rau si pana acum… Au 9 programe HD si se pare ca mai vin. De cele SD nu discut ca sunt prea multe. Dau un an gratis celor care fac contract pe doi! Fireste ca este gratuit al doilea produs… Ce inseamna si concurenta asta. Era greu de crezut asta acum un an de zile! Hihihihi… Au si o oferta AVANTAJ cu internet moca toata viata! Intrati pe site-ul lor oficial si cititi mai multe. http://www.upc.ro/televiziune/ La mai mare!

    Raspunde
  40. Macrobloc 1 Jul 2010 @ 11:22

    Super oferta Plictisitule, dar ieri a fost ultima zi cand puteai face contract pentru pachetului AVANTAJ. Vecinul meu a prins ultimul tren saptamana trecuta. A luat si internetul ala moca si e chiar multumit. A plecat de la RCS ca l-au tinut 6 luni cu promisiuni ca-i dau telefoane mobile plus ca acum mai cer inca o taxa in plus.

    Raspunde
  41. Macrobloc 19 Sep 2010 @ 09:13

    UPC are acum un nou portofoliu! http://www.upc.ro/televiziune/

    Raspunde
  42. Cristian 13 Aug 2011 @ 08:03

    Nici la capitolul internet nu sta rau. Am testat Fiber Power 120Mbps si chiar este OK! http://www.upc.ro/internet/fiberpower120/
    PS
    Scuze de offtopic… :)

    Raspunde
  43. deea 13 Nov 2011 @ 11:31

    ieu san an spania si am un aparat digi tv codat fara cartela ce sa fac sa prind tote programele de aici???

    Raspunde
  44. Macrobloc 2 Jan 2012 @ 11:42

    Din pacate nu ai nici o sansa… Mai bine fa-ti contract cu cei de la FOCUS SAT si platesti prin SMS doar luna in care vrei sa vezi. http://www.focussat.ro/
    Fa contractul pe adresa din Romania…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)