Sari la conținut

Ţiganii nu sunt români, idioţilor!

Acesta este mesajul lasat de hankerii romani pe siteul Daily Telegraph.

"Ne-am săturat să vedem cum nişte gunoaie ca voi încearcă să îşi bată joc de ţara noastră. Să ne creaţi o imagine cu totul alta faţă de cea reala şi numindu-ne romanian gypsies difuzând emisiuni de tot cacatul gen Top Gear.

Dacă aţi avut tupeul să enervaţi o ţară întreagă, aflaţi că nu ne vom opri aici!", este mesajul postat de hackeri.

Mesajul se încheie cu o frază scrisă în engleză. Tradusă, aceasta este: "Ghiciţi ce, ţiganii nu sunt români, idioţilor!".

[sursa]

statchckdt

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. A.Dragos 16 Apr 2010 @ 14:45

    Buna si rea initiativa lor, insa bine ca au reusit sa transmita mesajul cum trebuie ! Partea rea e ca acum aia tot romani sunt si tot prost sunt priviti..

    Raspunde
  2. Motorstory 16 Apr 2010 @ 14:46

    Top Gear e de tot cacatul…pe dracu! Asta au vazut, asta au spus! Ar fi trebuit sa nu observe tiganeala?! N-a deranjat pe nimeni ce au spus despre Transfagarasan. Un drum de vis – asta e realitatea. Tot realitate e faptul ca avem o populatie numeroasa de tigani si te intalnesti cu ei cam peste tot.

    Top Gear n-a venit in Romania sa faca un spot publicitar tarii asteia. Au facut un episod dintr-o emisiune. Si au spus ce-au vazut, in stilul lor.

    Ce atata opareala gratuita? Este Romania vreo oaza de civilizatie si eu nu observ?!

    Raspunde
  3. Alina 16 Apr 2010 @ 14:54

    Tiganii au fost si raman o problema a romanilor. Nu inteleg de ce avem atatea pb cu ei.
    Ia-i pe vecinii nostri bulgarii. Procentual la populatie ei au mult mai multi tigani ca noi si ati auzit ceva de ei? La fel si ungurii. De ce doar ai nostri apar prin toate ziarele?

    Raspunde
  4. mybrainquit 16 Apr 2010 @ 16:44

    @Alina N-ai nimerit-o cu ungurii. Ia uita-te ce partid e la putere la ei (Jobbik)(Sa ma explic, Jobbik este un partid la limita extremismului de dreapta, din aia cu moarte tiganilor, moarte tuturor , hai cu Ungaria intregita, votat de 17% din electorat). Si cine crezi ca l-a omorat pe Marian Cozma (handbalist roman, juca la Vezpresem-ceva)? Tot tigani.

    Raspunde
  5. alin 16 Apr 2010 @ 16:52

    Pai nu a urlat marea uniune europeana ca ii discriminam pe tigani? in special italienii acum vreo 10 ani. acum sa se spele cu ei pe cap. lasa ca e bine ca sunt toti tiganii in occident ca asa e si la noi mai liniste. de ce sunt ai nostrii mai rai? pentru ca li se permite. si mai rau este ca acum s-au incuscrit cu tot felul de politicieni chiar si cu cel dintai marinar al tarii(vezi bercea mondial). iar noi romanaii stam cu minile in san si ne aparam “saracia si nevoile si neamu”. Asa ca e normal sa fim facuti tigani. Aveti grija ca peste 5 ani sa votati la fel. O sa traim si mai bineeee :)) Si o sa fim si mai bine vazuti in europa. :))

    Raspunde
  6. Alina 16 Apr 2010 @ 17:09

    @mybrainquit Nu m-am referit la cine e la conducere in Ungaria. Am zis ca nu citesti in presa de tiganii lor. Asa, discriminati cum sunt la ei in tara, nu fac prostiile pe care le fac ai nostri.

    Ti-a fost vreodata rusine cu ei? Mie da, cand am iesit la plimbare cu prietenii(de alta nationalitate) intr-un parc in care nu a fost niciodata picior de cersator… Si ce sa vezi, poposisera tigancile nostre cu puradeii…

    Ti s-a intamplat sa zica ca esti tigan doar ca esti roman? Mie da, bunicii unui prieten spaniol cand au auzit ca sunt romanaca, au zis.. A, da … tigani…

    Si stii ce e mai rau, ca nu numai Europa de Vest ne vede tigani, am contact cu o universitate ucrainiana si am patit acelasi lucru… Si crede-ma ca nu erau oameni de proasta credinta sau prost informati. Asta e conceptia generala despre romani, suntem tigani.

    Raspunde
  7. Cezar 16 Apr 2010 @ 18:02

    Personal, mi-a placut episodul Top Gear in Romania, cu bune si cu rele. Au aratat putinele lucruri bune pe care le avem si au incercat sa faca si misto (de lipsa autostrazilor, de tigani, de opulenta). Oricat ne-ar displacea si oricat de prost ne-am simti, adevarul e ca tiganii nostri sunt cei mai vizibili din Europa. Si la fel de adevarat e ca restul europenilor sunt cam ignoranti (cei mai multi) si prefera sa eticheteze alte tari foarte usor. O fi si confuzia de nume (roma/romani), habar n-am. Cert e ca multi dintre noi vom avea de suferit intr-un fel sau altul atunci cand vom vizita/lucra in alte tari.

    Raspunde
  8. MooNy 16 Apr 2010 @ 19:00

    @Motorstory nu suntem noi marea oaza de civilizatie, dar nici nu trebuie sa isi bata toti joc de noi, nu crezi? Top Gear a facut 2 mari greseli in episodu` respectiv: au stiut doar de Ceausescu si la final au dat o emisiune in rusa/bulgara/ceva asemanator cica intr-un “local din Romnia”. Treaba ca au trecut prin satul de tigani e adevarat ca ne reprezinta, avem niste zone superbe si din loc in loc cate o cocina dinaia… Ati vazut si voi ce spoiau pe masini: John Cena, Alex, iniioare, etc.
    In Bucuresti si in rest nu au au dat in noi pentru ca nu au avut cauze. Insa am vazut diferenta dintre drumurile publice din alte tari in care au mai facut emisiuni si Bucuresti/autostrada.

    INSA am patit-o intr-un tren cu directia Koln acum cativa ani cand am iesit din compartiment sotia sa ii sopteasca sotului “rumanische tziganes”…

    Bravo lor ca au facut asta!!!Si utima fraza trebuia sa fie scrisa mai mare.

    Raspunde
  9. criserb 16 Apr 2010 @ 22:01

    Eu cred ca mesajul este clar: Romani sunt nu sunt tigani. Bine le-au facut, ca prea ne vede toata lumea ca niste tigani. Ar trebui sa se mai faca si diferenta intre romani si tigani si sa nu ne mai bage pe toti in aceeasi oala.

    Si eu ii urasc pe tinanii care ne fac de ras dar din pacate nu putem face nimic ca ei sa dispara… iar despre a-i educa… nu incape indoiala…

    Raspunde
  10. Alina 16 Apr 2010 @ 22:02

    Te contrazic Cristi :) Tiganii nostri sunt romani. Dar nu toti romanii sunt de etnie rroma, sau cum se scrie.

    Raspunde
  11. criserb 16 Apr 2010 @ 23:44

    Pai si eu ce ziceam mai Alina? Ca Romanii (noi ca natie) nu sunt tigani :)

    Raspunde
  12. Alina 16 Apr 2010 @ 23:49

    Ne invartim in cerc. Cetatenia e la toti romana, suntem toti romani. Doar ca unii sunt de etnie rroma. Nu poti sa zici ca ei sunt mai putin romani decat tine.

    De fapt ce vreau eu sa zic e ca sunt ai nostri oricum ai lua-o, sunt problema noastra, nu mi se pare un argument viabil sa zici “Ei nu sunt romani, sunt tigani”.

    Dar fiecare natiune are problemele ei, francezii cu arabii, nemtii cu turcii, englezii cu indienii… Doar ca tiganii nostri sunt mai … TIGANI!

    Raspunde
  13. Andrea S. 17 Apr 2010 @ 23:13

    da tiganii romani sunt romani la fel cum tiganii unguri sint unguri sau aia englezi englezi…pina aici egal cum ai da-o asta este…la granita prezinta la fel ca tine Cristi un pasaport pe care scrie mare Romania.Problema tiganilor romani pleca insa din Romania…nimeni nu-i mai vede ca oameni…ei sint “tigani”…cind lumea va inceta sa faca din ei o minoritate…si ii va pune la munca ca pe oricare alt roman fara sa le creeze alte favoruri…se vor simti mereu ceva mai “deosebiti”…Hai sa-ti dau un exemplu…o prietena de-a mea profesoara de info…primeste un telefon ca la admitere trebuie sa aiba un loc si pentru un “puradau”…nu inteleg unde era discriminarea? nu avea voie la fel ca si ceilalti sa dea un examen la liceu? Adica eu o inteleg asa! Romanii sint o minoritate ca ei trebuie sa dea examen…Culmea e ca seful local al romilor intra pe fir si zice ca a vb la inspectorat si are 2 locuri de “puradei”…ei cine a gresit primul?? Eu cred ca nu mai trebuie facuta atita diferentiere Tigan-roman- trebuie pusi cu osul la lucru la fel ca oricare dintre noi.
    Nu intru in detalii…dar ma bucur ca la nemti in 91-92 ia pus pe avion cu destinatia “acasa”…ma bucur ca aici anul trecut au intrat promt in satele de baraci gasite la marginea lui 661 -intrarea in Frankfurt…trebuie sa vada ca din cersit si furat cistiga mai putin decit muncind.
    In alta ordine de idei eu mai cred asa: Un om cu un intelect mediu…se va lasa mereu influentat de parerea altuia…un om inteligent isi formeaza o parere din cercetari proprii…
    Va intreb insa pe voi cei care sinteti in tara…de ce ati acceptat sa urle manelele pe malul litoralului…in fiecare tirg- ca sa nu zic campanie electorala?? Ce valori ati propulsat atunci?
    Eu cred ca emigrant intr-o alta tara ca am sa ma supun legilor tarii pe care am ales-o, sa ii accept cultura, traditiile. Bine punctat Alina..da nemtii au o problema cu turcii ( si nu numai ei)…din aceeasi cauza ca le da prea mult friu liber!!

    Raspunde
  14. Alina 18 Apr 2010 @ 17:19

    Cel mai tare m-a enervat un interviu al unei dudui care milita pentru drepturile rromilor. Si ea zicea ceva de genul ca este cultura lor sa cerseasca si sa fure, ca asa este “civilizatia lor”. Si ca este vina noastra ca incercam sa le schimbam traditiile si obiceiurile.

    Pai ia sa imi fac si eu o cultura in care sa muncesc mai putin si sa fiu platita mai mult, ca doar e dreptul meu cultural. Militez pentru diversitatea culturala, deci va rog sa ma intretineti pentru ca nu sta in firea mea sa ma stresez prea mult cu munca.

    Raspunde
  15. mybrainquit 23 Apr 2010 @ 11:35

    M-am trezit cam tarziu sa ma mai uit p-aici, scuze Alina. Hai sa-ti raspund.

    Tiganii lor sunt mult mai periculosi decat ai nostri. Spune-mi si mie ce tigani au avut tupeul sa taie si pe altcineva de o oarecare notorietate si care sa nu fie tot tigan. Nu prea sunt.
    Aia din ungaria nu prea stau la discutii, iti iau gatul si pleaca. Asta un tigan din romania mi-a spus :D
    Bineinteles ca mi-a fost rusine cu ei, cand mergeam cu trenul din venetia inspre ferrara la fiecare vagon o tiganca cersetoare. Am luat-o la injuraturi, noi(grupul in care eram) si alti 2 batranei , tot romani. “Romanii e cei mai rasisti” :))
    Nu mi s-a spus niciodata “tigan”. Ce-i drept, toti oamenii cu care am vorbit in afara erau mirati ca sunt roman(but you’re not gipsy!! :)) nu, nu am auzit-o ) (unii au zis ca-s rus, altii ca-s italian, etc). Si rar vezi vreun tigan prin muzee sau expozitii de arhitectura.
    Faza cu europa de est este irelevanta, ei ne spun tigani, noi le spunem rusi sau racketi, oricum suntem in acelasi cacat cu totii :D

    Raspunde
  16. Alina 23 Apr 2010 @ 11:47

    Hai sa iti zic cati romani si cati tigani erau la consulatul din Lyon, unde am fost sa fac pasaport la bebe.
    Eram 2 familii cu bebe si vreo 10 tigani(de toate pentru toti, barbati, femei, puradei). Si asa este mereu. Statistic vorbind, ar trebui sa vezi mai multi “netigani” decat tigani, ca doar sunt sub 10% din populatie!

    Noi, ceilalti, am facut cu schimbul la pazit lucruri, pentru ca ne era teama sa lasam ceva(orice) cu ei cand intram la consul.
    Eu traiesc de 5 ani in strainatate si m-am saturat de ei si de toata imaginea pe care ne-o fac. Nu am auzit niciodata de unguri ca sunt tigani, ca sunt caposi, capcauni DA, dar nu tigani.

    Raspunde
  17. FLA 3 May 2010 @ 12:49

    DIN PACATE VA INSELATI AMARNIC CU PROCENTUL TIGANILOR.EI SUNT IN INTRE 3,5-4 MILIOANE..DECI CEL MAI MARE PROCENT DIN EUROPA..LA RCESAMANT E O PROBLEMA INTOTDEAUNA..2 DIN3 SE DECLARA ROMANI..NU E GLUMA..E 100$ ADEVARAT!SA NU MAI VD. DE FAMILII MIXTE CA NE APUCA AMETEALA..NUMAI LA VEDETE DACA VA UITATI,SUNT CU GRAMADA..BANICA ANDRA ETC…….

    Raspunde
  18. Alkalin 13 May 2010 @ 11:24

    Raspuns la comentariul plasat de Motorstory :’Ce atata opareala gratuita? Este Romania vreo oaza de civilizatie si eu nu observ?!’.
    Cu sigurantã nu observi,pentru cã “somnul ratiunii naste monstri”(citat din Francisco Goya – dacã nu stiai); iar întunericul ignorantei, ar fi un motiv în plus. Pentru informarea celor care nu stiu încã, avem cea mai veche scriere din lume, iar din zona locuitã de strãmosii nostri s-a rãspândit civilizatia în întreaga lume.Ar fi multe de spus, dar nu mã astept la prea multã întelegere de la cineva ce a studiat cãrtile de istorie scrise si aprobate de ministri maghiari ai învãtãmântului românesc !.N-am nimic cu maghiarii sau tiganii, dar, sã fim alãturati ca imagine cu tiganii (care nici acum nu au o scriere), sau ironizati de maghiari care cu eforturi au preluat alfabetul latin, mi se pare cel putin deplasat. Asa cã de fapt, suntem singura oazã de civilizatie ce se încãpãtâneazã sã supravietuiascã în mijlocul unei mãri de foste popoare migratoare.
    Ideea este cã cetãtenia unei persoane, (adica faptul cã trãieste pe teritoriul unui stat), indiferent la a câta generatie, nu dã acesteia dreptul de a se considera parte din poporul care stãpâneste statul respectiv. Oricum, statul e o inventie destul de ciudatã, si de-a lungul timpului ideea de stat a suferit modificãri în rãu, functie de interese economice, si în nici un caz sociale, asa cum ar fi trebuit.
    E bine totusi cã cineva “a strigat” putin la publicatia cu pricina, pentru cã altfel, în marea hãrmãlaie e greu sã te faci auzit vorbind calm si civilizat.

    Raspunde
  19. CRISTINA 25 Nov 2010 @ 14:31

    Sincer ini pare rau de tiganii de catifea.Ei sunt cei care sufera cu adevarat din cauza faptelor si comportamentului oripilant al confratilor lor.Sunt tigani care au educatie, au scoli inalte, sunt excelenti actori, muzicieni,au suflet si caracter, care au adus beneficii laudabile atat in tara cat si peste hotare Romaniei.Ei sunt cei care se lupta in cadrul etniei lor sa ii aduca pe cei pierduti pe calea cea buna. Din pacate….nu reusesc.
    Eu sunt romanca si am respect pentru cateva persoane de etnie rroma cum ar fi regretatul Ion Voicu cel mai bun violonist al Romaniei, Madalin Voicu un om cu un caracter de exceptie, Jan Constantin mult iubitul nostru actor, Puiu Calinescu si multi multi altii.
    Dar ce ne facem cu tiganii care te privesc in ochi iar mainile lor sunt in buzunarele tale? Din cauza acestora urasc din tot sufletul aceasta etnie. Dumnezeu sa ma ierte.

    Raspunde
  20. Lorena 4 Dec 2010 @ 00:04

    Imaginea reala asta este.Foarte multi tigani care ies in prin plan cand vin strainii si ne viziteaza tara.Cei de la Top Gear nu au nicio vina,nu este o emisiune de tot c….,pur si simplu au spus ceea ce au vazut.Transfagarasanul care este superb si exista foarte multi tigani.Ei nu stiu situatia ca noi zbieram si ne agitam spunand ca romanii nu sunt tigani si am face orice sa scapam de ei.Ei nu stiu treaba asta.Spun doar ce vad.Imi doresc din tot sufletul sa dispara de pe fata pamantului, dar degeaba ne agitam…..tiganii sunt “cartile noastre de vizita”

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)