Sari la conținut

Transfagarasan – Balea Lac

Duminica a fost o zi incarcata. Ne-am trezit cu greu dupa nunta la care am fost si ne-am gandit ca o plimbare pana la Balea Lac ar fi ceea ce ne lipseste mai ales ca destinatia aleasa facea parte din lista punctelor de atins din lista Canaliei.

Am parasit Bucurestiul undeva pe la ora 16 cu destinatia Balea Lac, via Pitesti si Curtea de Arges. Drumul pana la Pitesti il stie toata lumea asa ca nu are rost sa va mai povestesc despre el.

De la Pitesti drumul se strica ajungand sa fie chiar rau in momentul in care incepe urcarea propriu zisa.

Primul popas l-am facut la Barajul Vidraru, baraj care era inundat de numarul mare al turistilor ce profitau de o zi de weekend foarte insorita.

Aici, in mijlocul barajului cei cu multa adrenalina pot practica bungee jumping de la o inaltime de 166 de metri. Nu era nimeni acolo, daca era poate ma bagam si eu :D desi totusi pare destul de infricosator sa iti dai drumul in gol deasupra asfaltului. Daca esti mai linistit si nu ai chef de chestii extreme poti pur si simplu sa te bucuri de minunatia peisajului alaturi de Batman… (asa i-am zis eu chestiei de otel)

 

Continuandu-ne ascensiunea spre cei 2000 de metri la care trebuia sa ajungem observam partea componenta a procesului transumantei, oile ce se deplasau foarte ordonat, pe linii si coloane, cred ca erau a lu Gigi Becali, prea erau ordonate.

 

Privelistea ce te insoteste in fiecare moment este superba. Linistea peisajului te linisteste si ofera ochilor puncte de atractie la fiecare metru.

Din loc in loc se pot vedea diverse scurgeri de apa, mai mici sau mai mari. Nu am rezitat tentatie sa nu fac un mic dus :P

Muntii Fagaras te impresioneaza de-a lungul drumului prin maretia lor, prin posibilitatea lor de a zgaria norii pe alocuri :) In multele traversari ale Transfagarasanului am avut de cateva ori ocazia sa vad norii de sus, este ceva de vis.

 

In cele din urma traversand cel mai lung tunel din Romania (aproape 1 km) ajungem pe partea nordica a muntilor acolo unde se afla lacul Balea.

Cabana Lacul Balea este asezata pe peninsula ce inainteaza in lacul Balea dinspre nord-est, fiind inconjurata din trei parti de apa. Altitudinea este de 2034 m.

Aproape tot timpul anului se pot gasi urme de zapada in zona cabanei sau in crevesele muntilor acolo unde soarele patrunde mai greu.

Ne-am oprit la cabana Balea Lac ca sa mancam. Eram rupti de foame dupa betia din noaptea trecuta si dupa un drum sa zicem nu tocmai usor.

Mancarea a fost foarte buna si ieftina.

Dupa masa copioasa am avut placerea sa admiram oglindirea apusului in lac iar apoi ne-am continuat drumul spre Ramnicul Valcea prin zona pe care eu o consider cea mai frumoasa.

Aceasta zona cuprinsa intre Balea Cascada si Balea Lac se transforma iarna in partie de ski sau snowboard pentru cei experimentati ea avand o telecabina pentru a facilita urcarea lenesilor ca mine care nu ar urca nici morti pe jos :D

Drumul pana la Bucuresti a fost ok fara alte lucruri importante de semnalat.

Aaaa am facut cumparaturi la Balea… Erau acolo tot felul de chestii confectionate mai mult sau mai putin de mana. Mi-am luat table si sah. Canalia si-a luat 2 zaruri din alea mari de isi atarna taranii in masina la oglinda si un pistol cu care vrea sa faca putina ordine printre fanii care nu-l lasa sa traiasca. Parca si-a mai luat ceva… dar am uitat…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. canalia 2 Jul 2007 @ 12:26

    Am mai luat o caraitoare, adica o morishka de-aia care face un zgomot extrem de deranjant, cu care planuiesc sa-mi agasez noii vecini.

    Raspunde
  2. irina 2 Jul 2007 @ 13:45

    vreau si eu oi din alea in siraaaaag !! :( poate le-or fi tuns ciobanii iarba pe niste scheme bine stabilite, ca li s-a facut dor de spectacole de-alea marete ca pe vremea lu neaminitu, in formatii diverse.
    p.s. sa te cred pe tine sau pe natasha (n-o cheama asa dar asa e ea pt mine pt ca nush cum o cheama) de la realitatea care zice ca acolo o rosie csta patruj de mii..?

    Raspunde
  3. criserb 2 Jul 2007 @ 14:29

    si eu am crezut ca e sump, dar chiar nu e… pot sa zic ca e aproape ieftin

    Raspunde
  4. SIP 2 Jul 2007 @ 14:39

    Pozele sunt …super…

    Raspunde
  5. ana 2 Jul 2007 @ 22:09

    Dap pozele lui Cristi sunt intotdeauna super,si daca nu sunt le face el sa fie….;) iar povestea e frumoasa chiar zici ca a stat cu manualul de geografie si s-a documentat…..Oricum nu sunteti pe treaba voastra dupa betie sa plecati la drum dar ma rog…..Noroc ca ti-ai gasit un prieten la fel de calator ca si tine,nici nu-ti mai trebuie prietena acum :)) (glumeam evident)

    Raspunde
  6. criserb 2 Jul 2007 @ 23:44

    asa, asa… lauda-ma, ridica-ma pe un piedestal ca-mi place :P

    Raspunde
  7. jan 21 Jun 2010 @ 14:00

    observ că avem o ţară binecuvîntata de Dumnezeu, dar pacat că nu e exploatată şi scoase în relief frumuseţile ei,ne-ar fi adus venituri cu lopata ,oare o începe cineva cînd-va,::-?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)