Sari la conținut

Tu ii dai masina copilului tau de 6 ani?

Nu vreau sa fiu ipocrit, nu am sa va spun ca tatal meu nu m-a invata sa conduc cu mult inainte de a avea 18 ani, dar o facea intr-un mod mult mai responsabil.

Eram undeva in mijlocul pustiitati, undeva spre tara, prin zona Bradului. Pe acolo ma lasa la volan. Dar nu va imaginati ca de unul singur, stateam la el in brate si eu invarteam de volan.

Era o zona in care nu era absolut nimeni, asa cum v-am zis, erau drumuri comunale/satesti/agricole, de fapt nu pot sa zic ca erau drumuri.

Apoi, la o varsta mai inaintata m-a lasat si singur la volan, sa invat si eu cum este cu pedalele, cum este cu ambreiajul, cu frana, cum se schimba vitezele, dar in nici un caz tata nu se dadea jos din masina, statea in dreapta si-mi mai dadea cate una dupa cap cand greseam.  Nu mai stiu cati ani aveam, probabil vreo 15-16.

distractie-la-ct-bcc3a148d55c0b9f8e-0-0-0-0-0

Nu ii pot acuza nici pe parintii care isi invata astazi copiii sa conduca, dar parca anumite lucruri trebuie facute cu mai multa responsabilitate. Sa dai un X5 pe mana unui pusti de 6 ani, sa-l mai lasi si singur la volanul masinii mi se pare o mare inconstienta. Daca era undeva in pustietate mai ziceam, dar pe o plaja, inconjurat de oameni si apa… nu cred ca este cea mai buna solutie.

Poate gresesc eu, dar totusi, la 6 ani nu este bine sa ai la picioare o masina de cateva sute de cai putere…

Si atunci cand se intalnesc 2 astfel de parinti si isi lasa copiii sa se joace impreuna cu masinile, situatia devine si mai grava… parerea mea.

distractie-la-ct-9d73e148d55e863419-0-0-0-0-0

Voi cum procedati cu copiii vostri? Ii invatati sa conduca sau nu se pune problema asta pana cand implinesc 18 ani?

[sursa]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Ghiocel07 27 Feb 2013 @ 13:09

    Da la 6 ani ajunge cu picioarele la pedale?

    Raspunde
  2. Dan 27 Feb 2013 @ 14:21

    Nu ajunge la pedale.E frate-su sub scaun si apasa el!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)