Sari la conținut

Two lakes, two brothers

Vi se pare normal sa ca un restaurant cu specific pescaresc sa tina pestele in cada pana cand este comandat de client?

peste-la-tancabesti

Pestele era mort si l-am surprins din vina mea, am intrat in baia angajatilor in loc sa o folosesc pe cea destinata clientilor… vina mea… poate ca nu trebuia sa intru acolo…

Era un loc in care mergeam cu mare placecre… in weekend am mers probabil pentru ultima data :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. marius 12 May 2009 @ 10:30

    :o Cum se numeste restaurantul nu as vrea sa ajung pe acolo ?!?

    Raspunde
  2. criserb 12 May 2009 @ 10:32

    Scrie in titlu :)

    Asa cum am zis, era un restaurant in care am mers de multe ori cu mare placere, este intr-un cadru natural foarte frumos… dar acum am patit ce se vede mai sus… pacat

    Raspunde
  3. octavian 12 May 2009 @ 21:22

    Eu zic ca nu e diferenta intre pestii de la conserva si asta… :P

    Pofta buna!

    Raspunde
  4. cristi 12 May 2009 @ 22:37

    nu pricep ce e wrong cu pestele ala… e gras si frumos… btw .. mananca cineva pesti vii? :-?

    Raspunde
  5. octavian 12 May 2009 @ 22:47

    da, eu mananc ;)

    Raspunde
  6. dana 13 May 2009 @ 11:53

    @cristi – ti se pare normal sa fie intr-o baie unde isi mai fac si altii nevoile (in primul rand ) ..nu e igienic. Ideea in sine e revoltatoare (cel putin asa mi se pare mie) si mai ales sa il vezi pe domnul de la bucatarie, asta in conditiile in care tu ai fost acolo si ti-ai facut nevoile, ca il ia frumos din cada si il duce la bucatarie pentru a-l servi urmatorilor clienti ..nu -ti vine sa nu mai mananci niciodata ? mie cam da …mai ales acolo ;)

    Raspunde
  7. pestemort 14 May 2009 @ 13:10

    1. Ce-ai cautat in baia angajatilor ??? Poate ca vreun chelner “oprise” pestele acela ca sa-l duca acasa, sa-l manance cu prietenii sai.
    2). De unde stii ca urma sa fie vandut consumatorilor ? De ce ii acuzi fara sa ai certitudinea celor afirmate ?

    PS : Bine ca nu te-au batut chelnerii. Un om strain, in incaperile “din spate”, poate fi acolo cu gandul sa fure. Mai plecai acasa si cu ochii umflati.

    :d

    Raspunde
  8. criserb 14 May 2009 @ 14:10

    1. Am intrebat un chelener unde e baia… mi-a aratat o usa… am intrat.

    2. Tu ce ai presupune cand vezi intr-un local pescaresc un peste in cada din baie?

    Ti-am zis, chelnerii mi-au aratat unde e baie, bucatarul era cel care mi-a zis ca am gresit :)

    Raspunde
  9. mo 14 May 2009 @ 14:25

    serb,
    aia nu era baia chelnerilor, aia era baia din cladirea pe care scria “pensiune”.
    pestemort,
    cand am plecat noi de acolo, “bucatarul” ducea pestele in bucatarie…

    Raspunde
  10. octavian 14 May 2009 @ 14:31

    oare balta de unde a fost luat pestele era mai curata decat cada aia? sau care e faza?

    Raspunde
  11. superliquide 13 Jul 2010 @ 14:22

    e mult mai jegoasa balta de unde a fost luat… adika tancabestiul :> peskuiesc akolo de ceva timp si mananc borshul de peste kre este extraordinar 8-> si nevoile ti le faci n tualeta nu in cada =))

    Raspunde
  12. Office Tancabesti 15 Jun 2012 @ 06:29

    Salut.
    Ai dreptate …. este un ciortan in cada. Sunt multe modalitati prin care pot prezenta fotografia ta , insa nu este cazul, doar nu este “.. La Ultima Cena “, sau pe limba ta “Cina cea de taina”, sau … mai stii ?! :-??
    Este o fotografie din 2009. Ai mai venit pe la Tancabesti?
    Pentru @Dana – cum bine a mai raspuns cineva, te revolta ca tu iti mai faci nevoile in cada si nu in wc sau ce ? !….
    Raspund corect oricarei intrebari daca pasioneaza pe cineva, nu suntem perfectiunea intruchipata.
    Multumesc.

    Raspunde
  13. criserb 15 Jun 2012 @ 09:13

    @Office Tancabesti – am uitat de mult de incident, dupa ce bine ai vazut postul asta are 3 ani :) De atunci am mai fost pe acolo, nu puteam sa nu mai merg din atata lucru, doar ca nu a fost ok treaba cu pestele ;) Spune-mi ca gresesc si ca e normal asa ceva…

    Raspunde
  14. Office Tancabesti 16 Jun 2012 @ 15:56

    Nu gresesti Cristi, si ai noroc, azi ma mananca limba iar … :->
    Reprezint Tancabestiul in aceasta discutie si da-mi voie sa iti raspund din pozitia de gazda, tu client la noi, acum 3 ani sau oricand alta data . Eu unul personal, daca ma duc acasa la …. ( da-mi tu un nume de personalitate, sau de prieten drag, pentru care ai un respect deosebit de altfel) , respect acea persoana dar daca vad ca are caine in casa si mai are si copil mic, oricat m-ar convinge cineva ca acel caine din casa e paracetamol pur, pentru acea persoana am doar un gand mare de respect de la o distanta apreciabila, in kilometrii. !! %-(
    Revenind la icrele noastre, si mai pe scurt, pestele din cada e cainele nostru, pe care din trufie zemoasa, un gand abscons l-a vazut in farfurie. La Tancabesti pentru noi, crapul este Regele, daca te-ai fi interesat, crapii din farfurie au alt traseu pe care il prevad regulamente stricte si sanctionabile grav, si nu se oboseste nimeni pentru un crap al unui pescar care ni l-a lasat in custodie din balta noastra sa poata sa il ia proaspat acasa cand pleaca de pe terasa sau din motel. Si acum ani de zile si in prezent, cantitatea de peste procurata din tara de la furnizori specializati cu care avem contract, expertiza fito-sanitara etc, documente in par toate, si vorbim de sute de kg, uneori chiar si zilnic, iti pot face o mica idee de ce zambim totusi cu prietenie la multe din afirmatiile de mai sus, iar pentru crapul din baltile noastre, ai fi putut sa afli ca avem un deosebit respect in a-l popula, cu mare grija, nu are nici un regim in afara de Catch & release obligatoriu, iar pentru pescarii care au dreptul prin regulamentul semnat la sosire pe balta din fata cu retinere de peste si in cuantumul taxei de 80, 130 sau 150 de lei sa poata lua acasa maxim 5 sau 6 kg de peste , nici o captura neavand voie sa depaseasca 4 kg, sanctiunile pentru nerespectarea gramajelor sunt destul de drastice, avem Black List in parteneriat cu baltile din tara pentru pescari cu probleme pe tema asta.
    Daca un pescar mai simandicos, a prins peste si il vrea tinut la congelator sau sa ii fie transat, etc pana pleaca acasa ( nu este uzual, dar se mai poarta pentru personalitatile locului ) sau sa ii fie tinut in cada , plimbat si pieptanat, cinsteste baietii care se ocupa de aceasta traba si … ai aflat si ce este cu pestele din cada, ce sa iti mai spun ca sa nu te plictisesc de tot ?
    Daca mai vii pe la Tancabesti, si ai rabdarea sa treci si pe la biroul Office care este chiar la intrarea in terasa de pe lac, si ai si alte nelamuriri, cu mare drag asteptam pe oricine, insa in afara de impatimiti cu adevarat, sa vorbim despre un crap din cada nu poate fi decat un subiect de cat de simandicosi putem fi tinandu-ne de nas ca pute basina altuia.
    Cu prietenie, Lukyan.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)