Sari la conținut

Uniunea Europeana interzice olivierele

oliviera-inox-kaiserhoff-kh-7104-1743934_normalNu este o gluma desi asa pare. Cand am citit si eu pentru prima data stirea m-am uitat inca o data la siteul pe care este publicata, credeam ca am ajuns din greseala pe timesnewroman, dar nu era asa.

Sunt curios in ce masura o sa fie aplicata aceasta interdictie la noi.

Asa cum zice si Radu in articolul sau, masura este de-a dreptul ciudata. Este adevarat ca in oliviere se putea pune orice ulei, orice otet, de o calitate indoielnica, dar eu nu cred ca se facea chiar asa. Cat de zgarcit sa fii sa pui un ulei de 2 bani intr-o oliviera?

So, daca s-au interzis, pana o sa vedem noi sticle de ulei sigilate pe masa, de unica folosinta, probabil o sa mai treaca mult timp.

Voi ce credeti, chiar o sa vedem masura asta aplicata pe undeva?

[via]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Ionutzu 22 May 2013 @ 18:30

    Mi se pare o tampenie, nu va duce decat la cresterea preturilor in mod indirect si consum inutil de ambalaje (deci se de poluare / deseuri).

    Raspunde
  2. andreea 23 May 2013 @ 09:28

    eu nu inteleg oricum functia lor? adica te duci la masa si iti torni in supa inca un litru de ulei/otet si doua kile de sare? ori nu stii sa mananci ori e bucatarul varza.

    Raspunde
  3. criserb 23 May 2013 @ 10:53

    @andreea – vrei sa spui ca tu nu folosesti niciodata oliviera? :) Ai dat numai de bucatari care au gatit exact pe gustul tau? :)

    Raspunde
  4. andreea 23 May 2013 @ 11:43

    cristi, da, nu am folosit niciodata oliviera. defapt in orice restaurant care are bucatar bun (sau care se respecta) nu o sa gasesti asa ceva si nici macar solnita, pentru ca este o jignire pentru bucatar.

    Raspunde
  5. Andi 23 May 2013 @ 16:00

    Asta cu jignitul este un mit. Nici un bucatar nu poate gati perfect pentru toata lumea, pentru ca mancam diferit.
    La fel de mitica este si povestea cu “nici un restaurant care se respecta nu pune oliviera pe masa”.

    Raspunde
  6. andreea 23 May 2013 @ 18:16

    incerc sa imi aduc aminte unde am vazut o oliviera prin vest? si ma refer la restaurante, nu la bodegi sau fast-food-uri. hmmm, nicaieri :)
    si da, un bucatar bun gateste perfect pentru toti. nu vii tu sa ii spui bucatarul ca a uitat sa puna sare si ulei in mancare, asa cum nici el nu vine la tine sa iti zica ca ai uitat sa faci ceva la munca.
    daca ai ceva pretentii, pe masa au loc doar farfuriile si paharele. si servetele de masa.

    Raspunde
  7. Andi 23 May 2013 @ 18:25

    1. Esti putin cam ferma pentru o persoana care nu a vazut tot Vestul la care faci referire. Sau l-ai vazut pe tot? :)
    2. Daca ai pregatirea necesara, iar bucatarul greseste ceva, sigur ca o sa ii spui ce a gresit si, daca e musai, poti sa-i dai chiar si sfaturi, astfel incat sa se indrepte. Daca e un profesionist adevarat, iti va multumi.
    3. Sarea si piperul, respectiv uleiul si otetul, nu au nici o legatura cu calitatile bucatarului. Nu discutam despre situatiile in care vrei musai sa mananci o mancare ingrozitoare si ii acoperi gustul cu condimente. In toate celelalte cazuri, s-ar putea ca eu sa mananc mai sarat decat tine. Fie pentru ca asa prefer, fie pentru ca am o conditie medicala care imi solicita asta. Sau dimpotriva. La fel si la salate. Daca eu prefer mai mult otet in salata decat media, sigur nu o sa ii permit bucatarului sa ma invete cum imi place mie salata.
    4. In restaurantele despre care vorbesti tu, de regula exista sare pe masa. Piper proaspat rasnit iti ofera ospatarul, iar ulei de masline/ulei picant sau otet sunt aduse doar daca servesti salate pentru care e posibil sa ai nevoie.
    Dar olivierele exista. In toate restaurantele. Difera doar forma de prezentare ;)

    Raspunde
  8. maddy 23 May 2013 @ 19:47

    otet si ulei nu am simtit niciodata nevoia sa adaug in mancare, nici la restaurant nici acasa. sare – ocazional, piper pun cam pe orice.

    Raspunde
  9. FaraSuparare 28 May 2013 @ 13:05

    stati linistiti, s-a anulat masura pentru ca nu a sustinut-o nimeni :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)