Sari la conținut

Vadu, cea mai virgina plaja din Romania

Ma rog, titlul este poate putin exagerat :)

Ieri am fost intr-o scurta excursie. Am vrut sa ma duc la mare, dar nu am vrut sa mai vad aglomeratia din Mamaia si pana in Vama Veche. Am ales o zona mai de nord, localitatea Vadu si plaja de langa ea.

Am citit si auzit multe despre ea, dar pana sa o vad cu ochii mei nu-mi venea sa cred ca este asa frumos.

Accesul in se face cu masina dinspre Corbu pe un drum destul de bun, pana in Vadu. Din Vadu spre plaja se intra in rezervatia iar acolo drumul este mai prost. Nu foarte. Vreo 2 km de drum betonat, cu o singura banda, si apoi se termina si betonul. Se merge in continuare pe niste drumuri nisipoase, dar bune.

DSC_4106DSC_4110DSC_4111

Ajunsi acolo am vrut sa vedem plaja. Nu as putea sa va spun exact cum se ajunge pe plaja, o sa va dati singuri seama, indicatoare nu sunt, dar va puteti uita pe google maps, asa cum am facut eu si nu aveti cum sa o ratati.

Cateva poze de la prima intrare pe plaja, cea marcata cu verde in linku de mai sus:

DSC_4113DSC_4141DSC_4143DSC_4138DSC_4146DSC_4147

Dupa cum vedeti asfalt nu este, dar gasiti nisip peste tot :) Va sfatuiesc sa va spalati masinile cand va intoarceti de acolo pe dedesubt, sarea nu ii face deloc bine caroseriei.

Am facut o baie si am plecat spre cherhana, punctul galben de pe harta. Am auzit multe lucruri bune despre ea, am citit si pe pagina lor de facebook, dar din pacate eu nu am fost prea incantat. Am avut parte de un baiat care nu prea avea chef sa ne serveasca iar preturile sunt mari spre foarte mari. Este adevarat ca este singura chestie de unde poti cumpara ceva in zona, dar chiar asa, icrele 30 de lei?

De frumos este frumos, nu am ce zice, doar ca ar fi ok ca personalul sa fie mai primitor, mai ales daca preturile sunt cum sunt.

(click pe poze pentru a le mari)

DSC_4149DSC_4151DSC_4152DSC_4154DSC_4161DSC_4162DSC_4158DSC_4163DSC_4165DSC_4166DSC_4167DSC_4170DSC_4171DSC_4173DSC_4174DSC_4175

In conculuzie este un loc foarte, foarte frumos. Am sa incerc sa stau acolo cu cortul, macar o noapte, sa pot sa spun si eu ca am fost cu cortul la mare. Sunt convins ca experienta este unica. Sa vedem cum imi conving jumatatea mai buna sa ma insoteasca, ca ei nu prea ii place cu cortul :(

Totusi, am sesizat si o parte mai putin buna. Locul devine din ce in ce mai cunoscut, este din ce in ce mai multa lumea acolo, fata de ceea ce citisesm eu, acum era destul de multa lumea si lumea nu stie sa-si care gunoiul cand pleaca de acolo.

Sunt peturi pe plaja, cutii de bere… bine, nu foarte multe, inca situatia este sub control, totusi va rog eu, daca mergeti acolo, asa cum v-ati dus mancarea/berea asa sa o luati si cand plecati, in pungi. Sunteti totusi intr-o rezervatie naturala si ar fi bine sa o pastram curata, asa cum am gasit-o.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. zidanne 8 Jul 2013 @ 12:50

    Plaja aia nu mai e in inclusa in Rezervatie?

    Raspunde
  2. criserb 8 Jul 2013 @ 12:56

    @zidanne – este inclusa in rezervatie…

    Raspunde
  3. zidanne 8 Jul 2013 @ 13:09

    Vazand toate automobilele si constructiile mai ca nu te-as crede… Acu vreo 5 ani era minunat aici (dupa ce inspirai arome de petrol si mergeai enspe km prin Corbu – apropo cica exista Corbu de sus si Corbu de jos) daca nu luai in calcul baltile alea industriale, cu ruinele de rigoare, bineinteles) :D Chiar mai exista (baltile). Ai fost pe la Cetatea Histria?

    Raspunde
  4. Uncas 8 Jul 2013 @ 13:36

    Am fost acu’ doua saptamani si confirmcele scrise de tine; intaresc insa “neam prostia” alora de la Vadu Pescarilor – am dat 40 de lei pe o scoverga de zargan, prajit pana n-a mai ramasa nimic din bunatate de peste, 15 lei doua linguri de ciorba de peste, 30 de lei o lingura de icre, hai ca n-ar fi fost prea mare supararea, dar servirea sub orice critica, asazisa chelnerita incurca comenzile – (pe care le aducea dupa o ora), cam slinoasa si artagoasa… Pe mine m-au pierdut de client. Apropo de rezervatie, exista un abonament anual pentru accesul in aceasta, care se face doar la Tulcea din cate inteleg; daca te gasesc organele fara, amenda este 1000 ron…

    Raspunde
  5. Andrada 8 Jul 2013 @ 14:13

    Noi am fost de vineri pana duminica. Am dormit doua seri acolo. A fost genial, sa dormi cu valul sub nas e ceva :). Sunt tantari seara cu nemiluita, dar a meritat sacrificiul si sangele donat pentru senzatii.

    Prima mea experienta cu cortul a fost una de 6 seri la sf. gheorghe intr-o perioada cu explozii solare (a se citi 25 de grade noaptea, broaste, tantari si toti prietenii lor). A fost tragic, as spune,plus ca we chose the hard way – un cort nu foarte performat si aerisit, fara saltele, fara saci gonflabili, fara toate aceste minuni ale campingului modern.

    Cumva am supravietuit si pe alocuri mi-a si placut.

    De atunci rezist la cort parfum :)). Mai rau de atat practic nu se poate.In concluzie, baga-ti sotia intr-o experienta hardcore si dupa aia o sa i se para lux orice :))).

    Inapoi la subiectul cu Vadu – Am fost si la cherhana, probabil noi am fost norocosi. Am fost devreme, pe la 12, cand nu era inca aglomerat. Preturile f mari, intr-adevar, dar chefalul meu a fost extrem de bun, si-a meritat banutii. Deci nu am plecat cu experiente triste nici de acolo.

    Raspunde
  6. Alin 8 Jul 2013 @ 16:21

    Da, pai, ce sa spun, ASTA E ROMANIA, jegoasa si cu oameni frustrati si sictiriti, si nu se va schimba prea curand… Turismul nostru e ca un bolnav pus la aparate, iti da doar impresia ca traieste, cand de fapte doar o iluzie, el e mort deja….

    Raspunde
  7. myid 8 Jul 2013 @ 19:52

    Nu vrem turisti in Vadu .
    E urat, e naspa, e scump,
    Va rugam nu veniti .
    E mai bine asa, mergeti in Vama, in Costinesti, numai la Vadu sa nu veniti. Nu aveti ce sa vedeti, seara tantari, nu ai de unde sa cumperi o bere ca melteanu,
    + ca luati amenda daca intrati in rezervatie…

    Eu zic sa nu va riscati

    PS : comentariul de mai sus este o gluma si trebuie tratata ca atare.

    Cristi, si restul de “blogari” ca tine va rugam nu mai faceti “marketing” pentru Vadu…va rugam
    Mai putini, mai frumos si mai bine

    Raspunde
  8. Vlad Ilaş 9 Jul 2013 @ 10:38

    Dacă vrei să mai rămână cât de cât necunoscut, şterge postarea asta şi orice urmă că a existat vreodată. Îmi vine să-i ucid pe ăia de la ProTV că dau în fiecare vară o ştire despre “Românii care s-au săturat de aglomeraţia de la Mamaia se refugiază la Vadu”, fi-le-ar ţărâna uşoară.

    Eu merg de 5 ani acolo, şi, din păcate, e tot mai aglomerat de la un an la altul. Găsim tot mai multe gunoaie, pe care le mai băgăm în sacii noştri să curăţăm, cât de cât.

    La cherhana era bine, înainte s-o construiască pe asta nouă. Acum parcă e un loc de fitze, cumva. Servirea a fost mereu proastă, dar foarte foarte proastă. Stai o groază până să te-ntrebe ce-i cu viaţa ta, apoi încă o veşnicie să-ţi aducă ce ai comandat. Chiar dacă e gol :)
    Dar icrele nu erau 30 de lei, ci 15, dacă îmi aduc bine aminte. Eh, poate au nişte preţuri noi începând cu vara asta.

    Ţânţarii n-au fost o problemă până acum, dar anul ăsta de 1 mai a fost măcel. Dimineaţa, la amiaz, seara, noaptea, nu conta. Era destul de greu şi să te pişi, trebuia întâi să mă dau cu Autan şi la penis, dacă mă-nţelegi :))

    Raspunde
  9. diana 11 Jul 2013 @ 21:47

    nu se spune “dedesupt” (??!!) ci “dedesubt”!

    Raspunde
  10. criserb 11 Jul 2013 @ 22:18

    @diana – ai dreptate, greseala mea :( Am corectat, multumesc!

    Raspunde
  11. BeFunkyRo 6 Aug 2013 @ 21:52

    Terasa aia de unde a răsărit?! :(((

    Raspunde
  12. criserb 6 Aug 2013 @ 22:10

    @BeFunkyRo – din pacate a rasarit, au pagina si pe FB, si de acolo si mai multi turisti in zona :(

    Raspunde
  13. vasilica 29 Aug 2013 @ 16:44

    Stau si ma intreb daca tu ai minte sau nu?
    Te plangi ca fac aia reclama, dar tu ce faci aici?
    Daca taceai, filozof ramaneai.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)