Sari la conținut

Voi ce mai furati?

Duck, steal money from girl, operate as family gang

Hai recunoasteti, cu totii mai furati cate ceva din cand in cand, vi se mai lipeste de mana cate o chestie nevinovata, dintr-o totala intamplare. Pentru ca sunteti Romani, banuiesc ca v-ati nascut cu furatul in sange, unii l-ati exploatat la maxim, altii v-ati lepadat de el dar, nu cred ca este vreo persoana care sa nu fi furat ceva de-a lungul vietii.

Uite eu de exemplu mi-am adus aminte ca in copilarie eram un mare hot, furam tot felul de chestii nevinovate.

Cea mai mare captura (mare ca dimensiune, desigur) a fost o sabie. Da, am furat o sabie dintr-un magazin intr-a 3-a. Am incerca sa o bag in ghiozdan dar nu mi-a incaput. Avea sabia peste 1 metru.

Ulterior am mai furat, m-am specializat pe brichete, cred ca bricheta a fost prima chestie pe care am furat-o. Stiu ca am furat-o de la niste prieteni de familie, o familie din Arad. Mamaaaa ce bataie mi-a dat mama cand m-a prins, nici nu vreau sa va povestesc :) Dar, o am si in ziua de azi, e undeva pusa bine de mama, o tine ca pe un trofeu, stie ca e furata de fi’su :)

Cand am mai crescut mi-am dat seama ca obiceiurile bune se dobandesc de mic. Acum fur brichete cu un talent deosebit. Atat sunt de talentat, ca nici eu nu imi dau seama cum o fur. Cert e ca am o colectie intreaga de brichete. In cazuri speciale le mai restitui, dar trebuie ca bricheta sa aiba o valoare sentimentala pentru cel de la care am furat-o, altfel… va face parte din colectia mea :)

Am mai furat si chestii de prin hoteluri, imi placea la nebunie sa fur sapunul si gelul de dus, iar cand nimeream intr-un hotel mai misto furam si papucii de casa :D dar in ultimul timp de sportul asta m-am lasat. Mi-am dat seama ca nu am ce face cu ele, ca se strang aiurea undeva in casa si apoi le arunc. Deci, acum cand ma duc la hotel nu ma mai ating de chestiile din baie, n-am ce face cu ele.

Din ce-mi amintesc cam asta e istoricul meu de hot, slabut, nu? :)

Aaaaa, se pune daca zic ca furam masina unui prieten de-a lu’ tata de cate ori venea la noi in vizita? Venea la noi, ei plecau cu masina lu’ tata in Delta iar eu ii furam masina :P Nu mergeam cu ea prin oras, prost si inconstient nu eram (zic eu) ma plimbam cu ea printr-o curte mare, curtea scolii :P De fiecare data i-am stricat ceva masinii. O data i-am spart cauciucurile, ambele de pe stanga, alta data i-am pierdut sigla (asta habar nu am cum) si cam atat imi amintesc :) cert e ca dupa peripetiile astea prietenu’ lu’ tata nu mai venea la noi cu masina, zicea ca au astia din Petrosani ceva cu masina lui cu numere de Arad :P

Oare i-am zis lu’ tata povestea de mai sus, sau o sa afle de pe blog? Hmm…

Iar o chestie pe care o faceam mai des era sa-i fur banii lu’ tata, de cate ori il miroseam eu ca nu are cum sa se prinda ii mai subtiam buzunarul. (nu prea se prindea el, sau poate ca se facea ca nu vede, totusi, era imposibil sa nu se prinda)

Acum va intreb pe voi, voi ce-ati furat? Sa nu-mi ziceti ca nu ati furat nimic ca ma faceti sa ma simt prost, simt eu ca fiecare a trebuit sa fure ceva, macar in copilarie :)

In plus, suntem Romani, avem chestia asta in sange :P

[poza e furata de aici, iar ideea postului am furat-o de la groparu]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. andrei cismaru 30 Mar 2011 @ 23:08

    cea mai mare captura a fost un sac de cartofi, furat in complicitate cu un prieten stand de vorba cu vanzatorul :))

    Raspunde
  2. Adana 30 Mar 2011 @ 23:21

    Dacă tot ne dai prilejul să ne “lăudăm” atunci să zic, domne adevărul: de la şcoală furam cretă(asta făceam cam până în clasa a V-a), iar de pe la diversele evenimente unde participam furam linguritze…am o colecţie frumuşică pe care o păstrez într-o cutie sub patul din camera mea de acasă:D. Cam de 2 ani nu mai practic “sportul” astă, gata…mi-a ajuns:”>

    Raspunde
  3. Ghiocel07 30 Mar 2011 @ 23:35

    Oare cine nu a mintit macar o data…..Dupa cate-mi aduc aminte (si eu am memorie….) nu te-am batut pentru bricheta furata. Am tacut amandoi malc sa nu se prinda gazda. Am uitat sa ti-o fac cadou la cununie :)Si inca ceva: cauciucurile s-au spart cand masina a fost lasata la mine la servici….Stai cam rau cu memoria la varsta ta….

    Raspunde
  4. Gerhald 30 Mar 2011 @ 23:45

    Eu ma rezum la pixuri si brichete. Da, stiu, sunt un cleptoman mai mic :))

    Raspunde
  5. Iulian 31 Mar 2011 @ 01:02

    Cand eram mic, aveam niste prieteni de familie care erau originari din Germania, si o duceau bine, copilul care crescuse intre timp avea o uriasa colectie de masinute, HotWheels, de firma. Si mereu cand ma duceam ma jucam cu ele si pierdeam cate una in buzunar, nu stiu cum :). Am mai furat o antena la Passat, ca mi-o furase si mie cineva.

    Raspunde
  6. mircea 31 Mar 2011 @ 01:43

    eu fur idei si incerc sa fur vise// da nu imi iese:(

    Raspunde
  7. maddy 31 Mar 2011 @ 08:08

    “Pentru ca sunteti Romani, banuiesc ca v-ati nascut cu furatul in sange,”

    say what?! n`am furat nimic in viata mea, daca mi`am permis am cumparat, daca nu, ghinionul meu. genul asta de generalizari, pe langa faptul ca nu`s comice (chiar daca s`au vrut a fi in gluma), sunt si destul de jignitoare.

    Raspunde
  8. SIP 31 Mar 2011 @ 09:19

    D’aia este bine sa-ti bati copiii cand sunt mici . Nu sti tu de ce dar stiu ei …

    Cat priveste masina prietenului care se strica cat eram in Delta acum am aflat faptasul.Cu siguranta va citi si el …

    De banii care-mi lipseau din buzunare, cand veneam acasa mai obosit, in general stiam, cu atat mai mult cu cat ideea, trebuie sa recunoasc, eu ti-am sugerat-o, fiindca am folosit-o si eu cu raposatul meu tata .

    Un vechi proverb romanesc spune : “Ce naste din pisica soareci mananca !”

    Raspunde
  9. Daniela 31 Mar 2011 @ 10:18

    Sunt de acord cu Maddy.

    Raspunde
  10. criserb 31 Mar 2011 @ 10:36

    @Maddy & @Daniela – Imi dati voie sa ma indoiesc ca voi n-ati sparlit nimic, niciodata? :) Adica nimic, nimic… nici cand erati voi micute si jucati elasticul in fata blocului/curtii :P

    Raspunde
  11. alin 31 Mar 2011 @ 12:46

    @Ghiocel07 – are dreptate Cristi cu cauciucurile de la masina :) Eram acolo cand le-a spart. Stiu si unde. Mai exact la intrarea in curtea scolii era un mic popic de care se prindeau portile la mijloc. Noi am deschis portile iar Domnu Cristi a intrat triumfator in curte exact cu rotile peste acel popic de fier. Cauciucurile s-au facut praf :))

    Raspunde
  12. maddy 31 Mar 2011 @ 12:55

    cristi, indoaie`te dar vezi sa nu te rupi :)

    Raspunde
  13. criserb 31 Mar 2011 @ 13:19

    :P

    Raspunde
  14. devils 31 Mar 2011 @ 14:24

    Eu cand eram mic, furam cu vecinii mei extinctoare din troleibuzul 76 din berceni si redecroram scarile de bloc cu ele!
    Pe urma, tin minte intr-o iarna, vroiam sa ne facem o capra misto, dar nu aveam blana pentru ea!Dintr-o data si-a amintit unu’ din noi, de un pres de blana ce statea la usa unui apartament in blocurile vecine.
    Nu vreti sa stiti ce zgomot infernal a facut blana aia cand am zmuls-o de acolo, cu tot cu pragul omului, ca deh era suficient de constient ca dispare daca nu e batuta in prag!
    Copilarie zbuciumata, dar mai bine atunci decat acum, cand astora le e frica sa iasa afara sa bata mingea, sa sparga un geam, sa se bata cu zapada pana le ingheata chilotii pe ei!

    Raspunde
  15. Adrian Nastase 31 Mar 2011 @ 14:32

    Eu cand eram prim-ministru am furat cateva miliarde de Euro. Altceva nimic, nici macar cand eram mic si jucam elasticul in fata blocului.

    Raspunde
  16. liana 31 Mar 2011 @ 15:34

    Doamne sfinte! sinistre povesti…
    De la taica-miu nu furam niciodata bani , imi dadea el, oricum ii consumanm in general pe carti( si in general ii ceream drept recompensa pt note , premii etc ,avea omul de ce sa-mi dea !).Nici de la altcineva n-am furat bani, niciodata ( ba chiar acum 2 ani am platit corect inca 5 milioane vechi unei vanzatoare care se zapacise in calcule si uitase de ei-covoarele cumparate de mine faceau 26 de milioane , tipa mi-a cerut 21 iar de traversele de 5 milioane uitase !)
    Cand aveam 5 ani am furat un creion colorat (era cel mai minunat roz pe care-l vausem eu pana atunci !)..m-a luat bunica-mea pe sus , am mers la fetita de la care-l furasem si , unica concesie acceptata de bunica mea , a fost sa las usor creionul fara sa ma vada nimeni…Mi-a fost grozav de rusine , n-am mai repetat in veci experienta.
    Din hoteluri…hm , am mers de mica prin hoteluri , nici prin minte nu mi-a trecut sa iau sapunul ( e adevarat ai mei nu duceau lipsa de chestii din astea , asa ca nu avea de unde sa se iteasca tentatia).
    Faza cu masina e de-a dreptul penala , nu mai vorbesc ca puteai sa mori , multa bataie ti-a lipsit in copilarie! ;-)

    Raspunde
  17. Oana 31 Mar 2011 @ 17:26

    Eu inca fur chestii de par de la prietene. Doar elastice. Le rog sa mi le dea si nu le mai dau inapoi. Pentru ca si eu le dau pe ale mele si nu le mai primesc. E un cerc vicios :)).

    Raspunde
  18. mircea 31 Mar 2011 @ 18:40

    eu mai sus am spus de ce preocupari am acum la furat :) // in copilarie…….. :D faceam comando cu vecinii de bloc, mergeam in piata si furam fructe de la precupeti// odata am furat (evident in gasca) un carut de aprozar plin cu varza// banuti de prin buzunarele parintilor si surorilor// unui vecin (sandu) i-am furat colectia de surprize, dar am avut mustrari de constiinta si am returnat// masina lu’ tata de la +15 ani (aveam chiar al doilea rand de chei la mine) de se tot vaicarea ca ii fura benzina:D
    @criserb – e posibil ce spune @maddy sa nu fi furat niciodata, fetele sunt mai cumintzele :)

    Raspunde
  19. Jonny 31 Mar 2011 @ 18:51

    Pe vremea lui ceasca… luam destule de pe la CAP :))

    Raspunde
  20. octavian 31 Mar 2011 @ 23:07

    Cand eram mic nu furam.in ultima vreme nu stiu ce m-a apucat… Chiar zilele trecute am luat 2 icoane din Sagrada Familia :)

    Raspunde
  21. dan 3 Apr 2011 @ 02:18

    Era un banc cu un nene care venea in fiecare zi la o expozitie la un trade show si ii zicea la intrare paznicului “Am venit sa fur!”

    Si dupa mai multe zile la fel, paznicul ii zice:

    – Nu am somn, nu pot sa dorm din cauza ta, zi-mi ce furi?

    La care omu zice:

    “Fur idei!”

    :)

    (E dintr-o carte: Tao Of Programming, de Geoffrey James
    cred ca o gasiti aici: http://www.litmusgreen.com/ed/tao.of.programming.html , e pt cunoscatori)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)