Sari la conținut

Voi v-ați scăpat telefonul în apă?

Galaxy-S5-water-resistance-tests-3Avem o discuție cu amicul Dragoș, fan înrăit al brandului cu mărul mușcat și îmi spunea cum că este foarte inutil feature-ul noului Samsung S5 cel care îi dă posibilitatea să fie scăpat în apă/udat.

Eu ziceam că este o funcție foarte ok, și nu pentru că cineva ar vrea să înoate cu telefonul în buzunar, nu, firesc că treaba asta nu o să fie prea răspândită. Sunt convins că vor fi și care o să facă treaba asta, dar nu pentru asta a fost inventată.

Cred că feature-ul ăsta este mai mult pentru cazurile în care se întâmplă să scapi telefonul în apă sau să-ți verși un pahar de lichid pe el. Pentru cazurile astea faptul că rezistă la apă este genial. Numai după ce ai să treci printr-o astfel de experiență ai să poți aprecia cu adevărat această îmbunătățire adusă telefonului, până atunci nu cred.

Din experiența mea vă spun că până în ziua de astăzi am avut două incidente majore cu telefoanele și apa. Unul a fost în momentul în care am scăpat iphone-ul în WC și unul când am sărit în piscină cu un Nokia 3310 în buzunar. Nu am vrut, în ambele cazuri a fost un accident, dar s-a întâmplat. Deci pe mine m-ar fi ajutat că telefonul să fi fost rezistent la apă.

Mi-am întrebat acum jumătatea, dacă ea a avut vreo problemă cu telefonul și cu apa și mi-a zis că ea l-a scăpat în ciorbă :) Deci și ei i-ar folosit rezistența la apă.

În rest eu am o mulțime de cunoștințe care au avut tot felul de probleme legate de telefon și de apă, ba l-au scăpat în ceva, ba i-a prins ploaia vorbind la telefon, ba și-au scăpat un pahar de băutură pe telefon… multe situații.

Pe internet am descoperit că 31% din englezi și-au scăpat telefonul în apă, din aceștia 73% sunt femei și 27% bărbați. Pe un alt site am citit că 19% din posesorii de telefoane și-au scăpat telefonul în WC, un procent destul de mare aș spune.

În concluzie conform datelor de mai sus, și a experienței mele, rezistența la apă a noului S5 este o chestie chiar foarte utilă.

Hai să facem și un sondaj, să vedem câți din cei care citesc acest blog și-au scăpat telefonul în apă sau telefonul a avut într-un fel sau altul contact cu apa.

Ți-ai scăpat telefonul în apă sau a întrat în contact cu apa?

Loading ... Loading ...

Aveți aici și un test cu telefonul băgat la apă, test făcut de Radu, asta că tot am vorbit de rezistența la apă.

Mai multe despre telefon citiți tot la Radu, eu n-am fost cuminte și nu l-am mai primit în teste, cel puțin nu până în acest moment.

P.S. Vedeți că puteți câștiga telefonul testat de Radu, citiți la finalul acestui articol ce și cum.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Catalina 15 Apr 2014 @ 08:10

    :) Am la activ 2 iPhone si un Samsung scapate in apa. Toate au fost bine-merci dupa ce le-am tinut o zi in punga de orez. Primul iPhone s-a recuperat mai greu pt ca nu mi-am dat seama tarziu ca l-am scapat si vreo 3 saptamani avea urme ude pe display. La urmatoarele am actionat rapid si in 2 zile erau ca noi. Am fost acasa la fiecare din experiente.

    Raspunde
  2. Victor 15 Apr 2014 @ 09:02

    Eu am avut Moto Defy + care era printre primele smartphone-uri rezistente la apa (cel putin nu-mi amintesc despre altul decat unul scos de samsung parca).
    Oricat de inutil mi se parea lea inceput, am observat mai de-alungul timpului ca nu mai eram asa stresat pe unde las telefonul.. langa piscina, in baie cand fac dus.. Nu mai aveam grija sa nu am mana uda sau alte stresuri de genul acesta. Fiind si primul smartphone pe care l-am avut, la inceput eram foarte atent.
    Acum de cand am trecut la Xperia SP, care nu e rezistent la apa, trebuie sa fiu atent. E un stres in plus.

    Parerea mea, toate telefoanele ar trebui sa fie rezistente la apa, pentru ca nu e un “feature” prea scump.

    Raspunde
  3. 1qlee 15 Apr 2014 @ 11:09

    @Catalina – deci astia de la Samsung au dat un kilogram de orez pe fiecare telefon vandut, si uite asa au rezolvat problema.
    Acum serios vorbind, sunt curios cum se va aplica garantia:
    doar pentru cazurile “scapat” in apa sau si pentru cazurile introdus in apa la mare adancime, doar pentru o garantie, cand se mai uzeaza telefonul?

    Raspunde
  4. Marius 15 Apr 2014 @ 12:08

    Mda.. tot ce n-are iPhone si n-are concurenta e inutil. Dupa care mai trec niste luni sau ani, si fanii iPhone iti vor prezenta acel feature care era inutil, ca o mare descoperire.. apa calda gen….

    Raspunde
  5. Auras Mihaiu 15 Apr 2014 @ 14:20

    Am udat o singura data telefonul. S-a intamplat asa: faceam poze cuiva la rau pe pietre si am zis sa imi schimb pozitia, sa ma duc pe o piatra. Aveam doua telefoane in buzunare, unul nou si unul mai vechi si in mana aparatul foto. Am sarit, am alunecat si m-am dus cu fundul in apa. Am cazut pe partea dreapta, m-am lovit la mana, am dat cu obiectivul de o piatra si l-am facut praf, aparatul era plin de apa. In buzunarul din dreapta am udat BlackBerry 9700 (l-am reparat, schimbat microfonul). In celalalt buzunar a scapat neatins Q10 (mare noroc am avut).
    Aparatul foto merge brici si acum, doar l-am lasat la uscat si obiectivul il folosesc pe manual ca nu mai merge altfel.
    Ar fi fost bun un feature ca asta. Cred ca era mai bun un Sony Xperia. :)

    Raspunde
  6. Alin 15 Apr 2014 @ 21:09

    Eu am Xperia Z1. Asa ca nu imi fac nicio grija in caz ca se uda. L-am bagat in bere, am facut baie cu el, la piscina intru cu el in apa… Al dracu nu are nimic. Nu am sunat pe nimeni cu el in apa sa vad daca se aude dar o sa incerc. Poate scoate niste bule cu muzica :))))) Telefonul meu este waterproof. S5 este doar water resistant. e o mica mare diferenta ;) In trecut am avut incidente de genul scapat telefon in WC :))) si praf s-a facut. asa ca am decis sa am doar telefoane waterproof. In general device-urile care se desfac(adica au capace), nu rezista la apa. Este si logic. Fizica ne spune ceva despre presiuni. Asadar nu luati in calcul ca Samsung a pus o garnitura de cauciuc pe capac pt. ca veti avea mari surprize. E ca in reclamele cu “Nu incercati asta acasa”. E doar marketing si atat ;)

    Raspunde
  7. Stefan 5 Jun 2014 @ 17:57

    Daca aveti nevoie de orice piese de telefon mobil puteti sa cumparati cu cea mai mare incredere pe pe site-ul http://www.magazingsm.ro. Au tot felul de accesorii telefoane la cele mai mici preturi din Romania. Toate cele bune .

    Raspunde
  8. Popia Mihai Marian 29 Jan 2015 @ 13:03

    Da, dar scapa sursa de apa de presuine…

    Raspunde
  9. Alexandra 17 Jun 2016 @ 18:15

    Buna!! Am un iphon 5 pe care l-am bagat la masina de spalat din greseala. As vrea sa recuperez doar pozele din el insa nu stiu unde sa merg. Am incercat la 2 service-uri si mi s-a spus ca e prea tarziu, trebuia sa vin cu el atunci cand s-a intamplat. El se aprinde insa nu se vede nimic pe display. Ma poate ajuta cineva cu o recomandare va rog?? Nu vreau decat pozele din el, nu vreau sa il repar!! Multumesc mult

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)