Sari la conținut

Vreau să-mi iau un pistol de lipit cu lipici cald

Habar nu am de ce vreau să-mi cumpăr un astfel de pistol, dar am văzut că este foarte întâlnit prin tot felul de tutoriale pe net, și uitându-mă în urmă îmi dau seama că mi-ar fi fost foarte util în multe proiecte.

Ei bine, nici nu este scump, am găsit unul cu 30 lei, bun, din ceea ce citesc în review.

Sunt convins că o să-mi folosească foarte mult “în relația cu fii-miu”, că pentru el tre’ să repar/lipesc tot felul de chestii și lipirea asta instantanee mi-ar fi foarte utilă.

M-am uitat și pe youtube, am văzut la ce e bun, practic are o sumedenie de întrebuințări, nu cred că o să stea degeaba.

https://www.youtube.com/embed/G7DpOMGO388″>

Dacă vreți să mai vedeți, sunt aici zeci de tutoriale și chestii ce le puteți face cu un astfel de pistol de lipit.

Voi aveți așa ceva pe acasă, vă este util, sau stă aruncat într-un colț?

Trebuie să știu ceva despre pistol înainte să-l iau? Ceva chichițe?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Tibi 9 Feb 2017 @ 13:11

    Super chestie.M-am tot întrebat la ce să folosesc pistolul acesta.Lidl îl are în ofertă.
    O să îmi iau și eu unul pt lipiceli cu cei mici.
    Din ce văd la alte mărci trebuie avut în vedere diametrul batoanelor.
    SPor la lipit!

    Raspunde
  2. augustin 18 Feb 2017 @ 19:57

    salut, eu am vreo 6 pistoale de diferite puteri si marimi. cand alegi ia in calcul urmatoarele:
    -exista mai multe variante de putere, in principiu pistolul are o “camera” incalzita de rezistenta, camera in care se acumuleaza lipiciul topit si care este impins de batonul netopit atunci cand apesi pe tragaci. o putere mai mare inseamna un timp de asteptare mai mic intre golirile “camerei” de topire isa are dezavantajul ca in asteptare topeste atat de tare adezivul incat acesta curge pe duza chiar daca nu e folosit. cele cu puteri mai mici sunt ideale pt bricolaj cu copiii etc insa sunt frustrante la lucrarai mai mari, pentru ca pana se topeste iar adezivul cel aplicat se intareste deja:)
    -sunt mai multe tipuri de adeziv, cu diferite temperaturi de topire sau grade de elasticitate dupa racire/intarire. nu toate magazinele vand gama completa, cele mai multe vand chinezarii ieftine transparente universale. cauta in hornbach sau bricodepot firma steinel( sau pe net), ei au tot ce tine de lipiri calde,(sunt mai scumpe decat ieftinaciunile alea de unica folosinta) in functie de ce vrei sa lipesti iti trebuie un altfel de baton de lipire.
    -daca piesele pe care urmeaza sa le lipesti sunt reci nu se pot lipi pt ca adezivul se intareste rapid
    -nu forta tragaciul, daca nu iese nimic pe duza e pentru ca nu s-a topit inca:)( e cea mai frecventa greseala pe care o intalnesc la cei care folosesc pt prima oara pistolul)
    -pistoalele cu baton subtire sunt ok doar daca lipesti flori de nunta de ace de siguranta, petale de hartie pe invitati sau alte nimicuri care necesita o picatura minuscula de adeziv. la orice altceva te vei enerva teribil pt ca nu curge in ritmul in care ai nevoie
    -eu am unul din pistoale cu 2 trepte de putere, e cel mai folosit dintre toate, nu inteleg de ce producatorii mari nu integreaza functia asta si ei
    -daca ai de ales evita batoanele scurte, de fiecare cand se “inadesc” doua batoane, cel care e inca in pistol si cel care vine din urma apar probleme i sensul ca tragaciul nu impinge cum ar trebui batonul exact pe gaura de alimentare. de regula se vand la lungimea de 250mm cele de 11 mm diametru si la 150 mm lungime cele de 7 mm diametru insa chinezariile sunt mai scurte.

    sper ca ti-am fost de ajutor:)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)