Sari la conținut

Weekend la Barcelona

As fi putut sa impart acest post in mai multe posturi separate, dar m-am gandit ca e mai bine unul singur in care sa va povestesc tot ce am facut noi intr-un singur weekend acolo, cine stie poate inspiram si pe altii. Asa cum noi am primit o multime de sfaturi, cred ca acum e randul meu sa povestesc din experienta catalana.

Am plecat din Bucuresti cu Wizz Air, cu o rezervare facuta cu mult timp in urma. Decolarea am avut-o la 24 ora noastra si am aterizat cu bine la Barcelona la 2 noaptea. De la aeroport am luat un taxi care ne-a dus direct pana la hotel, in centrul Barcelonei undeva in zona Rambla – Piata Catalunya. Taxiul nu a fost scump de loc, am dat 25 euro, ceea ce cred ca e foarte ok avand in vedere ca era ora 2 noaptea, cand nu aveam alta solutie… sau poate era dar noi nu stiam.

Cum ziceam mai sus, ne-am cazat foarte central, la Hotel Avenida Palace, un hotel de 4 stele caruia nu am ce-i reprosa. Aveti mai jos cateva poze cu hotelul.

hotel-avenida-palace-07

hotel-avenida-palace hotel-avenida-palace-01 hotel-avenida-palace-02 hotel-avenida-palace-03

hotel-avenida-palace-04 hotel-avenida-palace-05 hotel-avenida-palace-06

A doua zi ne-am trezit tarziu, undeva in jurul orei 14 si am plecat la plimbare pe Rambla, bulevardul pe care cica nu ai voie sa-l ratezi daca vizitezi Barcelona, un fel de Magheru al nostru dar… dupa mine un gunoi cred ca daca vreti sa fiti relaxati tocmai Rambla nu trebuie sa o vedeti si in nici un caz sa luati masa pe acolo. O sa va tapiti cu siguranta. E un loc plin de smecherasi gata sa ia fiecare banut de la turistul naiv, asa cum am fost si noi :P

Interesant pe Rambla sunt oamenii ce stau nemiscati, cu palaria intinsa pentru a primi bani si arhitectura cladirilor catalane (pe astea le puteti vedea si pe strazile laterale nu doar pe Rambla).

rambla-02

rambla-01 rambla-03

rambla-04 rambla-05

In schimb, daca ajungeti pe Rambla, nu trebuie sa ratati cu nici un chip piata St. Josep. Stiu ca suna ciudat sa vizitezi o piata dar chiar merita. Mai jos aveti niste poze care sper sa va convinga.

piata-02

piata-01 piata-03 piata-04 piata-05

piata-06 piata-07 piata-08 piata-09

piata-10 piata-11 piata-12 piata-13

Mergand in continuare pe Rambla spre mare am observat un tricou ce mi-a adus aminte de nunta :D

game-over

Oare chiar asa e? Sa-si dea cu parerea doar cei trecuti prin asa ceva :)

La capatul Ramblei gasiti statuia lui Columb care indica directia in care a plecat el in cautarea Indiei. Ca a descoperit America e o alta poveste ;)

columb

Ajunsi in port (care este la capatul Ramblei) am zis sa vizitam Aquariumul. Nu ne-a placut. A fost mult mai slab decat acvariul din Monte Carlo sau Viena. Din pacate nu am vazut sfatul Andei decat la intoarcere. Daca-l vedeam la timp nu vizitam acvariul.

aquarium

De aici, am plecat sa ne vedem cu Pyuric care din intamplare isi petrecea weekendul tot in Barcelona… ce mica e lumea…

Impreuna am vazut Fantana Magica din Montjuic si chiar am avut norocul de a o vedea mergand si cantand. Iarna are un program mai lejer, trebuie sa ai noroc sa o vezi. Din cate am inteles are doar 2 reprezentatii pe saptamana, sambata de la 8 si de la 8 jumate.

fantana-monjuic-04

fantana-monjuic-01 fantana-monjuic-02 fantana-monjuic-03 fantana-monjuic-05

Update: Am reusit sa pun si filmuletul cu fantanile, enjoy.

si bineinteles o poza cu iubita mea si cu fantana :)

fantana-monjuic-06

De aici, pentru ca ploaia ne-a udat pana la piele am fost sa bem ceva si sa ne incalzim :)

Pe drum, GeGe (asa l-am botezat noi pe Mihai) s-a pozat cu niste vaci :P Era un carnaval in Barcelona si toata lumea era imbracata in diverse personaje/animale :P

gege

Cum v-am zis am plecat sa bem, iar in localul gasit ne-am simtit foarte bine. Am cunoscut cativa romani, am vorbit cu chelnerita in romaneste (chiar daca ea nu stia romana) si fetele s-au pozat cu niste puscariasi.

puscariasi

Cam atat pentru prima zi :) ne-am despartit la metrou care in weekend circula non-stop. (1.4 euro calatoria pentru interesatii de preturi sau 7.8 euro 10 calatorii)

metrou

A doua zi am inceput cu parcul Guell, un loc ciudat cu alei ciudate, marca Gaudi.

pacul-gaudi-01

pacul-gaudi-02 pacul-gaudi-03 pacul-gaudi-04 pacul-gaudi-05

pacul-gaudi-06 pacul-gaudi-07 pacul-gaudi-08

De aici am plecat la Tibidabo, un loc inalt de unde puteam admira o frumoasa panorama a Barcelonei.

panorama

Si am urcat pe biserica sa-l vedem pe Baby Jesus.

tibidao-01

baby-jesus baby-jesus-01 baby-jesus-02 baby-jesus-03

baby-jesus-04 baby-jesus-05

Ciudat aici a fost ca am aprins o lumare electrica. Bagai o fisa se aprindea un bec, ciudat si nu mi-a placut deloc…

Am continuat cu casele lui Gaudi, La Pedrera si Batllo.

case-gaudi

case-gaudi-01

iar seara ne-am oprit in fata Catedralei din piata Plaça de la Seu (am uitat cum ii zice) pentru a urmari un adevarat spectacol de lumina si traditie.

draci--1

draci--2 draci--3 draci--4

Update: Un filmulet si de aici:

In ultima zi am inchiriat o masina (100 euro) pentru ca nu aveam ce face cu bagajele si nici vremea nu era prea prielnica. Asa ca am luat masina, am bagat bagajele in ea si ne-am dus in primul rand sa vedem Sagrada Familia (cica nu se poate sa mergi la Barcelona si sa nu o vezi) care drept sa va zic pe mine nu m-a impresionat. Nu e cu nimic mai grandioasa decat Notre Dame-ul din Paris sau Stephan’s Dom-ul din Viena.

sagradafamilia

sagradafamilia1 sagradafamilia2 sagradafamilia3 sagradafamilia4

De aici ne-am suit in Mertanul inchiriat si am plecat in Andora :)

andora

Andora este o tara frumoasa, inconjurata de munti, cel mai mic fiind de 2000 de metri, iar cel mai inalt de 3800. O tara sub forma unei galeti :)

andora01

andora02 andora03 andora04 andora05 andora06

Apoi ne-am intors spre Barcelona unde dupa cateva cafele ne-am indreptat spre aeroport. Am lasat masina in parcarea aeroportului, am inchis cheile in portbagaj, asa cum ne-am inteles cu dealerul, dupa care ne-am indreptat spre terminalul 1.

Pe bilet nu scria care e terminalul de la care aveam avionul asa ca am sunat la Wizz in Spania, intrucat in Romania nu se forma. Ne-au zis ca terminalul 1 este cel bun asa ca ne-am indreptat spre check in. Cand am ajuns acolo … am constatat cu stupoare ca terminalul era gresit…

A trebuit sa ajungem la terminalul 2 dar… din pacate a fost prea tarziu… check-in-ul se incheiase si am pierdut avionul :(

Am sunat la Blue Air si ne-am facut rezervare pentru a doua zi la 10:30 dimineata. Pana atunci…

aeroport

am petrecut noaptea pe aeroport. De la 1 si ceva noaptea pana pe la 11:30 cand a venit avionul Blue Air. (da, a intarziat si asta vre-o ora) :(

Cam asta a fost excursia la Barcelona, frumoasa, cu peripetii si ne-am intoarce cu mare placere. Nu ne-a dat pe spate dar a fost frumos, o sa mai mergem cu siguranta sa vedem si ceea ce nu am apucat.

avion

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
62 comentarii
  1. alin 19 Feb 2010 @ 00:13

    Si nu ati fost pe Camp Nou???? E si vremea nasoala acum. E de inteles.. Dar sa ratezi cel mai mare sadion din Europa…. Cam nasol[-x

    Raspunde
  2. criserb 19 Feb 2010 @ 00:18

    man, nu prea imi plac culorile lui :P ma intelegi acum?

    Raspunde
  3. Pyuric 19 Feb 2010 @ 00:24

    Alea erau vaci? Eu am zis ca’s dalmatience :))

    Raspunde
  4. criserb 19 Feb 2010 @ 00:26

    Tot ce e posibil Pyuric… eu le credeam vaci. Acum imi dai de gandit :)

    Raspunde
  5. Alice Tudor 19 Feb 2010 @ 00:48

    frumoase poze!

    Raspunde
  6. criserb 19 Feb 2010 @ 00:53

    Merci Alice, in special aia in care dorm pe aeroport :P

    Raspunde
  7. sorin 19 Feb 2010 @ 01:34

    Treaba cu Andora suna al naibi de bine, eu iubitor de munte, dar rar il mai vad. Deci sa notam in carnetel…”Andora” – Spania.

    Raspunde
  8. raca 19 Feb 2010 @ 01:38

    Pfuaai cat de nemultumit sunt de ce-ai scris mai sus, nici nu stiu de unde sa incep…
    De la aeroport poti lua autobuzul 117 pana in piata Catalunya, dupa cum am vazut in ultima seara de foarte multe ori :)
    La Rambla nu e o porcarie si nu seamana cu Magheru pentru ca e ditamai trotuarul pe mijloc pentru plimbare. Iar restaurantele nu sunt toate pacaleli pe fata, in cel de langa piata am mancat chiar bine (cu toate ca nu arata superb). In plus, doar pe La Rambla poti sa nu mananci nimic de 100Eur si sa latre chelnerul la tine :))
    Acvariul a fost frumos, copilul din mine s-a bucurat mult. Mai ales cand am vazut pestele ala care mesteca guma, pinguinii facand caca sau rechinii trecand pe deasupra capului meu. Daca tu esti prea fitos si nu-ti place decat acvariul din Constanta zi ca “nu mi-a placut”, nu ca “nu ne-a placut”.
    Legat de Sagrada Familia, normal ca nu te-a impresionat. Vorba aia, nu se compara cu capela din Petrosani langa care ai copilarit… Dar noi astia mai amarati (impreuna cu pitipoancele pe care le-ai pozat) am fost putin impresionati.
    Cu Andorra n-ai nimerit-o. Cel mai inalt munte are aproape 3000 m.
    Ma rog, mai sunt multe lucruri pe care le-ai omis, dar te iert. De exemplu cum ne-am ratacit, Dana a fost inghesuita si eu molestat de niste adolescente :)

    Raspunde
  9. raca 19 Feb 2010 @ 01:40

    @pyuric: erau clar vaci, mi-am dat seama dupa ugere. Daca nu le-ai remarcat intreaba-l pe gege, la un moment-dat ii intrase una in ochi :P

    Raspunde
  10. A.Dragos 19 Feb 2010 @ 08:37

    Se pare ca a fost foarte foarte misto, acvariul ala este absolut superb ! Felicitari amandurora pentru excursie ! :)

    Raspunde
  11. elaul 19 Feb 2010 @ 08:59

    ei ti-am zis care a fost ghinionul vostru.. faptul ca ati vazut Coasta de Azur inaintea..Barcelonei:)

    Raspunde
  12. augustin 19 Feb 2010 @ 09:32

    a se citi printre cuvinte: sunt un snob, ma dau mare ca am fost si in paris si in viena. am fost in barcelona doar pentru ca e la moda sa mergi acolo si am gasit bilete la avion ieftine.

    thank you very much but no, thank you.

    Raspunde
  13. doru 19 Feb 2010 @ 09:55

    Frumoase poze,si placuta vacanta .
    Felicitari,si poate schimbi ceva foto cu Cristina.

    Raspunde
  14. criserb 19 Feb 2010 @ 10:39

    @Raca – Am omis multe lucruri, le-am lasat pe cele mai frumoase, dar… daca vrei tu o sa fac un post cu tot ce nu ne-a placut, cum am mancat prost pe acolo si alte chestii ca sa-mi sara iar lumea in cap la fel ca in postul cu Low Cost’ul ;)

    @elaul – Eh, cam asa e, dupa ce vezi atatea lucruri frumoase e greu sa te impresioneze ceva ca si cum nu ai fost niciodata, atunci cand totul este o noutate.

    @augustin – Atunci cand ai posibiliatatea sa compari o faci. Sau ai vrea sa zic “WOW m-a dat pe spate” cand nu a fost asa? E parerea mea… tu esti liber sa crezi ce vrei dar pentru cei care au vazut mai multe chestii Sagrada Familia nu e chiar asa minunata precum se zice. Oricum merci de rautati, yep sunt eu snob ca pot sa-mi dau cu parerea ;)

    @doru – cu mare placere am sa-i dau tot ce vrea ea, normal ;)

    Raspunde
  15. maddy 19 Feb 2010 @ 11:24

    am citit cu placere despre weekendul tau dar cel mai mult mi`au placut pozele, foarte frumoase si in culori vii.

    Raspunde
  16. Itmadness 19 Feb 2010 @ 12:29

    Foarte frumoasa descrierea si pozele , felicitari

    Raspunde
  17. ipo 19 Feb 2010 @ 13:00

    Mdeah, fiecare cu gusturile lui… Mie Barcelona mi s-a parut al doilea cel mai frumos oras, daca se poate formula asa, pe care l-am vizitat. Poate si pentru ca sunt fan Gaudi, dar ma rog… Eu unul n-am fost la, pardon, basini de genul Coasta de azur si Monaco.

    Raspunde
  18. ePsihologie 19 Feb 2010 @ 13:18

    si cat a costat toata nebunia asta in total?!

    Raspunde
  19. Ghiocel07 19 Feb 2010 @ 13:23

    “Statuile” sunt aceleasi si in acelasi loc ca acum trei ani. Noi fiind in iunie si vremea frumoasa La Rambla ni-i s-a parut deosebita. Piata este ceva de nedescrie, numai de vazut. Fantanile sunt superbe.
    @Raca-frumos comentariu

    Raspunde
  20. criserb 19 Feb 2010 @ 13:57

    @ipo – Coasta de Azur nu “e besini” :) e chiar foarte ok, mai ieftin ca la Mamaia ;) cu exceptia Monte Carolo-ului.

    @ePsihologie – 500 ron Wizz Air, 350 euro hotelul, 240 euro Blue Air (asa cum am zis, am pierdut Wizz-ul la intoarcere) 100 euro masina. Mai pune niste bani pentru mancare si diverse, 200 euro iti ajung. In mare cam asta a fost.

    @Ghiocel – deosebita cred ca e mult spus, e interesanta dar in acelasi timp e locul in care poti fi foarte usor tapit. Vezi, cum zicea si @Raca, Rambla e locul in care dai 100 euro si nu mananci nimic, dar chiar nimic si nu e o gluma :(

    Raspunde
  21. mo 19 Feb 2010 @ 14:01

    serb,
    @mie mi-a placut barcelona, as putea sa ma mut acolo (nu mi s-a intamplat sa spun asta). cat priveste acvariul, e cel mai putin frumos din toate pe care le-am vazut. daca l-ai vazut pe cel din lisabona e cam greu sa gasesti unul peste el, dar fiecare cu gusturile lui!).
    @imi pare rau ca nu am vazut fantanile, dar asta ar putea fi un motiv sa mai merg la barca.
    @nici eu nu am vrut sa vad “cel mai mare stadion din europa”, tot din cauza culorilor
    @din cate stiu eu, tu nu obligi pe nimeni sa iti citeasca blogul, iar cei care te considera snob, ar trebui ignorati!

    Raspunde
  22. Ada 19 Feb 2010 @ 14:25

    Ai vizitat casele alea pe dinauntru? Ai urcat cu liftul in Sagrada? Ai fost la Monjuic la castel? Eeeeeeeeee… mai ai de vazut! Eu am stat o saptamana si mai vreau sa merg! :D

    Raspunde
  23. criserb 19 Feb 2010 @ 15:32

    @Ada – Nu le-am vizitat pe dinauntru, pe mine nu ma prea atrag interioarele. Cam tot ce am vizitat seamana :)

    In rest mai sunt lucruri de vazut dar le-am lasat pe data viitoare ;)

    Raspunde
  24. Alina 19 Feb 2010 @ 16:25

    Cred ca tine si de gusturi, mie de exemplu imi place mult mai mult centrul si nordul Europei si muntele. Nu ma omor deloc dupa Mediterana, mai ales ca nu-mi place clima.
    Personal, dupa ce am vizitat Parisul si Elvetia, nu prea m-a mai impresionat nimic.

    Raspunde
  25. Ada 19 Feb 2010 @ 17:13

    @Criserb Gaudi e special, eu am ramas masca dupa ce am vazut interioarele.

    Raspunde
  26. adi 19 Feb 2010 @ 17:17

    Plaça de la Seu – se numeste piata aia de care nu iti mai aminteai.

    Raspunde
  27. criserb 19 Feb 2010 @ 20:12

    @Alina – Asa zic si eu, gusturile nu se discuta. Iar dupa ce vezi alte orase mari ale Europei nu prea mai poti sa zici WOW. Barcelona e un oras frumos in care m-as intoarce cu placere dar atat. Nu m-am indragostit de el :)

    @Ada – Stii cum e, depinde de gusturi :) Gaudi mi-a placut si mie pentru lucrarile facute. Mi-au placut pentru ca ieseau din cotidean der totusi nu m-as muta intr-o casa din aia :P Prietenul Raca, cel cu care am fost chiar zicea cum ar arata casele alea cu niste romani in ea, dispusi sa-si inchida balconul cu niste termopane :))

    @Adi – Merci fata, am adaugat ;)

    Raspunde
  28. Tatăl Vostru 19 Feb 2010 @ 21:14

    faine poze. barcelona e un oras ce trebuie vizitat macar odata in viata.

    Raspunde
  29. alin 19 Feb 2010 @ 22:14

    Un singur stadion este cel mai mare in Europa. Nu cred ca m-as duce la Barcelona si sa nu il vad. Orice culori ar avea. Este adevarat ca vreau sa ajung mai degraba la Madrid ca sa vad Santiago Bernabeu dar nu as rata Nou Camp sub nici o forma. Este ca si cum ai merge in Brazilia si sa nu vezi Maracana (cel mai mare din lume). Pana la urma orice oras e aproape la fel. Si la Bucuresti daca citesti ghidul turistic zici ca o sa vezi minuni:)
    Dar Spania nu inseamna doar Barcelona. Desi la Barcelona sunt plaje super. Madridul are foarte multe de oferit; la fel si Bilbao sau Malaga. Sau chiar Zaragoza

    Raspunde
  30. Alina 19 Feb 2010 @ 23:16

    @Alin Stii ce zice un spaniol din Madrid despre Barcelona? Exista o Barcelona in Spania? Nu, cu siguranta nu este in Spania :D

    Raspunde
  31. alin 19 Feb 2010 @ 23:31

    Nu cred ca un spaniol ar zice asa ceva. Sor-mea e in Spania de ceva ani si nu mi-a zis. De cate ori am vorbit cu ea mi-a zis sa merg la Barcelona. Care apropo; i-a placut mai mult decat Paris-ul in care cica miroase rau a pisat(scuze de limbaj). Andorra intr-adevar este misto. Sor-mea merge acolo la schi in fiecare week-end.

    Raspunde
  32. Alina 19 Feb 2010 @ 23:33

    Eh, e si la ei cum e la noi cu ardelenii si muntenii. Se iubesc la fel de mult cum se iubesc italienii din nord cu cei din sud…
    Asta era gluma de baza pentru colegii mei din Madrid, am vreo 3. Si vreo 2 din Barcelona.

    Raspunde
  33. alin 19 Feb 2010 @ 23:41

    Daca aia din Barcelona sunt catalani atunci la ei e de inteles. Sunt culturi diferite. La noi e vorba doar de prostie.

    Raspunde
  34. octavian 19 Feb 2010 @ 23:53

    @criserb stai putin ca abia acum m-am prins… ai fost la Barcelona si nu ai facut plaja si baie? :D

    Raspunde
  35. alin 19 Feb 2010 @ 23:58

    Pai da… A fost si el la Barcelona iarna

    Raspunde
  36. criserb 20 Feb 2010 @ 01:12

    Ah… am uitat sa va spun, la plaja nu am putut sta prea mult. M-am ferit de ultraviolete :)

    Raspunde
  37. AmZis 20 Feb 2010 @ 04:12

    frumos :)

    Raspunde
  38. Valy & Deima COFARU 20 Feb 2010 @ 09:06

    Buna frumosilor !
    Frumoase fotografiile si relatarile de vacanta. Ne-ati deschis pofta sa facem si noi o vizita acolo. Nu am ajuns acolo deocamdata si nici nu vad o iesire prea curand in Barcelona , dar am trecut-o pe lista de “Must See” .
    Gusturile nu se discuta si nici nu ne intereseaza ce crede si ce zice lumea.” Nu-i Frumos ce e Frumos , E Frumos ce ne Place ! ”
    felicitari pentru iesirea tinerei viitoare familii si speram ca in curand sa ne faceti o vizita, in afara de biletele de avion, cu jumatate din banii cheltuiti acolo puteti avea o saptamana de vis aici.
    Ne bucuram mult cand descrii locuri noi din calatoriile voastre – Tineti-o tot asa deoarece suntem curiosi !

    Raspunde
  39. criserb 20 Feb 2010 @ 14:14

    Hola Vali :)

    Vezi cum pentru tine e greu sa vii in Europa sa mai vizitezi una alata asa ne e noua sa venim pana la tine. Dar am face-o cu mare placere. Sunt convins ca nu e mai scump la voi decat in Europa dar din pacate drumul e lung al naibii.

    O sa facem tot posibilul sa traversam si noi atlanticul pentru ca ne dorim din ce in ce mai mult asta. Cine stie, poate cu ocazia lunii de miere :) si poate ne vedem cateva zile.

    Oricum, tinem legatura.

    V-am pupat!

    Raspunde
  40. Ghiocel07 20 Feb 2010 @ 15:59

    Deosebirea este ca noi avem nevoie de viza pentru America, pe cand Valy pentru Europa, nu.

    Raspunde
  41. Camelia 22 Feb 2010 @ 15:13

    Well, frumos la barcelona, n-am ce zice numai ca… sincer sunteti cam foarte cheltuitori :) Excesiv as putea spune pentru un roman obisnuit. 1000 de euro pentru 3 zile e deja snobism.
    Hotel gasesti de la 50 euro camera / noapte, frumos, curat, de 2 stele, cu mic dejun inclus. Nu ai nevoie de hotel de 4 stele cu 350 euro ca sa te simti bine.
    Taxiul ala de la inceput … puteati cauta si alta varianta, in Franta de la Beauvais la Paris sunt 89km iar tariful stabil la texi este 60 euro.
    Nu ai cum sa cheltui 200 euro pe mancare si diverse :) Decat daca iarasi exagerezi.
    Masina aia cu 100 euro pentru cateva ore e aiurea din nou, va puteati plimba pe jos, cu metroul, autobuzul, orice altceva.
    Ca ati pierdut avionul e iarasi vina voastra, la aeroport se merge cu 3 ore ianinte nu cu 20 minute sa pierzi avionul, deci aia 240 euro ii meritati ca i-ati pierdut.
    Barcelona e un oras de vis, sa zici ca nu ti-a placut, dai dovada de taran cu fitze plimbat in LA si New York si Monte Carlo, care nu mai stie sa aprecize ceva.
    Am vazut in viata asta tot globul, de la Polul Nord la polul Sud, Ecuatorul, Africa, India, Europa, America, Australia si fiecare are farmecul ei, deci nu poti spune “vai, asta nu mi-a placut, nu m-a impresionat”

    Ce sa mai zic… revizuieste-ti bugetul si parerile si vei vedea ca poti petrece o saptamana de vis in Europa cu maxim 400 euro :)
    bafta !

    Raspunde
  42. Alina 22 Feb 2010 @ 15:31

    @Camelia – Nu cred ca Cristi a zis ca nu i-a placut, a zis ca nu l-a impresionat excesiv, fiecare cu gusturile lui. Sunt multe locuri frumoase pe lumea asta, dar sunt mai putine cele care te impresioneaza cu adevarat.

    Cat despre bani, stii vorba aia cu capra vecinului? Si eu as fi apelat la varianta de care zici tu, cu hotel ieftin si transport in comun, dar asta nu inseamna ca il judec pe Cristi pentru ca a ales alta varianta. Fiecare isi cheltuie banii dupa propriile criterii, el i-a muncit, el sa ii cheltuie cum vrea. Mi se pare super de prost gust sa iti dai cu parerea despre modul in care isi organizeaza altii bugetele… Ma intreb ce parere ai despre mine care as da fara sa clipesc 2-3 mii de eur pe un laptop, doar pentru ca imi plac…

    Raspunde
  43. Camelia 22 Feb 2010 @ 15:35

    @ Alina
    Nu e vorba ca-i organize bugetul. Il citesc de mult timp si mereu i-a placut sa se laude, indirect, cu banii lui. Il intelg, poate nu prea a avut bani in copilarie, sau a avut diverse probleme, dar asta nu inseamna ca acuma trebuie sa cheltui excesiv.
    Unii oameni nu pot sa inteleaga ca poti avea o excursie divina si cu mult mai putini bani, ca nu unde dormi conteaza ci mai ales unde te duci, ca nu ai nevoie sa-ti iei tone de suveniruri ca amintirile sunt nemuritoare, ca nu trebuie sa mananci in lux cand un sandwich e mai mult decat de ajuns.
    Meseria mea m-a ajutat in cei 30 de ani de cariera sa vad tot globul pamantesc. Am cheltuit multi bani, extrem de multi uneori, dar am descoperit pe parcurs ca unele lucruri se pot face si cu bani putini.
    NU vreau sa-l jignesc, vreau sa-i deschid o noua viziune asupra lucrurilor, prin ochii unui om trecut prin multe.

    Raspunde
  44. Alina 22 Feb 2010 @ 15:40

    Poate nu am experienta ta, dar in cei 4 ani in care am trait printre straini am invatat ca banii sunt un capitol mult prea personal de care nu te atingi. Fiecare face ce vrea cu banii lui, dupa parerea mea nu exista neaparat un snobism ci doar placeri si opinii diferite. Da, eu nu as da 20 de mii de eur pe o rochie de nu stiu ce designer, dar cine sunt eu sa judec pe unul care da?
    Nu exista decat cateva valori general valabile, de genul sa nu furi, sa nu omori, in principiu sa nu ii deranjezi pe cei de langa tine. Restul depinde de fiecare in parte.

    Raspunde
  45. criserb 22 Feb 2010 @ 15:57

    @Camelia – Ai dreptate, puteam sa cheltuiesc 300 de euro cu totul dar… am preferat sa cheltui 1000. A fost alegerea mea ;)

    Nu vad care e problema, sunt banii mei, munciti de mine, pot sa-i cheltui asa cum consider eu, nu? In plus excursia a fost un cadou de Valentine’s Day… nu era oare normal sa fie ceva frumos?

    Am stat in zeci de hoteluri ieftine, nu sunt snob, dar acum am preferat sa dau 100 euro pe noapte ca sa stau in centru, so what? ce castigam daca stateam la 50 euro? faceam o echonomie de 150. O mare parte din ei ii dadeam pe trasnport ca deh… nu mai puteam sa ma plimb pe jos pana la hotel, trebuia sa iau un autobuz, ceva…

    Cat despre suveniruri… nu stiu de ce judeci daca nu stii nimic. M-am intors asa cum m-am si dus, cu mana in fund.

    Am prezentat excursia asa cum am vazut-o eu, cum am facut-o eu nu asa cum ai vrea tu. Asa a fost bine pentru mine, asa am crezut eu de cuvinta sa fac, asa am facut… nu vad care e problema.

    Te felicit ca ai vazut de toata lumea, bravo tie, e alegerea ta ce faci cu banii tai, cat cheltui pe X si pe Y dar pe mine nu me intereseza, e doar problema ta. Cine sunt eu sa te judec?

    La 30 de ani experienta (in orice domeniu) probabil ca ar trebui sa stii ca nu esti in masura sa dai astfel de sfaturi unei peroane pe care nu o cunosti. Nu e frumos, chestia asta se invata inca din cei 7 ani de acasa. Incerc sa nu fiu rau… dar partea cu “taran prost” mi s-a parut putin deplasata.

    Si in ceva, traieste-ti viata, simte-te bine, nu o sa duci nimic cu tine…

    O zi buna in continuare :)

    P.S. Bani de care se vorbeste mai sus sunt banii cheltuiti de 2 persoane ;) dar na… daca citesti printre randuri…

    Raspunde
  46. octavian 22 Feb 2010 @ 16:03

    @Camelia chiar daca este snob Cristi, sa stii ca s-a cazat in formula1 si etap la viata lui ;) numai ca acum nu era cazul!

    Raspunde
  47. Camelia 22 Feb 2010 @ 16:07

    Nu am vrut sa fiu rea, sau sa sa para ca iti judec sau tin cont de bani, atat timp cat nu te cunosc.Da,poate m-am obisnuit eu cu putini bani cheltuiti, cu cele mai ieftine hoteluri, dar nu pentru ca nu am, ci pentru ca nu imi place. Dar da, gusturile tin aici de fiecare.
    Frumos cadoul de valentine’s Day, inspirat, mi-ar fi placut si mie sa primesc asa ceva cand eram de varsta voastra, insa nu am mai apucat si momente de gen. Uneori, munca te duce pe cai pe care nu ai vrea sa le apuci in mod normal, nu iti mai lasa si timp pentru altcineva in fara de tine.
    Sa-ti dea Dumnezu sanatate si putere de munca, sa faci mai multi bani decat ai facut pana acuma, sa-ti duci fata unde vrea ea.
    Pentru luna de miere, daca imi permiti, va recomand ceva deosebit : Tahiti. Nu se compara cu Bora Bora la frumusete, locuri de vizitat, animale marine, oameni si macare.
    Scuze daca am fost prea intepata sau prea directa fata de tine, nu am vrut sa jignesc. Dar tinerii in zilele noastre nu mai stiu decat sa-si etaleze bani, masini scumpe si cheltuilei inutile.

    Viata lunga si frumoasa sa aveti.

    Raspunde
  48. mo 22 Feb 2010 @ 16:41

    camelia,
    faptul ca tu ai 30 de ani de experienta, asta nu inseamna ca poti sa cataloghezi oamenii dupa ce ti s-a intamplat tie. ar trebui sa fi aflat pana acum ca sfaturi primesti de la altii, dar faci ceea ce vrei tu, inveti din experienta proprie. il cunosc suficient pe serb sa iti spun ca a impartit camera de 57 de euro/noapte cu inca doua persoane ca sa poata sa isi prelungeasca excursia. pe tine nu te cunosc, dar ar trebui sa stii ca uneori cumperi 2 bluza de 35 ron, iar altadata sa cumperi una de 70 pentru a o purta la o ocazie speciala…

    un sfat, fii sigura ca il cunosti suficient de bine pe cel pe care il caracterizezi. altfel, devii penibila!

    Raspunde
  49. Ghiocel07 22 Feb 2010 @ 17:22

    Camelia, dupa precizarea ca ai 30 de ani de cariera, cred ca suntem cam de aceeasi varsta. Sunt mama lui Cristi si eu nu mi-as fi permis sa-ti fac copilul (daca ai) “taran prost”. Daca stau sa ma gandesc taranii sunt persoane mult mai intelepte ca multi intelectuali. Daca vrei sa stii Cristi nu a avut nici o problema in copilarie, suntem o familie modesta, care muncim mult si pretuim ceea ce avem, dar atunci cand mergem undeva vrem sa ne simtim bine. Ceea ce vedem in viata este singurul lucru cu care ramanem. Nimic material nu este mai pretios ca placerea de a vizita, de a-ti imbogati cunostintele si de a aduce in bagaj frumusetea si amintirea locurilor prin care ai fost. Pana acum cativa ani am batut tara in lung si-n lat (nu am avut un loc de munca care sa-mi inlesneasca deplasari in strainatate) si am considerat ca inainte de a vedea “lumea” este bine sa-mi vad tara. De 4 ani facem concediile in Europa, numai Europa, si-mi pare rau ca nu am facut acest lucru mai demult. Dar e bine si acum. In ceea ce priveste cheltuirea banilor este problema fiecaruia. Nu cred ca daca mergi undeva si te simti bine esti snob. Fiecare are placerile lui si atata timp cat muncim mult si cinstit pentru a strange bani de concediu sau alte cheltuieli, este strict problema noastra. In plus ei sunt tineri, au cu totul alta viziune despre viata. Nu se pot compara vremurile nostre cu ale lor. Daca urmaresti acest blog inseamna ca te intereseaza, dar nimeni nu iti da dreptul sa jignesti. Pana acum ai fost bine venita, dar s-ar putea la un moment dat sa ti se inchida usa. Gandeste de doua ori inainte de a face un comentariu rautacios.

    Raspunde
  50. dana 22 Feb 2010 @ 19:56

    @camelia – chiar nu vreau sa intru in polemica, si sa ma uite Dumnezeu scriind romane aici, nu de alta da nu are nimeni rabdare sa le citeasca;)…dar, ma vad nevoita sa imi spun si eu punctul de vedere.
    In primul rand acei bani pe care i-am cheltuit la Barcelona, sunt bani munciti de noi si numai de noi. Nu ni i-a dat nimeni pe ochi frumosi pentru ca avem o varsta si daca vrem ceva trebuie sa ne permitem.
    Si apropos, o intrebare am si eu: cum am fi putut sa mergem din Barcelona pana in Andora cu metroul? Nu crezi ca era cazul sa inchiriem masina( care by the way a fost cea mai ieftina…intr-adevar de la hotel si posibil sa fi fost mai scumpa decat in alta parte)
    Deci mare rugaminte, cu respectul cuvenit pentru varsta pe care o ai, nu jigni oamenii, daca nu esti in tema cu toate detaliile.
    Numai bine ;)

    Raspunde
  51. elaul 23 Feb 2010 @ 09:12

    In centrul Barcelonei, oricum nu gaseati hotel de ** mai ieftin de 80EURO:)

    Raspunde
  52. octavian 28 Feb 2010 @ 20:42

    stie cineva daca am voie cu trepied in bagajul de mana?

    Raspunde
  53. criserb 28 Feb 2010 @ 21:58

    Ai voie, doar ca o sa te puna sa-l scoti, sa-l vada :P

    Raspunde
  54. Pingback: Pyuric.ro

  55. dan 19 May 2011 @ 18:01

    1.nu-ti plac culorile echipelor care joaca in Champions League?;)
    2.parca ziceai ca iti place,sau cochetezi cu ideea de design…apropos, design nu inseamna web design(decat mai nou)…design insseamna cam ceea ce a facut Gaudi acolo ;)
    3.Rambla noaptea e visssss…ar vrea magheru sa semene cat de putin cu ea…
    4.salut si numai bine!

    Raspunde
  56. criserb 19 May 2011 @ 19:04

    @Dan – Nu-mi place culoarea lu’ Barca :P

    2. Nu am zis ca nu imi place Barcelona, am zis ca nu m-a dat pe spate. E frumoasa dar nu ii sunt un fan. Cat despre Gaudi, jos palaria in fata operelor lui.

    3. Rabla e o zona foarte aglomerata, cu foarte multi traficanti si vanzatori ambulanti. Nu-mi place. Aaa, e o zona foarte animata cu multe baruri si restaurante, aia e altceva ;)

    4. Salut si eu si bine ai venit pe aici.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)