Sari la conținut
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. A.Dragos 31 Jul 2010 @ 18:07

    E tare placut noul ambalaj. Si cel vechi e destul de ok insa asta parca te atrage mai mult. :)

    Raspunde
  2. maddy 31 Jul 2010 @ 18:12

    eu am inceput sa cumpar pe cat posibil produse fabricate in propriul judet, am noroc la capitolul lactate ca sunt 2 combinate care produc(pecica si curtici), nu au cele mai fancy ambalaje dar au preturi bune si sunt de calitate.

    Raspunde
  3. sip 31 Jul 2010 @ 22:36

    @maddy – Bravo maddy !

    Raspunde
  4. SuZy 1 Aug 2010 @ 01:52

    O sustin pe maddy :) Chiar daca sunt plecata din judetul natal, parca tot mai bun e laptele facut acolo, are gustul.. de acasa oriunde as fi :D

    Raspunde
  5. Florin M. 1 Aug 2010 @ 13:38

    Laptele de la bunica e cel mai bun, când beau un pahar mă simt ca Popey :D

    Raspunde
  6. monis 1 Aug 2010 @ 16:03

    Dr acord cu voi..laptele de tara nu se compara cu cel din comert..Eu din pacate stau in Bucuresti si tare greu e sa gasesti un lapte bun..in orice caz orice marca de lapte as cumpara ma uit sa nu aiba termen de valabilitate pana in 2011..maxim 1 saptamana, daca are mai mult e clar cati aditivi si conservanti si alte tampenii are.

    Raspunde
  7. Bubul 2 Aug 2010 @ 09:51

    Mie nu-mi place deloc Zuzu…e cam varza la gust.. LaDorna mi se pare destul de bun…

    Raspunde
  8. monis 2 Aug 2010 @ 13:14

    @Bubul: fiecare cu gusturile lui, dar te-ai uitat vreodata care este termenul de expirare al unei cutii de LaDorna? Are cel putin 1 an garantie, lucru care mie nu imi inspira incredere, mai ales ca este vorba de un produs de larg consum.

    Raspunde
  9. Bubul 2 Aug 2010 @ 13:43

    @monis normal bre, n-am zis sa nu bea…am zis doar ca mie nu imi place :d termenul de valabilitate este de vreo 3 luni sa zic…LaDorna de 3,5% grasime…sau 3%…

    Raspunde
  10. cmister 2 Aug 2010 @ 17:49

    Nu are nicio treaba termenul dintr-o cutie aseptica de lapte in care nu intra nici aerul si nici lumina cu o sticla de lapte pe care o iei tu de la tara, sticla in care a fost bere, vin, apa, tuica sau mai stiu eu ce. Povestea e lunga despre laptele la cutie si cel de la tarani, dar ar necesita prea mult timp. Mai scurta ar fi povestea despre laptele pasteurizat (Zuzu) si UHT (LaDorna). Acum sa spui despre unul ca e varza si despre celelalt ca e super … ma rog, e perceptie de gustul verzei pana la urma :)
    Anyway … imi place ffff multe noul design de la Zuzu.

    Raspunde
  11. mariana 2 Aug 2010 @ 23:25

    Eu mi am botezat un pisoi ZU ZU. Grozav si dulce si batut. Mai putin sana. A, despre ambalaj…immm, ridica pretul sau calitatea? E K!

    Raspunde
  12. Johnny Urbanul 3 Aug 2010 @ 18:26

    Nice Zuzu, nice!

    Raspunde
  13. Dragos 5 Aug 2010 @ 11:52

    @monis
    in legatura cu chimicale si alti aditiv sunt multe perceptii gresite.

    Laptele din comert se poate deosebii in 3 categorii in funtie de temperatura la care sunt sterilizate/pasteurizate/fierte(spuenti cum vereti voi)
    75°C este punga si fresh-ul si are tremen pana in 10 zile,
    intre 120-140°C este asa zisul “fresh” in categoria asta intra 90% din poducatorii de pe piatza(si zuzu, brenac, dorna la pet, etc. etc, etc.)
    cu un termen de aprom 30 zile,
    si in final UHT care legea cere sa fie tratat peste 170°C.cu untermen de 6-12 luni.

    Laptele nu are nevoie de conservanti si aditivi in ambalajele moderne, temperatura mai mare sau mai mica doar omoara microorganismele (bacterii)si pe cele bune si pe cele rele! ;-) dupa caz.
    Laptele de la tarani este bun in masura in care vaca este sanatoasa are o dieta controlata (nu manaca de pe campul de gunoi din zonele limitrofe a bucurestului)si laptele rezultat este manevrat igienic si nu este amestecat cu lapte mai vechi etc.
    Pe scurt laptele din comerti este certificat si cel de la taran e pe incredere!

    Cat despre gust cel din comert se poate deosebii in 3 categori:
    cel aditivat cu omega, vitamine etc care evident altereaza gustul, lapte cu arome de capsuni etc! (e buna si asta daca este singura metoda prin care copilul vostru puna gura pe lapte si alternativa ar fi fanta!)
    si laptele simplu la care gustul in mare masura este influentat de procesul tehnologic de sterilizare. Adica cu cat utilajul este mai nou si mai reglat si timpi/temperaturile sunt respectate la miimi de grade si secunde gustul este OK si dulce! Daca omul care supravegheaza procesul de lucru sa imbatat sau utilajul e vechi si dereglat > la revedere < apare amareala si gustul de scrum etc!

    Si apropo relaxativa ca oficial sau nu! 99% din producatori au importat sau cateodata sunt nevoiti sa importe lapte!

    Ambalajul e vesel!

    Raspunde
  14. unu 23 Aug 2010 @ 11:08

    imi place ZUZU…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)