Sari la conținut

1333km in 15 ore

Ieri am facut o excursie rapida pana la Timisoara intr-un scop nobil :P

Am ales drumul mai lung dar cred ca mult mai interesant, cel de pe malul Dunarii, prin Cazanele Mici si Mari, pe ruta Bucuresti – Craiova – Dr. Turnu Severin – Orsova – Moldova Noua – Timisoara. Pana la Orsova drumul este bun, se poate merge ok. Prima surpriza placuta a venit in Craiova unde s-a construit o centura a orasului cu adevarat europeana… un drum foarte bun care iti economiseste mult timp si te scuteste de multimea de semafoare cu care este presarata capitala Olteniei.

Ajunsi la Orsova ne continuam drumul pe traseul stabilit dinainte, o “super autostrada” asa cum am fost informati dinainte. Dar… surpriza (de data asta neplacuta) drumul intre Orsova si Moldova Noua nu este asfaltat ceea ce ne-a scazut mult din media noastra care pana atunci era de 102km/h. :D Cum nu ne grabeam foarte tare nu ne-a deranjat prea mult doar ca ne-a socat cum ca in secolul asta un drum destul de important zic, este neasfaltat.

Peisajul este superb, o insiruire de frumuseti ale patriei una dupa alta… Dunarea cu latimea ei impresionanta care pe alocuri ajunge la sute de metri latime in cazane se stramteaza exagerat de mult si ajunge la 150m. Vazand cat e de mica nu am inteles de ce prietenul Apolodor din Damasc nu si-a ales acest loc pentru construirea legendarului pod, ci l-a facut la o distanta de cativa km in jos, in locul in care Dunarea avea 800m… cine stie… poate ca in ziua in care i-a venit ideea avea omul chef de prima “megastructure” :)

Singura poza pe care am facut-o in acest drum a fost chiar la cazane, acolo unde domneste o asa zisa opera de arta… sculptura in stanca a lui Decebal

In drumul nostru am dat de Strehaia, legendara comuna/sat in care palatele tiganilor sunt unu langa altul… unu mai mare decat altul… dar identice. Se pare ca “baietii” din primaria Strehaia au un plan urbanistic bine pus la punct.

Una peste alta este un drum foarte interesant, care merita vazut de toata lumea… un drum plin de istorie, presarat din loc in loc cu obiective turistice, un drum pentru cei iubitori de natura.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Mihai 22 Jun 2007 @ 11:43

    Iti zic eu ba de ce nu l-a construit acolo (podul). Fiindca atunci cand se ingusteaza orice rau trebuie sa trimita acelasi debit printr-o portiunea mai mica si de aici rezulta o viteza mult mai mare a curentului. Deci mai greu de construit si inca si mai greu de mentinut din cauza eroziunii rapide a bazei pilonilor.

    Raspunde
  2. criserb 22 Jun 2007 @ 14:00

    Deci provocarea era prea mare pentru prietenu Apolodor… nici el nu stia ca lucrurile marete nu sunt rezultatul solutiilor simple ;)

    Raspunde
  3. canalia 22 Jun 2007 @ 14:10

    Dar, ce nu putea sa faca un pod suspendat?

    Raspunde
  4. criserb 22 Jun 2007 @ 14:15

    cred ca ii era rau de inaltime :P

    Raspunde
  5. SIP 22 Jun 2007 @ 14:41

    Statuia lui DECEBAL a fost finantata de faimosul om de afaceri , multimilionar, probabil cel mai bogat roman,
    Iosif C-tin Dragan – originar din Lugoj –

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)