Sari la conținut

779 lei m-au costat 4 roți de transportat, cu FAN Curier, de la Brașov la Constanța

Am vrut să trimit și eu 4 roți de 17” de la Brașov la Constanța cu FAN Curier, și am lansat o comandă la ei pe site. A venit curierul, le-a luat, am plătit 100 lei și a plecat omul cu coletul.

A doua zi de dimineață, surpriză, primesc un email de la ei în care îmi spun că mi-au atașat statusul comenzii în email. Încerc să deschid atașamentul și văd că fișierul era un Excel. Pentru că nu aveam suita Microsoft Office în care e inclus Excelul, mi-am comandat una de pe eMag, am dat pe ea 679 lei, am instalat Excel-ul și am reusit să deschid fișierul atașat, să văd și eu statusul comenzii, că FAN Curierul trimite statusul comenzilor în format Excel.

Și uite așa m-a costat un transport de 4 roți, de la Brașov la Constanța, 779 lei.

M-ar fi costat doar 100 lei transportul dacă primeam și eu un fișier PDF, cum e normal, că PDF Reader-ul e gratuit și îl are mai toata lumea instalat. Dacă aveam PDF, puteam să-l văd si pe mobil și uite așa era mai ușor și mai accesibil.

P.S. Acum am reușit să văd și eu power-pointurile alea cu cascadele de tot le primeam pe email de câțiva ani.

Guest post by Dragoș

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
 1. corina 19 May 2016 @ 10:51

  Deci nu faci mișto de noi; chiar e pe bune!
  Stai sa inteleg! Adică, nu puteai:
  1. sa-ti instalezi și tu pachetul office neoficial, cum face toată lumea,
  2. să-i rogi pe cei de la fan curier sa-ti trimita un pdf,
  3. să accesezi de la calculatorul altcuiva, care are instalat office-ul…

  Raspunde
 2. Mike 19 May 2016 @ 10:56

  Ba e la misto. Eu as fi doar curios daca mail-ul a venit pe adresa de gmail. Daca nu a venit putea sa ajunga pe adresa de gmail, ca doar toata lumea foloseste gmail :) Google docs stie sa deschida si word, si excel, si “power-pointurile alea cu cascadele”. Si moka.

  Raspunde
 3. Lucian Namuleac 19 May 2016 @ 11:02

  Sau sa instalezi Open Office :)

  Raspunde
 4. Sher 19 May 2016 @ 11:06

  Prin Posta Romana costa de la 8 la 20 de lei o expeditie…Si in ultimul timp au inceput sa vina coletele a doua zi…Cum sa dai 100 de lei la Fan?

  Raspunde
 5. Laurentiu 19 May 2016 @ 11:08

  Eu cred ca doar ai cautat doar un motiv ca sa iti cumperi Office cu licenta.
  Nu pot sa cred ca acel excel de la Fun Curier te-a determinat sa cumperi.
  La serviciu nu ai Microsoft Office?
  Sa stii ca poti sa folosesti si suita OpenOffice si care este free:
  https://www.openoffice.org/download/index.html

  Raspunde
 6. criserb 19 May 2016 @ 11:12

  @Sher – Decât să trimit ceva prin poșta română, mai bine dau 100 lei la orice altă firmă de curierat :)

  Raspunde
 7. Aurel Drăguț 19 May 2016 @ 12:24

  Cristi, oricum ai da-o, faza e de domeniul SF-ului, care se vrea a fi scopul acestui “guest post”?

  Raspunde
 8. corina 19 May 2016 @ 12:34

  SF sau mai degrabă teatru absurd!…
  Dar, chiar așa, care e scopul postarii? Cumva: nu cumpărați de la emag, ca e scump de te rupe la portofel?!

  Raspunde
 9. criserb 19 May 2016 @ 12:44

  Postul este așa cum unii s-au prins deja, un pamflet, iar scopul ar fi ca cei de la FAN Curier să trimită statusul comenzii într-un fișier PDF, așa cum ar fi firesc să fie. Nu să pună omul să-și instaleze ceva special, indiferent dacă e pe bani sau nu.

  Raspunde
 10. corina 19 May 2016 @ 13:25

  @criserb – vorbesti serios?! scopul e să trimita Fan fișierele în pdf :))?! nu poate fi adevărat ce citesc! cine zice ca pdf-ul e normal și excelul e anormal?!!!
  poate unii dintre noi nu avem pdf… atunci vom scrie o postare ca Fan sa trimita fișierele personalizat, în ce vor mușchii fiecăruia, ca să fie toată lumea mulțumită și să nu ne mai sperie pe bloguri ca au dat o căruță de bani pe un produs gratuit!!!

  Raspunde
 11. criserb 19 May 2016 @ 13:57

  @corina – PDF-ul este o chestie foarte uzuală, chiar gratuită, și o cam are oricine. În plus, ele se deschid pe device-uri mobile mult mai ușor, de orice user începător, fără să instaleze ceva.

  Așa vin în principiu toate facturile, etc, e un fel de standard.

  Raspunde
 12. Dragos 19 May 2016 @ 17:21

  Corina,

  Tot internetul asta functioneaza dupa niste standarde mai mult sau mai putin agreate de toata lumea si dupa niste ratiuni. In general se testeaza cele mai eficiente metode si toate au un singur scop, sa dureze cat mai putin sa generezi input-ul si sa fie cat mai accesibil outputul. Asta ca o teorie generala.

  In cazul de fata Fan Courier mi-a dat un fisier spre VIZUALIZARE intr-un format de EDITARE. Or lucrul asta e gresit, daca trebuie sa VIZUALIZEZ un fisier il dai intr-un format ca atare, adica PDF, PNG, JPG, ceva light care nu necesita pentru deschidere soft de EDITARE (Nu toti au Gmail sau stau pe net sa puna Open Office).

  Daca imi dai spre EDITARE sau completare imi dai un fisier SURSA, adica un XLS, PSD, WORD s.a.m.d. .XLS e un format de fisier de EDITARE si ca sa il deschizi ai nevoie de un program heavy, adica mare ca marime si care mananca resurse. Basca mai si costa o groaza! Nu se justifica pentru a vizualiza un rand de text.

  Tocmai de asta nu ai de la emag, orange, enel, synevo etc fisierele in format XLS sau CSV, ca sa stii ca ar putea sa le exporte si asa, ei in sistem le au in format de calcul, editabil.

  Iti mai dau un exemplu, avocatii in negocieri isi dau intre ei fisiere in format .doc ca sa poata edita si urmari cu functiile aferente, adica Track changes, o data finalizata negocierea, forma finala se trimite PDF cu semnatura digitala. De ce crezi? Ca il dau spre VIZUALIZARE.

  Toate bune

  Raspunde
 13. corina 19 May 2016 @ 18:47

  @Dragos și criserb – mulțumesc pt. detalii. am fost ff surprinsă pt. ca office-ul îl consider de bază. chiar nu ma gandeam ca unii nu si-l instaleaza din start!

  Raspunde
 14. Iote 21 May 2016 @ 08:21

  Scump domne scump… dincolo era mai ieftin. :)

  Raspunde
 15. RazvanS 23 May 2016 @ 12:55

  Eh, scopul postului era afișarea unui link către profitshare…

  Raspunde
 16. Mihai 26 May 2016 @ 20:51

  @RazvanS – la banii aia ti se pare ca se vor inghesui foarte multi sa il cumpere?

  Raspunde
 17. sly 27 May 2016 @ 13:45

  Cont Gmail, instalezi Gdrive și poți vizualiza Excel în browser.

  Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)