Sari la conținut

Am vrut să-mi surprind soția și i-am vopsit un perete din casă

Când ne-am hotărât asupra culorilor din casă am zis că facem alb, în prima fază. Avem copil mic și o să ne fie mai ușor să reparăm pe unde este cazul, dacă zugrăvim cu alb.

Cu toate astea nouă ne-a plăcut întotdeauna culoare, după cum știu deja cei care ne-au văzut apartamentul. Nici la haine nu renunț la culori, trebuie să fie cât mai colorate posibil.

Totuși, am zis alb pentru interiorul casei, pe motivul descris mai sus.

Zilele trecute mi-a fost propusă o campanie, o campanie prin care să-mi fac un perete colorat, pentru a demonstra că vine mult mai bine o pată de culoare decât imaculatul alb. Imaculat, vorba vine, că nici albul nu mai este acum chiar așa imaculat din cauza micului năzdrăvan.

Am zis da pe loc, fără să-i zic nimic soției, am vrut să o surprind puțin și pe ea. Să-i văd față în momentul în care intră în living și găsește un perete colorat, în locul celui alb pe care-l știa ea :)

În complicitate cu cei de la LEROY MERLIN și cei de la Duraziv am stabilit să facem în așa fel încât să nu se prindă a mea jumătate mai bună :P

Mi-am dus soția la muncă, așa cum fac în fiecare dimineață și apoi m-am întors acasă, pregătit de dat cu var pe pereți.

Pe la 10 au venit și cei cu care pusesem la cap lucrarea și după ce am discutat cu ei despre cum aș vrea să arate peretele, despre ce culori s-ar potrivi, am trecut la treabă.

Am stabilit să facem niște forme cum am văzut eu în LEROY MERLIN-ul din Sun Plaza, un model pe gustul meu realizat de expertul Duraziv, Iuliana Cristea.

Prima dată am trecut la întinderea onor benzi pe perete, pentru delimitarea zonelor de culoare, urmând ca la final să dăm jos benzile și acolo să rămână albul ce era deja pe perete.

DSC_0230

DSC_0231

După ce benzile au fost întinse ne-am apucat de vopsit.

La început o culoare.

DSC_0232

Apoi încă una.

DSC_0233

DSC_0235

Și tot așa până toate zonele au fost umplute cu culoare.

DSC_0239

DSC_0241

Am așteptat puțin să se usuce culoarea, dată în două straturi după care am dat jos benzile puse inițial.

DSC_0242

DSC_0244

Finalul a fost surpinzător, în momentul în care am dat jos benzile de hârtie s-a văzut cu adevărat schimbarea.

Toată operațiunea a durat undeva în jur de 3 ore, cam pe la 13 peretele meu era gata.

Și acum câteva date tehnice, pentru cei ce vor să schimbe ceva, să mai renunțe la albul prezent în peste 70% din casele românilor.

Luxens este o gamă de vopsele făcută de Duraziv special pentru LEROY MERLIN. Nu o să o găsiți în altă parte, doar acolo.

Vopseaua Luxens o puteți găsi în 30 de culori gata preparate, practic nu se amestecă nimic în magazin. Partea mișto este că atunci când mai aveți nevoie de ceva vopsea, când nu v-a ajuns, puteți merge să cumpărați alta la fel, fără să existe diferențe de nuanțe.

Vopseaua o găsiți în cantități de 2.5l, 5l și 10l.

Cât a costat? App 150 lei, bani în care intră vopseaua, trei nuanțe (Șerbet de lămâie, Creme Brulee și Zahar Vanilat) trafaleții pentru vopsea, benzile de protecție, folie pentru acoperirea gresiei. Practic tot ce am avut nevoie. În plus mi-a mai rămas de a decora încă o cameră.

Culorile alese – am ales ceva pornind de la faptul că în cameră predomină nuanțe de maro, canapea, gresie, perdele, iar singurul accent de culoare erau două perne verde-crud. Așa că Iuliana a propus galben, care e o culoare solară, luminoasă, foarte potrivită pentru zona de luat masa, în 3 nuanțe apropiate. Asta, mi-a spus expertul Duraziv, se numește o schemă mono-cromatică, dar puteți afla mai multe despre cum alegi culorile de aici.

La mine nu a fost necesar să mai dau cu vopsea albă, pentru că era deja și nu era aplicată chiar de mult timp. În plus, fii-miu nu a reușit să o murdărească prea tare.

Vă la acum două imagini gen înainte-după:

DSC_0247

DSC_0229

Eu zic că am făcut o alegere bună și puțină culoare chiar nu strică.

Totuși nu aș fi vopsit mai mult de un perete, sau nu în stilul ăsta, bănuiesc că ar fi prea mult.

Înainte să închei vreau să îi mulțumesc doamnei Iuliana Cristea (expert În tehnica aplicării Duraziv) care m-a îndrumat în aplicarea culorilor, fără ea îmi era mult mai greu.

13242237_10207822992030810_1619519574_o

Cât despre soție, nu vreți să știți cum a rămas când a văzut peretele… a rămas mască :) În sensul bun. I-a plăcut, așa că am scăpat nevătămat și după această ispravă.

Acum mai vrea să facem din astea, ar vrea să-i mai fac un perete și în camera lu fii-su, dar să vedem ce culori alegem, și mai ales ce model. Ar trebui ceva cu mașinuțe, avioane, chestii ce-i plac lui. Vedem.

În concluzie, dacă vreți să schimbați aspectul unei camere, o puteți face și voi singuri, nu este foarte complicat, trebuie doar puțină atenție ;)

P.S. În caz că vă întrebați ce-i cu pomul ăla de Crăciun (respectiv țevile) alea de pe perete, acolo o să fie un viitor aer condiționat, ce n-a ajuns încă pe lista scurtă de priorități ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Adriana 18 May 2016 @ 14:25

    Arată foarte bine!

    Raspunde
  2. criserb 18 May 2016 @ 14:34

    @Adriana – Merci frumos!

    Raspunde
  3. Claudiu 18 May 2016 @ 14:39

    Cel mai mult mi-a placut candelabrul din living-ul vostru…

    Raspunde
  4. criserb 18 May 2016 @ 14:48

    @Claudiu – este singurul care lipsește din casă, și nu pentru că nu am găsit unul de luat, vreau să fac eu unul din unul mai vechi ce l-am luat de la apartament :P Încă n-am găsit însă timpul necesar :)

    Raspunde
  5. Oana 18 May 2016 @ 18:05

    Arată foarte bine, pare și mai luminos (nu că ai fi avut nevoie, la ce geamuri mari aveți). Mi-aduc aminte de o reclamă la vopsea, tot cu o surpriză de-asta. Acum urmează să vopsească soția pe deasupra cu violet sau ce i-o place, când ești tu la birou. Și tot așa :)

    Raspunde
  6. Paul 25 May 2016 @ 09:57

    Nu a intrat vopsea si sub banda? Ultima data cand am colorat diferit 2 pereti, mai mult am avut de lucru cu lavabilul care a intrat sub banda…

    Raspunde
  7. criserb 25 May 2016 @ 10:05

    @Paul – Nu, nu a intrat deloc. Probabil este vorba de calitatea benzii folosite, sau de felul cum este aplicată, nu știu ce să zic…

    Raspunde
  8. Iulia 30 May 2016 @ 14:25

    Frumos :D

    Raspunde
  9. Marius 28 Nov 2018 @ 20:43

    Arata foarte bine. Ingenios. Cu siguranta, ai reusit sa o surprinzi.

    Raspunde
  10. Dragos 24 Nov 2020 @ 20:39

    Am cumpărat și eu vopsea lavabila Luxens după 2 zile încă miroase puternic a vosea. Nu putem dormi în camera! E normal?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)