Sari la conținut

Doua cupluri si cum ne asezam in masina

De mult am in cap intrebarea asta, cum e normal sa ne asezam in masina atunci cand plecam la drum in patru.

masina

Am auzit din diverse surse ca firesc ar fi sa stea baietii in fata si fetele in spate in cazul in care cel de la volan este baiat. Daca o fata este la volan atunci pe locul din dreapta ar trebui sa stea tot o fata si baietii in spate.

In cazul in care sunt 3 in masina la fel, pe locul din dreapta sta o persoana de acelasi sex cu cel/cea de la volan iar in spate a 3-a persoana.

Noi nu facem de loc asa atunci cand plecam la drum, la noi fiecare sta cu jumatatea sa. Am fost de vreo doua ori si cu persoane care au procedat precum am zis mai sus, m-au lasat pe mine in fata iar Dana a stat in spate cu prietena celui de la volan.

Nu mi se pare aiurea nici pozitionarea asta dar totusi as vrea sa stiu asa pentru sufletul meu cum e corect :) daca exista astfel de reguli nescrise (sau scrise) pentru situatia de care vorbim.

Codul bunelor maniere ne spune doar ca in taxi trebuie sa stai in spate iar cand e vorba de o masina personala locul din fate este cedat persoanei mai in varsta sau unei doamne.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Ciprian 20 Sep 2009 @ 00:50

    :) Mda… interesante dileme mai ai si tu…

    Sincer nu am idee daca exista sau nu reguli, dar de obicei daca pleci cu alt cuplu la drum ,se pp ca ar trebui sa fii prieten cu ei si ca intre prieteni barbatii in mod normal mai schimba si ei cate o vorba iar femeile deasemenea, de aceea eu cred ca e mai ok asa cu barbatii in fata ( in cazul in care conduc ) si femeile in spate.

    Daca in schimb “transporti” pe cineva, atunci se schimba problema si probabil vei sta cu prietena in dreapta, evitand a va simti stanjeniti unii de ceilalti.

    Dar eu mai am o teorie, ca barbat, prefer sa stam in fata si din punct de vedere al sigurantei, pentru ca in mod normal in majoritatea accidentelor o mierlesc cei din fata :), deci mi se pare normal sa stea barbatii in fata.

    Raspunde
  2. sip 20 Sep 2009 @ 11:36

    Poti sta cum iti pofteste inimioara . Esenta este sa ti cont de dorinta persoanei ce te insoteste, in cazul tau Dana .
    PRICEPUT ! :-?

    Raspunde
  3. Alina 20 Sep 2009 @ 13:57

    Din ce stiu eu, politetea zice ca daca masina este condusa de proprietar/a, atunci in fata sta jumatatea lui/ei.
    Nu stiu ce se intampla atunci cand se schimba soferul…

    Raspunde
  4. Alina 20 Sep 2009 @ 13:59

    Dar in pricincipiu daca ai un pasager cu rau de masina ar fi bine sa-l lasi in fatza, daca tzii la masinutza ta. :D

    Raspunde
  5. Oana 20 Sep 2009 @ 22:56

    :d ia intreab-o pe Anca cum e sa stai 500 de km in spate cand conduce Alex ?

    Raspunde
  6. raca 20 Sep 2009 @ 23:11

    Inca te roade ca n-ai prins loc in fata in Grecia? :))

    Amice, ca sa nu-ti mai bati capul asculta la mine: cand o sa ai picioare asa frumoase (si fara par!!) ca Ellutza poate prinzi si tu locul din dreapta fata… pana atunci singurul loc in fata liber e la mijloc, cu fundul in frana de mana :D

    Raspunde
  7. Canalia 21 Sep 2009 @ 16:06

    Trebuie sa iei in calcul si alte chestiuni. De exemplu, daca o persoana poate avea loc in spate sau nu. Ca de, sunt unii oameni care nu au loc decat in fata. Sau intr-o duba.

    Raspunde
  8. Nistor Mihaela 5 Jan 2010 @ 08:01

    Sincer, nu cred ca exista vreo regula scrisa pentru dilema ta.
    Mie imi place sa stau alaturi de jumtatea mea, in fata sau in spate, nu conteaza.:”>

    Raspunde
  9. alin maramu" 20 May 2010 @ 09:49

    pe la spate, pe la spate, asa vor fetele toate…

    Raspunde
  10. aurora 28 Nov 2013 @ 10:55

    Codul bunelor maniere spune ca daca in masina sunt doua cupluri de aceeasi varsta,sotia,iubita soferului ocupa locul din dreapta sa,in fata,cum mi se pare si normal,asa este politicos pt ambele doamne:) Succes!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)