Sari la conținut

A demisionat papa?!

“După ce mi-am analizat conştiinţa în faţa Domnului, în diverse rânduri, am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza vârstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea într-un mod adecvat a ministerului petrinian”, a declarat Papa în latină, în timpul consistoriului de la Vatican, potrivit traducerii în franceză realizată de Vatican ulterior.

[via]

Deci cum vine asta? Pentru mine, din cate am auzit si cunoscut pana acum, este primul caz in care un Papa demisioneaza. Ok, poate se retrage, poate lasa locul altuia, dar in nici un caz nu cred ca demisioneaza. Oare chiar exista termenul asta in limbajul Bisericii Catolice?

Oricum, eu v-am mai zis, de asta nu mi-a placut. Nu s-a ridicat nici la jumatate din valoarea Papei Ioan Paul al II-lea.

Sa vedem acum cine urmeaza…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Ghiocel07 11 Feb 2013 @ 15:34

    O fi primit o oferta mai avantajoasa de la concurenta….
    Nu avea nici pe departe carisma Papei Ioan Paul al II-lea, regretat de intreaga planeta.

    Raspunde
  2. alin 11 Feb 2013 @ 15:39

    BiseriCA CAtolica este cea mai abjecta manipulare in masa a omenirii. cREDEAM CA STITI

    Raspunde
  3. raul 11 Feb 2013 @ 16:29

    iti dai seama la ce santaj se ajungea? ;))

    Raspunde
  4. AndreaS 11 Feb 2013 @ 21:35

    S-a retras ;) Nu este prima data -prin 1200 a mai fost un papa care s-a retras.
    @ Ghiocel -Papa Ioan Paul al II -lea a fost papa ca 23 de ani. Razinger doar 8. A preluat o biserica sfasiata de o lupta acerba pentru putere,intrigi interne- scandaluri . O imagine degradata , o biserica ce de mult nu ma mai reprezinta pe mine ca si catolic. Biserica -, catolica se autodisctruge incet si sigur. As putea sa scriu pagini intregi cu chestii care ma deranjeaza la religiile actuale. Omului Ratzinger ii doresc sanatate si o viata linistita !
    Oricine ii va urma- nu va avea curajul sa reformeze biserica si sa o aduca la nivelul vremurilor pe care le traim, desi de asta are acum cea mai mare nevoie !

    Raspunde
  5. adina 13 Feb 2013 @ 13:47

    Sa ne fereasca Dumnezeu de papi negri daca va fi nigerianul Arinze sau ghanezul Turkson se termina pamantul cu ei 2.Sunt ambi negri si foarte rai. Mai sunt 2 liberali si aici ma refer la italianul Angelo Scola si la Canadianul Marc Quellet dar acesta nu vrea functia de papa este o responsabilitate mare pentru el un liberal gen papa ioan paul al II lea este angelo scola arhiepiscop de Milano dar daca profetia biblica va fi sa se termina cu urmatorul papa ceea ce este scris va fi africa, dar daca Dumnezeu mai intarzie ceea ce nu cred va fi italian.Urmatorul papa va purta numele simbolic Petrus Romanus petru romanul II

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)