Sari la conținut

Povestea merge mai departe

De fiecare dată, dar de fiecare dată când se întâmplă vreo întâmplare întâmplătoare la noi în țărișoară, să zicem un accident, un scandal, ceva neașteptat, mai marii directori și miniștri implicați, ori își pun palma-n cur și pleacă, ori sunt demiși pe capete, și cam asta e tot, astea-s singurele măsuri care se iau după orice eveniment, de cele mai multe ori tragic.

Și? Și viața merge înainte, cu unii dintre noi, că alții sunt morți, sau răniți, unii rămân fără case, alții fără copii și tot așa, iar de partea cealaltă, unde ar trebui să se IA CEVA MĂSURI sau să răspundă cineva altfel decât cu o simplă DEMISIE sau DEMITERE, rămânem cu aceiași angajați(care au greșit sau nu?!) la butoane, cu aceleași butoane vechi, cu același sistem ineficient, cu aceeași lipsă de comunicare între structurile statului, cu aceeași lipsă de proceduri, totul încununat cu niște măsuri populiste menite să arate poporului prost, că s-au luat măsuri, adică au fost demiși sau au plecat niște oameni care de fapt n-ar fi trebuit să plece, ci să stea să raspundă pentru ce s-a întamplat și să pună osul la treabă să schimbe ceva.

Vin alții în locul lor și ce credeți că o să facă? Căcatul praf, știu că orice s-ar întampla își dau demisia și vin alții și tot așa. Până când?

Ce aș face eu dacă ar fi să schimb ceva?

Aș face o echipă care să analizeze felul în care s-a comunicat și ce acțiuni s-au întreprins în cazul accidentului aviatic de față, aș formula un protocol special de intervenție și colaborare pe care l-aș SIMULA over and over again cu toate structurile statului pana le-ar da sangele pe nas. Ca atunci când se întamplă în realitate ceva, să acționeze din instinct, nu să stea să se gândească. Iar pe directorașii aia de își iau bocceluța și pleacă i-aș munci de le-ar sări ochii din cap.

Dar de ce să faca cineva asta? E mai bine să demiți niște oameni, dă bine la electorat, ei își văd de treabă, ies de pe radar o perioadă și apar în altă funcție, la alt minister.

Și știți, poveste merge mai departe.

Guest post by Dragos L.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Yamasha 22 Jan 2014 @ 16:44

    Da, da… e Romania!! N-avem nicio sansa!! Oricat ne-am lamenta noi, ii doare undeva de noi… daca nu li se intampla lor, nu ii intereseaza!

    Raspunde
  2. Sorin 22 Jan 2014 @ 21:48

    In tarisoara, slujbasii de la stat stau si rod din ciolan. Deci pentru ei, cea mai mare pedeapsa este sa nu mai aiba acces (chiar si doar ptr. o vreme) la ciolan. De asta nu vezi nici o alta urmare in afara demisiei/demiterii, ca doar se pedepsesc intre ei, si sunt empatici, inteleg la ce suferinta isi supun fratii.

    Raspunde
  3. william 24 Jan 2014 @ 10:56

    pacat ca in avion nu a fost basescu, ponta, crin … sau alti “lideri”

    sa vada ei unde duce treaba asta cu angajarea neamurilor pe posturi de conducere

    cum iti asezi, asa dormi :))

    Raspunde
  4. liana 24 Jan 2014 @ 16:03

    Dar daca pensionarii ar fi pensionari si si-ar vedea de pensia lor cum ar fi? daca studentii ar sta sa invete in presesiune si n-ar pleca aiurea unde nu e de ei?
    Din 4 doctori unu a iesit perfect pt ca avea protectie de motor iar ceilalti chestii destul de banale tinand cont de gravitatea extrema a accidentului.
    Asta a fost un accident, o intamplare nefericita, in mare parte determinata de faptul ca o institutie de stat, Agentia de transplant, nu are avioane proprii, ca sanatatea nu are aparate ca lumea si evident si piloti in deplinatatatea facultatilor fizice si mentale.Un salvator trebuie EL sa fie in primul rand protejat, inainte de orice, pt ca daca moare ala care salveaza nu mai faci nimic.
    Ponta, un plagiator, vrea avion special pt el, doctorii astia se plimbau cu avion de 45 de ani condus de un pensionar.

    Raspunde
  5. ionut_d 27 Jan 2014 @ 09:03

    Inca nu ai inteles ca nu exista si nici nu va exista curand “mai bine”, “mai bun”, “lider care sa faca”, bla bla bla?!

    Toate problemele se rezolva cu demiteri. Asa invie mortii din intamplarile nefericite, asa creste nivelul de trai, asa se rezolva toate. :))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)