Sari la conținut

Accidente ciudate

horse-car Pentru ca toti suntem ASI la volan, asa cum zice prietenul meu Octavian ma gandeam sa scriu despre accidente mai putin obisnuite care ar putea fi luate in seama de cei care cred ca le-au vazut pe toate. Am sa vorbesc in special despre ceea ce mi s-a intamplat mie in trafic dar si despre povesti auzite de la altii.

1. Venind cu tata de la Timisoara, in timp ce el imi tot atragea atentia sa merg mai incet ca se poate intampla sa-mi sara in fata cine stie ce avion (asa gandeam eu atunci, ca tata vorbeste prostii) la iesirea dintr-o curba imi sare in fata, din gradina unui om, o caprioara. Atunci pe loc, la prima vedere am crezut ca-i o vaca, asa mare mi se parea caprioara. Am avut noroc, am franat si am lovit-o putin cu bara din fata, apoi caprioara a sarit (probabil si din cauza loviturii) peste masina… Nu imi puteam imagina asa ceva… mai ales ca nu am vazut nimic, era un gard din ala de beton.

2. Tot linistit venind de nu mai stiu unde spre Bucuresti s-a oprit in parbrizul meu un pescarus. Era cat tot parbrizul :) Eu atunci aveam un matiz. A fost infiorator, ganditi-va ca aveam vreo 100 km/h si tot parbrizul imi era acoperit de aripile pescarusului… nu mai vedeam nimic in fata :(

3. Pe Defileul Jiului mi-a sarit tot in parbriz (noaptea) asa din senin, o bufnita, sa vedeti acolo sperietura cand i-am vazut ochii aia mari lipiti de parbriz.

4. Am lovit si cativa caini la viata mea, vreo 2 sau 3 cred. Au sarit in fata mea si n-am mai avut ce face. Aveti idee ce pagube poate produce un caine? Mari… pe care un RCA nu le despagubeste…

5. Spre Petrosani, pe centura de la Tg. Jiu mi-au sarit cai in fata. Aveam in jur de 100 km la ora…i-am evitat atunci ca prin minune, nu vreau sa imi imaginez ce se intampla daca nu reauseam sa-i evit…

Cam atat imi aduc aminte acum, au fost cateva incidente in 12 ani de condus si peste 300.000 km, daca nu cumva 400.000 :)

Ce mi-au povestit altii:

1. Un prieten s-a trezit cu un pumn de castane aruncate in fata, pe geamul deschis in timp ce trecea pe langa masina ce venea din contra sens. Va puteti imagina ce se poate intampla in acest caz, ce viteza au acele castane si ce durere pot provoca?

2. O albina intrata tot pe geamul deschis s-a oprit in gura unei cunostinte, l-a intepat si omul a reusit cu greu sa opreasca fara sa nu loveasca pe cineva din cauza durerii/sperieturii.

3. O pata de ulei aparuta intr-o curba a facut ca o cunostinta sa ajunga in scaunul cu rotile, pe viata…

4. Un stranutat la volan stiti cate secunde va face sa tineti ochii inchisi? Suficient cat sa va sara un pieton in fata si voi sa-l vedeti atunci cand e deja prea tarziu.

Puteti sa mai completati si voi, mie nu-mi vin acum toate chestiile patite sau auzite, dar sunt chestii la care nu ne prea gandim atunci cand suntem la volan… si daca ne uitam putin, nici una nu este acoperita de RCA… deci cum sa nu avem casco?

Multumesc lui Alex pentru idea acestui post ;)

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Ghiocel07 28 Mar 2010 @ 22:38

    Noua ne-au taiat calea pe autostrada spre Bucuresti cativa porci mistreti iesiti din gardul viu (in vremea cand exista asa ceva). In drum spre Arad sotul avea geamul deschis la masina si niste “idioti” care ne-au depasit au aruncat cu mere verzi pe geam pana la mine in fata. Ganditi-va ce se putea intampla daca era lovit sotul in timp ce conducea! :o

    Raspunde
  2. Andy 28 Mar 2010 @ 22:53

    1. Cea mai recenta patanie, o vulpe care s-a hotarat sa treaca prin fata mea, desi eram intr-o coloana de cateva masini, deci se vedea clar ca circula ceva pe sosea.

    2. Un catel pe la Vintu de Jos, evitat in ultima clipa (pedala la podea)

    3. O pisica ce din prost noroc a reusit sa dea exact in janta si nu a intrat sub masina…

    4. Nenumarate gaze ce s-au lipit de parbriz, bot, oglinzi, etc.

    Raspunde
  3. AmZis 28 Mar 2010 @ 23:08

    am si eu povestea mea aici http://www.criserb.com/blog/cum-sa-nu-ai-casco.html#comment-40474 atunci cand un prost a intrat pe contra-sens si mi-a luat oglinda inainte si normal ca nu avea nici asigurare…

    Raspunde
  4. AmZis 28 Mar 2010 @ 23:09

    Mersi Cristi ;)

    Raspunde
  5. A.Dragos 29 Mar 2010 @ 07:18

    Ciudat si destul de aiurea … :( De multe ori e nevoie doar de o chestie minuscula pentru a distruge viata unui om.

    Raspunde
  6. Valy & Deima COFARU 29 Mar 2010 @ 07:52

    Sofer fiind in fiecare zi dai un nou examen de soferie! Am o experienta fosrte urata, in 2002, iarna am intalnit o dementa care a intrat pe contrasens si m-am ales in recordul personal cu o zi si o noapte de stat in coma , o plimbare fortata cu elicopterul si vreo trei luni de necontrolat partea stanga a corpului.
    Bafta multa soferilor ! Cand ati iesit pe sosea ganditi atat pentru siguranta voastra cat si a celor care conduc in jurul vostru. :)>-

    Raspunde
  7. maddy 29 Mar 2010 @ 09:47

    o sa se autosesizeze politia animalelor :)

    Raspunde
  8. sip 29 Mar 2010 @ 09:51

    A Dragos -are perfecta dreptate : “…De multe ori e nevoie doar de o chestie minuscula pentru a distruge viata unui om.”
    Eu as complecta: petru ati distruge viata … O data accidentand pe cineva ai distrus si viata ta dar si a accidentatului …
    Concluzia : SA CIRCULAM MAI INCET ! La o viteza mica un sofer experimentat evita cu siguranta un posibil accident !
    Mare atentie tuturor, inclusiv mie, pentru ca ma mai “mananca” cate o data !

    Raspunde
  9. GIGI 29 Mar 2010 @ 10:13

    @maddy
    Cine?????

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)