Sari la conținut

Aici se face telegondola din Petrosani/Parang

Weekendul trecut am fost in Petrosani si pentru ca tot am ajuns acolo, am fost curios sa vad unde se face vestita telegondola, ce o sa place din oras spre Parang. Cand am ajuns la locul in care o sa se afle punctul de plecare, m-am ingrozit.

Am facut niste poze (cu telefonul, ca altceva mai bun nu aveam la mine) ca sa vedeti si voi.

telegondola_petrosanitelegondola_petrosani_01

Plus un filmulet ca sa va dati seama mai bine…

Pentru cine stie Petrosaniul, zona de mai sus este in capatul cartierului Aeroport, sa zicem, nu tocmai cel mai frumos cartier. Punctul de plecare l-am marcat pe harta asta.

Parangul este muntele ce se vede in planul indepartat ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. Ghiocel07 15 Nov 2011 @ 08:00

    Cand va fi gata, imaginile astea vor fi “istorie”. Pacat ca nu te-ai dus la Rusu sa vezi unde sunt “plantati” pilonii.

    Raspunde
  2. Cosmin 15 Nov 2011 @ 09:54

    Si unde urca? In Parang? Pai mai e si acolo un telescaun.

    Petrosani e un oras muribund. Imi pare rau pentru cei de acolo, dar asta este. Am mers de atatea ori la schi in zona aia. Si nu numai la schi. Am crescut privind muntii aia si abia asteptam sa ninga.
    Dar astazi e atat de trist orasul…

    Raspunde
  3. criserb 15 Nov 2011 @ 10:12

    @Cosmin – yep, din oras pana in Parang o sa urce. Pana sus, unde stii tu ca mai e un telescaun. Practic cei 12-15km ce-i faci acum cu masina pana la telescaun o sa-i poti face pe cablu.

    Hai ca nu e chiar asa urat orasul, pe masura ce trec pe acolo se schimba in bine. Drept e ca schimbarile sunt lente, dar sunt si sunt spre bine…

    Raspunde
  4. criserb 15 Nov 2011 @ 10:13

    @Ghiocel07 – chiar sunt curios cum o sa arate cand o sa fie gata, sa speram ca pozele de mai sus vor fi asa cum zici tu, “istorie”.

    Raspunde
  5. escorte 15 Nov 2011 @ 10:41

    Ar trebui sa fie interesanta aceasta telegondola… Ai idee cand va fi gata? Btw… cu ce telefon ai facut pozele? Se vad foarte clar, nici nu zici ca-s facute cu un telefon mobil!

    Raspunde
  6. Crox 15 Nov 2011 @ 11:11

    Telescaunul e bun, drumul pana la el e ok, chiar si iarna, fara anvelope cu fulg de nea. Telegondola nu e un lucru rau, dimpotriva. E rost de ceva parcari in jurul punctului de plecare. Cat despre oras, daca nu se implica comunitatea locala prin presiune asupra consiliului si ce mai e pe acolo ca sa nu beneficieze financiar tot baietii destepti de pe urma investitiilor publice in zona, s-ar putea sa devina el istorie.

    Raspunde
  7. Cosmin 15 Nov 2011 @ 11:48

    @Criserb: Trist, nu urat. Eu trec cam la doua luni, cad merg acasa (de la Timisoara). Si portiunea de drum pe care trec e un fel de centura a orasului. De portiunea asta vorbesc.
    Daca e zapada si e proaspata, peisajul e de poveste! Si aici intra tot drumul de la Hateg pana la Petrosani.
    Turismul nu e (inca) o solutie pentru oras. Nu sunt destui bani bagati in munte, ca sa aduca profitul in Vale. Chiar daca lumea injura actualul Guvern (si pe ministrul Turismului, implicit), pana acum nu am auzit de investitii (publice) in zona. Doar private.
    Oamenii din Valea Jiului ar trebui sa inteleaga ca s-a terminat epoca mineritului. Si nici cu o cabana in varf de munte nu faci bani, daca n-ai cum sa ajungi la ea!

    Raspunde
  8. AndreaS 15 Nov 2011 @ 12:25

    Turism nu se face cu o gondola…turismul este un pachet de servicii pe care trebuie sa stii sa le oferi. Implica bineinteles transport, cazare, papica, souveniruri…si bun simt.Atata timp cat stam si ne miram ca lumea pleaca la ski in Austria si ii adimiram pe austrieci…dar nu aveam capacitatea sa ne transformam pe noi incepand de la mentalitate pana in multe alte detalii nu se va face turism in tara . Potential exista -zona este superba -eu personal as lasa multe locuri in salbaticia lor…dar trebuiesc expolatate printr-o alta viziune. Cu ce ma ajuta pe mine ca turist strain de Petrosani daca ,,cobor in gara aceea infecta? Cu ce ma ajuta daca ajung acolo pentru ca cineva face reclama zonei si nu gasesc cazare. Cu ce ma ajuta daca fug de la anumite ore cu skiurile in spinare ? Ce sa fac seara daca nu am unde canta si dansa? Ma duc sa stau in camera? Seri traditionale-ansambluri cu folclor-mancare-welnees…etc…sa pot scoate banul din buzunar cu bucurie…asta e TURISM ;)

    Raspunde
  9. criserb 15 Nov 2011 @ 13:58

    @AndreaS – nu se face, ai dreptate, dar e un inceput…

    Raspunde
  10. AndreaS 15 Nov 2011 @ 14:48

    @ Cristi eu am rabdare -pentru ca am si alternative;) dar dupa parerea ta cat crezi sa dureze pana vom avea acolo sa zicem un “Mayrhofen” autohton? Daca ne impotmolim ani pentru o “hartie ” de la mediu…mai uitam cat s-a alocat pentru turism si facem din bani campanii electorale..eu am crezut in acest proiect si mi l-am dorit acolo. Intre timp entuziasmul mi-a scazut sub nivelul marii…Poti sa asfaltezi tot centrul daca cetateanul orasului tau nu are perspective…iar tu capul urbei te avanti in mese festive care au un singur scop…urmatorul an electoral.Eu am invatat un lucru…treaba poate merge bine daca inveti sa iti asezi prioritatile. Un oras poate fi prosper DOAR atunci cand cetatenii lui sunt prosperi. Nu poti politiza totul . Au inchis toata industria acolo si se mira ca nu au taxe …din ce sa se dezvolte Petrosaniul?Nici macar cenuse nu au mai lasat ca sa poata sa renasca precum “pasarea Phonix”…

    Raspunde
  11. criserb 15 Nov 2011 @ 15:09

    @AndreaS – Eh, acum doar nu credeai ca o sa apuci tu (sau eu) sa vezi Petrosaniul ca pe un mare centru turistic. E firesc ca nu o sa-l apucam, stim deja prea bine cum se intampla lucrurile la noi. E bine ca avem atatea alte variante chiar daca sunt mai departe. De mine, ca de tine sunt mai aproape.

    Apropo, sugereaza-mi si mie de unde iau niste echipament de schi, din Germania, tre’ sa stii tu niste siteuri de acolo de la tine, mai bune ;)

    Raspunde
  12. Nadi 15 Nov 2011 @ 15:45

    Am locuit in blocul ala :)) , ce frumos era, multa liniste,oamenii foarte cumsecade si linistiti, cand coseau iarba momarlanii mirosea extraordinar, nu era mizerie. S-a ales praful de zona aia dupa cate vad.

    Raspunde
  13. AndreaS 15 Nov 2011 @ 16:07

    @ Cristi eu de obicei urmaresc la sf sezonului de ski ce cumpar..de obicei merg si probez ca na sa ma simt bine …asa la sf sezonului trecut mi-am luat pentru iarna asta. Acum nu stau in echipament de ski decat putin si atunci la sf sezonului il poti lua si la 50% redus.Sunt si pe net asa repede http://sport.ladenzeile.de/wintersport-skimode/?k=%2Bski%20%2Bbekleidung&mt=b&c=6624821306&gclid=CLeGo_biuKwCFeMhtAodcjoLjA
    aici sunt mai multe firme la un loc- asa poti ajunge la “amazon” pe pagina sau mai stiu eu unde. O chestie pe net nu vezi materialul..Deci Diana le terfeleste mai rapid…dar am fost multumiti de “Bench” sau “Billabong”…a avut si “No Name” si a trecut iarna cu ele…dar cum zic e bine sa vezi materialul si sa probezi. Apoi ai grija ca nu toate marimile se potrivesc …
    Aveti in schimb fabrica recunoscuta international in Baia Mare si are magazine in tara-Gotech ii zice. Candva in Petrosani erai “cool” daca aveai o geaca cusuta de patronul acestei firme ;)

    Raspunde
  14. epep 16 Nov 2011 @ 06:35

    Lucrurile vor merge doar in momentul in care vom renunta la ideea ca o afacere te imbogateste peste noapte sau vom renunta la “tunurile” care aduc repede bani in buzunar si alunga clientii

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)