Sari la conținut

Am depus declarația 600

Da, știu că-i o aberație, dar ce naiba să fac…

M-am dus să o depun și a durat fix 3 minute.

Bine, poate că este important să vă spun că a durat atât de puțin la mine la țară, la București probabil o să dureze mai mult. Uite încă un motiv pentru care mă felicit că m-am mutat la țară ;)

Dacă mă întrebați de ce nu mi-am depus-o online… e destul de simplu răspunsul, nu am semnătură electronică și în acest moment pentru depunerea declarației 600 este nevoie de respectiva semnătură. Sperăm că o să se scoată, dar eu de la guvernul ăsta chiar nu mai sper nimic, poate următorul.

Ah, și semnătură electronică nu-mi fac pentru că nu-i așa simplu, tre’ să depui niște acte, să mergi la un ghișeu și se eliberează (dacă totul este ok) în vreo 3 săptămâni. În plus costă circa 200 lei. Pe an.

Nu cred că merită să dau 200 lei și să mă plimb pe la ghișee pentru obținerea ei în condițiile în care am nevoie de ea doar pentru declarația 600.

În concluzie, mergeți și depuneți declarația 600 cât mai repede, nu așteptați sfârșitul lunii că atunci bănuiesc că o să fie nebunie.

Update: Pentru că m-ați întrebat, aveți aici un model, precompletat.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. Vlad 19 Jan 2018 @ 17:02

    Hm.. asa stiam si eu ca nu se poate depune online fara semnatura digitala. Dar sunt unele siteuri spun ca se poate si fara semnatura digitala. Prin intermediul portalului de la anaf
    https://www.pfa.whd.ro/cum-depunem-declaratia-600-online-fara-semnatura-electronica

    Eu le-am completat acolo (d200, d220 si d600) fara semnatura. Insa nu stiu daca sunt valabile pentru ca si mie imi este greu sa cred ca au scos semnatura digitala.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)