Sari la conținut

Guvernul PSD falimentar și cerberul ANAF care poprește aceeași sumă de mai multe ori

Acum o lună, niște parteneri de ai mei cu care lucrez pe contracte de drepturi de autor au primit o înștiințare de poprire pe numele meu. Este vorba de mirobolanta suma de 600 lei pe care ar trebui să mi-o oprească din eventualele plați viitoare catre mine. Atenție, eu în contul ANAF, adica în SPV nu figurez cu datorii, am avut ca orice om, s-au plătit. Am un cont bancar în care intră și ies lunar banii din contractele de drepturi pe care lucrez, banca nu a primit nicio poprire, în schimb 2 colaboratori au primit notificari pentru aceeași suma. Legea îi obligă sa plătească dacă primesc notificarea, așa că au platit amandoi în momentul cand au avut de virat bani catre mine. Au mai trecut 2 săptamani și alți 2 colaboratori au primit aceeași scrisoare, aceeași suma, aceeași poprire. Urmează să îmi facă niște plăți si cel mai probabil vor popri și ei.

Ieri, la 3 saptamani de la prima notificare, a aparut și pe contul din bancă aceeași poprire, aceeași sumă. Repet, eu în SPV sunt curat, la note de plata nu apare niciun document. Le-am scris de 2 ori din SPV la contact, nu răspunde nimeni. Am sunat la ei, nu răspunde nimeni. Trebuie să ma duc să stau la cozi ca să rezolv problema, însă până atunci cel mai probabil suma asta o să fie încasată de cel puțin 4 ori. Ce credeți că se întamplă cu banii? Se duc la buget, nu-i mai vezi înapoi, o să se scadă din taxele viitoare, însă până atunci guvernul lu’ nea Dragnea cu aghiotantul Tudose își adună bani la vistierie din sume necuvenite. Oare si PSD are poprite datoriile la stat de mai multe ori? As pune pariu ca n-au nicio notificare…

Dincolo de datorie, mi se pare si o problema de practica, pe mine ma doare in cot ca au primit colaboratorii scrisoarea aia, am dat mailuri la toti si le-am zis, dar sunt unii care probabil tin mai mult la imagine, in contextul in care eu nu figurez cu datorii cum sa faci o mizerie ca asta să mă pui într-o situație proastă fata de toți colaboratorii? Si chiar de aveam datorie ( vorbim de 600 lei totusi ) atat timp cat am cont bancar prin care trec sume lunar, se putea face o simpla verificare si puteau sa ia suma, într-o zi, direct din banca și asta era tot. Nu mai era nicio cheltuială în plus. Dar nu, întâi se trimit scrisori la toți colaboratorii, nu deodata ci pe rând, se poprește suma de cate ori se poate si pe urma se intervine pe contul din banca și se mai baga mâna și acolo.

Nu mai zic că am avut platite niste impozite in cuantum de 3600 lei, cică într-un alt cont decât trebuia, figuram cu ei pe plus de fiecare dată în SPV dar și cu datorii în alt cont, mi-a luat 2 luni, un top de hartie plus vreo 7 drumuri la ANAF ca sa se ajungă să se compenseze sumele intre ele.

Votați PSD!

 

Lupul

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. tibi 14 Nov 2017 @ 17:05

    Aici sînt 2 chestii dubioase:
    – cum adică ANAF trimite unei firme somație ca să achite în contul unui terț???
    – dacă tot a primit somația firma respectivă, de ce nu te-a sunat înainte de a achita?Nu s-au gîndit că ar putea fi o țeapă?
    Atlfel, cum vei înapoia tu banii celor care au achitat în contul tău?!
    Cred că ar merita un proces idioții ăia.
    Problema este că atunci cînd vei discuta cu vreunul/vreuna de la finanțe va da din umeri și va spune că e vina sistemului, nu a lui/ea.
    Rahat.

    Raspunde
  2. lupul 14 Nov 2017 @ 17:10

    – Uite asa, ANAF trimite acum popriri la toti clientii/partnerii/furnizorilor datornicilor
    – Era oficiala de la ANAF porprirea, cu stampile si toate cele si nu prea pare tapa cand conturile catre care virezi sunt de Trezorerie.
    – Firma are obligatia sa plateasca pentru tine doar in cazul in care are sa iti dea bani. Cu alte cuvinte, daca nu are vreo obligatie de plata catre tine nu trebuie sa plateasca nimic. Dar daca are sa iti dea bani, atunci sunt fortati inainte de plata sa iti popreasca suma.

    Raspunde
  3. tibi 14 Nov 2017 @ 18:15

    @lupul – Niște hoți la drumul mare, domnule.
    Deci, dacă a trimis poprirea către o altă firmă și aceasta îți este datoare trebuie să o oprească în contul tău.Cum se va descărca cu acești bani firma așa-zis datoare dacă anaf-ul mă-si nu are înregistrată datoria în SPV?O inventează?
    Cred că aici este vorba de un abuz și un avocat ar scoate niște bani de la anaf.

    Raspunde
  4. titi 15 Nov 2017 @ 07:23

    Toate aceste abuzuri se intampla pentru ca nimeni nu are curajul sa trimita in judecata anaf pentru astfel de cazuri. Plangeri peste plangeri

    Raspunde
  5. titi 15 Nov 2017 @ 07:25

    Pe langa abuz este si furt. Poate cineva de la ei a inregistrat plata ta in alt cont. Au fost multe astfel de cazuri cu amenzile. Eu as depune la politie plangere pentru furt

    Raspunde
  6. lupul 15 Nov 2017 @ 14:21

    Nu stiu daca se poate califica, ca fiind furt, au un temei legal in care fac asta, cu siguranta ca PSD & Co s-au asigurat ca o sa haituiasca pe toata lumea, in condiile legi.

    Exista si un update, azi mi-au poprit un alt cont unde pe langa suma lor am mai platit si un comision de 15 lei poprire pe cont.

    Raspunde
  7. Cristi 15 Nov 2017 @ 18:39

    Legea 207/2015 – Codul de procedura fiscala:
    ART. 168
    Restituiri de sume
    (4) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), se restituie din oficiu următoarele sume:
    b) cele încasate prin poprire, în plus faţă de creanţele fiscale pentru care s-a înfiinţat poprirea,
    care se restituie în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data încasării.

    Aminititi-le prevederile legale.

    Raspunde
  8. titi 15 Nov 2017 @ 20:11

    Ai impresia ca cineva de la ANAF/ Guvern gandeste. Din pacate nu, dovada fiind ca au anuntat ca privatii sunt datori cand colo peste 50% dunt companii de stat

    Raspunde
  9. Lupul 17 Nov 2017 @ 13:55

    @Cristi Cum sa imi dea in 5 zile banii cand ei mi-au poprit contul din banca la 3 saptamani dupa ce au incasat prima data in Trezorerie prima poprire. Imediat se face luna de la prima incasare si eu am poprita suma de 4 ori.

    @titi Exact, cica sunt o groaza de companii cu contributii neplatite si de fapt companiile alea sunt 90% cu actionariat de STAT si cateva exclusiv alte statului.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)