Sari la conținut

Am hidroizolat fundația cu Sikalastic

Când construiești și ești începător afli tot felul de chestii de care habar nu ai. Ei bine, am aflat că ar fi bine să hidroizolez fundația, pentru a preveni orice infiltrare a apei.

Sunt mai multe metode de a face asta, cea clasică este cu smoală, dar eu am căutat ceva mai bun. Am ajuns din vorbă în vorbă la Sika, așa spun specialiștii că pe hidroizolații ei sunt cei mai buni.

Am luat de la ei Sikalastic și l-am aplicat pe fundație.

Partea bună este că se poate aplica fie cu spatula, fie pensula fie cu rola. Pe fundație eu am dat-o (mai bine zis l-am rugat pe tata să o dea) cu bidineaua.

Din poze o să vedeți că am luat o cantitate destul de mare de Sikalastic, dar aia este pentru hidroizolația băilor.

Vă povestesc cu altă ocazie.

Peste hidroizolația asta am să pun polistiren extrudat și apoi o tencuială decorativă pentru soclu.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Marcel 14 Oct 2015 @ 15:45

    Eu as prelungi burlanele de scurgere de la acoperis sunt mult prea aproape de fundatie.

    Raspunde
  2. Dan 14 Oct 2015 @ 18:08

    Boss, nu acolo se da cu hidroizolatia ????
    Hidroizolatia se aplica pe partea care intra subteran, adica fundatia care e acoperita de pamant.
    Fara suparare, dar vezi ca rasufla de la Sika Bucuresti pana in banat ca mai sunt Mr. Bean din-astia care arunca hidroizolatia pe beton acoperit suprateran.Azi ai fost deliciul sedintei????

    Raspunde
  3. criserb 14 Oct 2015 @ 23:03

    @Marcel – Am să torn trotuare pe lângă casă, undeva la 80cm lățime. După ele am să pun niște rigole și am să duc apa de lângă fundație.

    @Dan – o parte din ceea ce vezi acum o să fie acoperită cu pământ. Am să aduc pământ și am să îndrept curtea iar apoi am să pun trotuare de jur împrejurul casei. O să aibă vreo 80 cm, așa m-am gândit.

    Ceea ce spui tu ar presupune să scot pământul de pe lângă casă și să mă apuc să hidroizolez iar apoi să-l pun la loc. Posibil să ai dreptate, dar câtă lume face asta?

    Raspunde
  4. Catalin 12 Dec 2015 @ 05:48

    Salut,
    Atunci cand mi-ai dat share la articol am crezut ca ai citit sau o sa citesti si site-ul meu si n-ai sa pici in capcana “am auzit eu ca asa se face”! Dar nu-i nimic, macar asta sa fie paguba ta!
    Alte sfaturi:
    Trotuarul minim 1.00m. Polistiren minim EPS200 pe soclu, dupa ce faci trotuarele. Trotuarele e bine sa stea pe 10cm de pietris margaritar si sa fie armate cu o plasa sudata.
    Succes.

    P.S. Sunt curios daca ai fi facut un proiect complet, acolo ai fi avut acolo toate detaliile legate de unde si cum trebuie hidroizolat.

    Raspunde
  5. Mihai 23 Feb 2019 @ 14:52

    Nu vreau sa fiu carcotas “ca tot romanu” dar titlul articolului este gresit.
    Una este elevatia alta e fundatia.

    Titlul corect “Am hidroizolat elevatia cu…”

    Si da, hidroizolarea fundatiei este mai importanta decat hidroizolarea elevatiei.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)