Sari la conținut

Am mutat niște copaci pentru că mă pregătesc să fac un foișor

Cum a venit puțin căldura viată la casă începe să se schimbe. Am ieșit în curte și pentru că vremea mi-a permis am mutat niște copaci, 4 mai exact, pentru că am în plan să fac o bucătărie de vară/foișor și copacii mă încurcau.

Am săpat niște gropi, destul de măricele, am scos copacii cu cât mai mult pământ și cu rădăcinile cât mai întregi și i-am mutat.

La final zic că am făcut operațiunea destul de bine, sper numai să se și prindă.

Am spălat sutele de jucării ale lu fii-miu, mi-am remontat masa pe terasă, am săpat grădina și n-am stat deloc în cele două zile de primăvară autentică.

Se vede și din grafic cât de activ am devenit? :)

Acum să vedem ce o să mai urmeze.

Cert este că nu am un plan pentru bucătărie/foișor, am să încerc să fac unul. În principiu vreau ceva cu 2 pereți, în formă de L pe care ulterior să-i închid cu ceva, poate termopane de sus până jos, să-l pot folosit și iarna. Să vedem, așa cum am zis nu am un plan.

Dimensiunile le știu și cam atât. O să fie un 4x3m, cu spatele spre soare, să am unde să stau vara când sunt 40°C afară. Acum nu pre am, că tot soarele îmi bate pe terasă.

Am de gând să o fac singur, de la A la Z.

E un proiect măricel, dar sper să-l pot duce până la capăt. O să construiesc pe lemn, dacă tot m-am învățat cu materialul.

Pe lângă această costrucție, trebuie să fac și o zonă pentru piscină, să am unde să o montez primăvara, iar toamna când am să o demontez să nu-mi mai rămână o gaură în gazon. Am să pun dale, probabil, și peste ele am să montez piscina. Toamna… o să fie un spațiu unde o să-și poată parca fii-miu mașinile :)

Cam astea sunt planurile pentru această primăvară, vară și toamnă. Sper să fie gata cât mai repede, dar na, nu vreau să mă pronunț asupra unui termen, pentru moment.

În interiorul bucătăriei vreau să fac un grătar din cărămidă, să pot face și eu grătare când plouă și de ce nu poate un cuptor de pizza, așa cum am văzut la Augustin. Poate și un aragaz, să putem găti în curte, că tot stăm numai prin curte toată vara.

O să încerc să-mi fac un plan, și în funcție de asta o să văd cum o să merg mai departe, cert este că mi-am pregătit locul, copacii nu puteam să-i mut mai târziu, după ce intrau în vegetație.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Octi 13 Mar 2018 @ 10:53

    Mult succes cu viitorul proiect și nu uita să ne ții la curent cu căsuța juniorului.

    Raspunde
  2. criserb 13 Mar 2018 @ 11:17

    @Octi – vă țin, vă țin. Căsuța juniorului încă nu e gata, e cum am lăsat-o astă iarnă, să se facă vremea mai bună și am să continui cu ea. Nu mai am mult, balustradă la terasă, scară, ușă și geam.

    Mulțumesc.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)