Sari la conținut

Amckart ~ Circuitul de karting Pipera – Tunari

Astazi am mers la karting cu colegii si sefii. Un mare pasionat al masinilor Seby m-a invitat si saptamana trecuta dar din cauza mutarii lu’ Canalia numa acum am reusit sa ajung pe circuit.

Circuitul se numeste Amckart si este in Pipera – Tunari… se poate ajunge prin Pipera, se trece de Porsche Bucuresti Nord apoi de vile tot inainte spre soseaua de centura. Aici dreapta pe centura si cam la 200 m pe partea stanga se poate vedea circuitul.

De pe margine probabil pare linistit…. niste masinute in care oamenii par caraghiosi datorita mimici ce presupune o super viteza desi nu este.

Din kart totul e altfel. La numai 10 centimetri de sol cu un motor ce dezvolta 9 cp simti ca zbori, ca masinuta asta asa mica si nevinovata nu poti s-o controlezi chiar foarte usor. Directia e partea cea mai complicata, de aici pleaca totul. Kartul nu are servodirectie :) si nimic altceva care sa atenueze socurile ce se transmit din roti pana in adancul corpului. Pozitia in scoica (asa se numeste scaunul in care stai) este una foarte incordata… te face sa te simti una cu masina… Nu ai schimbator de viteze totul e automat… doar acceleratie si frana…

Nu ai cum sa te rastorni sau sa te dai peste cap… dar daca nu te pricepi prea bine in ale condusului usor poti intra in niste tet-a-que-uri ce te fac sa pierzi timpi pretiosi in lupta cu adversarii tai.

Kartingul este un fel de formula 1 la o scara mult mai mica iar tu poti fii pentru 10 minute un mic Schumacher.

Mai multe detalii despre circuit si karting puteti afla de pe siteul oficial, site de unde am luat si poza de mai sus. Nu am avut cum sa fac poze, azi am fost pilot ;)

Sunt convins ca multi dintre voi sunteti interesati de preturi asa ca am sa vii le zic pe cele pentru pista outdoor ca am inteles ca au si o pista acoperita dar despre asta nu stiu inca nimic.

Kart 6.5cp (45 ron /10 min)
Kart 9cp (60 ron /10 min)

si mai nou oferta speciala:

Happy hour – de luni pana vineri , intre orele 12.00-17.00, tarifele sunt: 35 ron/ kart 6,5cp; 50ron/kart9cp

Poate e putin cam scump si o sa ziceti ca 10 minute nu e suficient… mergeti, incercati… si vorbim dupa.

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. SIP 12 Jul 2007 @ 09:34

    Si eu cand aveam …7, 8 ani ma dadeam cu carturile…

    Raspunde
  2. dj 24 Feb 2008 @ 15:48

    bai sa stii ca te poti rasturna cu kartu,inca chiar te poti da si peste cap cu ea!

    Raspunde
  3. criserb 24 Feb 2008 @ 18:02

    nu te contrazic, te poti pana la urma rastura cu orice :)

    Raspunde
  4. R.s. 31 Aug 2009 @ 15:01

    baieti va contrazic…ai sanse foarte mici sa te rastorni cu kart-ul….pt k are stabilitate….nu este k o masina sa aibe o greutate foarte mare…dak te-ai rasturna cu cartu inseamna k, cu masinile cele cu greutate mare la prima curba luata cu 50- 60 km te duci nu?…gandeste-te k, cu kartu poti lua o curba cu 15- 20 de km..bft

    Raspunde
  5. Ciupanezul 1 May 2011 @ 16:53

    De 4 ani preturile lor au ramas neschimbate. Eu ma bucur de circuitul lor si acum.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)