Sari la conținut

Are cineva idee de ce îmi curge apa de zici că-i o curbă sinusoidală?

De vreo câteva zile apa îmi curge ca o curbă sinusoidală. Când tare, când încet, o chestie foarte regulată.

Chestia asta se întâmplă la întreaga casă, nu doar într-o baie anume.

Priviți ce am filmat în dimineața asta, pentru a mă putea face înțeles.

https://www.youtube.com/watch?v=6xBUj4Mrsxk

Am chemat un instalator, dar nu are timp să vină prea repede și am zis că poate aflu răspunsul la întrebarea mea aici. Cine știe, poate sunt oameni care se pricep, măcar cu o părere, un sfat.

Ca idee, apa este din puț. Am o pompă submersibilă destul de bună aș zice (Grundfos SQ 2) un vas de expansiune cu un presostat și apoi niște filtre, pe care le curăț periodic de nisip. Da, am mult nisip în apa. Presiunea este reglată undeva la 4 atmosfere.

Cam astea sunt datele problemei, acum să vedem care este rezolvarea.

Ah, doar nu credeați că la casă viața este doar frumoasă? Nah, este frumoasă, dar de fiecare dată mai apare câte ceva de făcut…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Claudiu 26 Aug 2016 @ 12:37

    Eu am avut probleme cu hidroforul a carei perna de aer se “golise” si functiona in continuu -> cam aceleasi simptome ca la tine cu presiunea. Pompa sumersibila stiu ca merge pe alt principiu dar cred ca pe acolo e problema.

    Raspunde
  2. cartus 26 Aug 2016 @ 12:54

    Si la mine vasul in care se strange apa cu presiune din fantana (de fapt e un butoi din acela care seamana cu cel de bere metalic) trebuie golit periodic cand face apa asa. Nu imi explic de ce si nimeni nu m-a lamurit. Cam la 2 luni trebuie sa fac asta, golesc instalatia, opresc apa din robinetul de dupa pompa, golesc butoiul, il etansez la loc si dau drumul la robinete – apoi nu mai face asa.

    Raspunde
  3. haivas 26 Aug 2016 @ 13:10

    Si eu as miza tot pe bașica din vasul de expansiune (hidrofor), fie s-a spart, fie s-a uzat cauciucul (desi n-ar trebui asa repede), ideea e ca nu-si mai face treaba bine: se umfla prea repede si se goleste la fel de repede. Daca e asta scapi ieftin. Cumperi una si vin si te ajut s-o inlocuim! :)

    Raspunde
  4. haivas 26 Aug 2016 @ 13:14

    @cartus – să nu ai pierderi pe undeva. Pe undeva scapă presiune, cred.

    Raspunde
  5. Marian 26 Aug 2016 @ 15:01

    La mine a fost pentru ca filtrele erau foarte pline de nisip. Poate si la tine e la fel.

    Raspunde
  6. Cătălin 26 Aug 2016 @ 15:39

    Este problemă la presiunea din vas. Pompa submersibilă, dacă este aprinsă, trage continuu, dar presiunea creată în vas nu este constant. Ar mai putea fi încă o problemă, și anume, să n-ai destulă apă în puț, și pompa trage cum s-ar zice.. „gâtuit”.

    Raspunde
  7. Marian 26 Aug 2016 @ 18:36

    Aaaa, sa inteleg ca nu ai rezervor de apa pe care il umple pompa, apoi din rezervor este luata apa?

    Raspunde
  8. Marius 27 Aug 2016 @ 05:23

    Trebuie sa reglezi presostatul. Asa am patit si eu cu hidroforul… daca e presostat mecanic, mai strange putin surubul mic (care regleaza marja intre presiunea minima la care porneste, si presiunea maxima la care se opreste pompa).

    https://instalatoruldeiasi.wordpress.com/2013/04/02/reglarea-unui-presostat-electromecanic/

    Raspunde
  9. Catalin 2 Aug 2017 @ 23:20

    Salut….ai rezolvat problema?….de la ce era?…am si eu acelasi comportament. Multumesc

    Raspunde
  10. criserb 3 Aug 2017 @ 09:47

    @Catalin – salut. Da am rezolvat, am băgat aer în vasul de expansiune, se pare că scăpase aerul. După ăia presiunea și-a revenit la normal.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)