Sari la conținut

Arsurile se vindeca cu albus de ou

albus-de-ou Ieri seara m-am pus pe facut clatite si atent cum sunt in loc sa iau tigaia de maner am pus mana direct pe fonta. M-am ars ingrozitor :(

Stiam de acasa ce trebuie sa faci in acest caz, am vazut la mama. Trebuia sa bag mana repede sub un jet de apa rece apoi sa pun in zona arsa albus de ou.

Nu am facut asa, am pus apa, dupa care am uns zona cu niste crema de galbelene, mi-a fost lene sa sparg un ou sa-i scot albusul :( Am stat asa o juma’ de ora, o ora… pana cand am zis ca e cazul sa fac asa cum auzisem eu ca se face. Mi-a spart Dana un ou (mie tot lene imi era) si l-am pus pe mana, apoi m-am culcat cu o durere destul de mare.

M-am trezit acum cateva minute si cu surprindere, aproape nu mai simt ca am avut vreo arsura la mana… oul asta face minuni. Nu mai am nici durere, nici urma, nici nimic.

Mi-am adua aminte cu ocazia asta de un mail primit de la Octavian care atunci cand l-am primit l-am ignorat… nu e de ignorat, nu se stie niciodata cand o sa va foloseasca.

UN SFAT FOARTE UTIL

Intr-un curs de Absolventi de Pompieri, au fost invatati, ca atunci cand se produce o arsura, fie ea cat de extinsa ar fi, primul ajutor este sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, pana cand se mai racoreste stratul de piele ars si apoi sa aplici un albus de ou, batut usor spuma, numai ca sa fie mai usor de aplicat.

Saptamana trecuta, o prietena a pus la fiert un vas cu apa; cand a luat oala care fierbea, a sarit apa fierbinte pe mana ei si i-a ars o mare parte de piele. A bagat mana imediat sub jet de apa rece, destul timp ca sa nu mai simta caldura initiala, cu toate ca durerea era

ingrozitoare.

Apoi, a spart doua oua, a separat albusul si l-a batut putin si l-a pus pe mana. Mana ei era atat de arsa, incat, cu cat punea albusul pe piele, pielea se usca si ramanea o pelicula care apoi se intarea, si care era colagen natural. A durat cel putin o ora aplicand strat dupa strat albusul

pe mana. Mai tarziu, nu a mai simtit durerea si in ziua urmatoare abia mai avea o urma rosie-maronie, acolo unde se arsese.

Ea a crezut ca va ramane cu o cicatrice oribila, dar pentru surprinderea ei, dupa 10 zile, nu mai avea nicio urma dela acea intamplare, nu mai avea NIMIC !!!

Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsa, s-a recuperat total, datorita colagenului existent in albusul de ou, care in realitate, este o placenta si este plina de vitamine.

MEREU POATE EXISTA CINEVA CARE SA AIBE NEVOIE DE ACEST MESAJ. TRANSMITE-L SI ALTORA !

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. anonim 8 Apr 2009 @ 09:51

    Ce ghinion ai avut!
    Bine ca nu te mai doare.
    Te-ai ars de multe ori?

    Raspunde
  2. criserb 8 Apr 2009 @ 09:55

    Din fericire doar o data :)

    Raspunde
  3. green 27 Apr 2009 @ 19:36

    dar daca am arsura de ceva timp, aproape o zi, mai ajuta cu ceva albusul asta?

    p.s.: va rog foarte mult daca se poate sa`mi raspundetzi… :(

    Raspunde
  4. criserb 27 Apr 2009 @ 21:55

    din pacate nu, trebuia sa-l pui imediat dupa ce te-ai ars :(

    Raspunde
  5. green 28 Apr 2009 @ 14:46

    mdaa… deja incerc cu ceva din farmacie, sper sa dea rezultate… oricum, multzumesc :)

    Raspunde
  6. rzv 13 Feb 2010 @ 11:15

    mie chiar mi-a functionat.. felicitari postatorului:)>- :d/ :)

    Raspunde
  7. oana 17 Nov 2010 @ 08:51

    dar daca am pus dupa o ora?

    Raspunde
  8. geo 21 Jul 2011 @ 16:34

    acum mam ars si am caut repede pe net ce sa fac si am gasit aici sper sa imi mearga dar daca nu merege mai stiti si alt
    ceva

    Raspunde
  9. albastrel 31 Oct 2013 @ 14:53

    Felicitari! Eu mam ars si am scris repde pe google cu o mana arsura repede vindecare..am intrat la tn am citit si dupa o juma de ora gata cu toate:))

    Raspunde
  10. alina 29 May 2014 @ 17:53

    @green – foloseste ulei de macese…gasesti la plafar sau farmacii…..acum ceva ani am coborat de pe moto si am pus picoru’ direct pe toba incinsa…acolo imi ramasese juma’ de piele…mi’a fost o frica sa nu raman cu cicatrice…si noroc k am dat de un leac…”uleiul de macese”…nu lasa urma de arsura….e bun si in caz de operatii…sa un ramai cu semne…pup…

    Raspunde
  11. mariana 20 Mar 2015 @ 09:14

    @geo – mierea e sfântă pt opăreli si arsuri .

    Raspunde
  12. mariana 20 Mar 2015 @ 09:28

    Nu știam de albuș, dar sa stiti ca mierea o pui imediat și da rezultate f bune . albușul mai durează până îl bați

    Raspunde
  13. elena 24 Jul 2021 @ 23:11

    Da eu lucrez la bucatarie si mereu am probleme cu arsurile ,vreau sa va spun ca folosesc de fiecare dataalbus de ou dar ung arsura de citeva ori pe zi pina se vindeca total.Normal dureaza o saptamina.Este cel mai bun medicament pentru ca nu ramii cu semn.Este o minune.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)