Sari la conținut

As vrea sa platesc pentru filme online, dar cui?

youtube-not-available-in-your-country_thumb

Vad ca este la moda sa scrii ceva despre vplay.ro si despre alte site-uri de genul.

Eu nu am folosit vplay, cel putin nu in ultimul an, pentru ca asa cum stiti, nu ma prea uit la seriale, iar daca ma uit imi place sa le vad HD, iar pe vplay nu prea erau.

Totusi, sunt momente in care ma apuca cheful sa vad un film sau un serial. Si in acele momente care sunt optiunile mele? Sa iau un film de pe torent sau sa-l cumpar. Ok, sunt dispus sa-l cumpar. Dar de unde?

De unde cumpar eu un serial acum?

Unele se pot cumpara, nu zic nu, dar se pot cumpara in special serialele si filmele foarte vechi. Ceea ce acum se poate vedea in State, la noi nu este de vanzare si atunci il iau de pe torent. Am alte optiuni?

Nu ma deranjeaza sau dau cativa euro pe un film, dar vreau sa-l vad la calitate maxima si vreau sa-l vad acum.

Deci, cum fac?

Cred ca aceste situri ilegale ar trebui oprite in momentul in care oferi o alternativa. In momentul in care eu nu pot sa platesc pentru un lucru, am sa fiu intotdeauna tentat sa gasesc o alta alternativa. Si atunci… care este scopul pentru care inchizi un site? In cateva zile o sa apara altul si problema piratarii nu o sa dispara.

Pana nu o sa existe posibilitatea de a vedea ceva legal, siteurile astea “negre” o sa fie de un real succes.

Sunt convins ca sunt multi in situatia mea. Sunt multi care vor sa vada ceva legal dar pur si simplu nu pot. Sunt atatea seriale pe youtube, care in State se vad, la noi nu. Suntem o tara dubioasa si nu avem acces la astfel de lucruri.

Si atunci care sunt variantele? Voyo.ro? Da, este o varianta, dar numai dupa ce o sa aiba o baza serioasa de filme si seriale de actualitate. Pana atunci este doar un vis frumos…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. Mihai 5 Nov 2012 @ 14:39

    Si eu sunt in aceeasi situatie. Eu am folosit vplay.ro si am si platit pentru el (atunci cand era cu bani) pentru simplul motiv ca vroiam sa vad serialul x, ultimul episod, aparut ieri, acum!
    Daca am platit la vplay (sustinand astfel din lipsa de alternativa un site ce oferea material media in mod ilegal), pot la fel de bine sa platesc la un provider de continut cu drept de difuzare. Dar, la cine ? Voyo, muvix si celelalte tentative de pe la noi dau cum ai spus si tu, seriale si episoade de acum 20 de ani pentru care nu sunt dispus sa platesc.

    Raspunde
  2. marius 5 Nov 2012 @ 15:12

    Nu suntem singura tara in aceasta situatie. Vezi cazul germaniei unde acel mesaj apare pe youtube pentru extrem de mult continut care este totusi accesibil in romania.
    Unul din site-urile mari de streaming legal in D-A-CH este Maxdome (produs al ProSiebenSat.1 Media). La fel ca si pe voyo, acest site este accesibil in tarile unde trustul are drepturi de transmisie. Unul din serialele la care ma uit e The Big Bang Theory. Pe maxdome, ultimul episod disponibil e S05E23. In state S06E06. Nu exista o posibilitate legala de vizionare a acestui episod aici. Alt serial care mi-a venit in minte e Dexter. Nu e disponibil deloc legal. Alta problema e ca episoadele serialelor sunt disponibile online doar dupa aparitia la TV.
    Atata timp cat serialele sunt produse in state iar in europa sunt retransmise cu (cel putin) un sezon in urma, nu cred sa avem vreodata ocazia de a vedea legal un serial simultan cu aparitia in state. Probabil costurile drepturilor de retransmisie sunt mari si nu sunt rentabile pentru un site de streaming.

    Raspunde
  3. raul 5 Nov 2012 @ 16:24

    nu ai cui deocamdata. si cu asta basta.

    cat despre vplay.. relly? hai sa fim seriosi. pirateria este o plaga. rromani pirateaza pentru ca ei vor mok. ne luam iphone5 dar nu avem bani sa dam pe aplicatii 0.99 dolari.

    vad multi viteji care se lauda ca ei ar cumpara daca ar avea de unde. ma intreb daca la fel e si cu jocurile pe calculator. cam orice joc AAA apare si la noi pe rafturi in ziua lansarii. cati cumpara si cati pirateaza? nu mai zic de platformele online gen Steam care permit sa ai jocul in secunda in care a fost lansat.

    dar astia suntem noi. ne plangem pe fb ca e mok sa te plangi. ne plangem ca vrem totul gratis. daca maine ar da drumul la netflix la noi in tara, nici 5% din astia care se lauda ca ar cumpara filme nu si-ar face abonament..

    p.s. serviciile: voyo.ro si hbogo.ro sunt de tot cacatul.. :)

    Raspunde
  4. criserb 5 Nov 2012 @ 16:33

    @raul – eu am abonament si la HBO go si la Voyo… cu toate astea daca n-am filmele care vreau sa le vad ce sa fac? :)

    Raspunde
  5. Ileana 5 Nov 2012 @ 16:59

    Sa astepti, ca tot omul civilizat, asta sa faci! Nu exista vreau acum si n-am de unde! Te duci la cinema, unde platesti sau astepti dvd-ul sau iti pui pofta-n cui! Nu suntem copii sa plangem ca vrem jucaria vecinului si mama n-are bani sau de unde sa ne-o cumpere. Asteptam cuminti sa ia salariul sau sa se deschida magazinul care se deschide de-abia la ora 10.

    Raspunde
  6. raul 5 Nov 2012 @ 17:03

    @criseb: si eu am. se uita tovarasa. eu nu am la ce. ma uit de pe net.

    dupa cum ti-am zis, nu ai ce sa faci nu acum. eu chiar astept netflixul in ro. nu stiu cand. nu stiu daca apuc :)) poate o sa fie candva..

    cand o sa existe cererea, o sa existe si oferta. deocamta cerere nu e, pentru ca toti se uita pe net

    Raspunde
  7. criserb 5 Nov 2012 @ 17:21

    @raul – pai da man, dar pana nu o sa fie un site ok, lumea o sa caute altele moca, pentru alea este cerere si o sa apara altele…

    Raspunde
  8. criserb 5 Nov 2012 @ 17:22

    @Ileana – DVD-uri cu seriale de unde iau? :)

    Raspunde
  9. marius 5 Nov 2012 @ 18:16

    @Ileana: problema nu se pune asa, ci eu o vad mai degraba “mama are bani, vrea sa mi-o ia, magazinul e deschis, o are in stoc dar nu mi-o vinde” :)

    PS: Nu stiu cat de ilegal e un serviciu de vpn gen hma. A incercat cineva? Stiu ca intervine aceeasi problema cu drepturile de difuzare. Dar e aproape si ca si cum as “prinde” bulgarii sau ungurii si m-as uita la filmele lor pe teritoriul romaniei cu o antena terestra “tunata” :)

    Raspunde
  10. skrintitu 6 Nov 2012 @ 14:56

    Plus ca e penibil cand faci o campanie de inchidere a unor site-uri cu continut video fara drepturi de autor asta doar pt ca al tau e o jena si nu ai succes.
    Site-uri precum Voyo..si mai sunt vreo 2-3, sunt penibile, prea scumpe pt ceea ce ofera si prea limitate.
    As fi dispus sa dau si un ab. de 20 euro pe luna dar sa vad ceea ce vreau, la calitate.

    Pana una alta Voyo ar trebui sa se inchida de unul singur macar de bun simt fata de ceea ce ofera :)

    Raspunde
  11. ma bucur la pomana 6 Nov 2012 @ 21:57

    ce sa va fac daca v-ati nascut in romanica. mutati-va!

    Raspunde
  12. criserb 6 Nov 2012 @ 23:17

    @skrintitu – pai tu crezi ca voyo isi permite sa cumpere filme pe care nu o sa le cumpere nimeni pentru ca lumea se uita moca pe net? :) Banuiesc ca nici tu nu ai investi in asa ceva, cel putin nu in acest moment.

    Raspunde
  13. skrintitu 6 Nov 2012 @ 23:53

    Depinde de cum este facuta investitia. Insa aici nu e vorba doar daca are voyo sau nu bani. Este vorba daca si cei care produc serialul isi dau acordul, pt ca deh, si ei urmaresc o monopolizare de difuzare a propriei productii. Mai ales ca au si ei siteuri cu care intentioneaza, poate, cine stie.. sa vina in Romania :)

    Bottom line, voyo daca ar fi baieti destepti.. ar face mai multi bani dar…. tre sa joace cum canta altii :)

    Raspunde
  14. Nic 19 Nov 2012 @ 07:54

    Criserb iti trimit eu dvd-uri daca vrei din state… Ca alternativa la streaming…

    Raspunde
  15. arres 10 Mar 2013 @ 16:25

    atunci sa taca dracu’.dc nu-si permit a investeasca.ei ce ar vrea?sa inchida tot si dupa aia sa speram noi ca se vor gandi la ce ne place noua si-o “sa ne cumpere”?!?

    Raspunde
  16. nicu 7 Jan 2015 @ 13:00

    @Ileana – tare!!!!!asa este!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)