Sari la conținut

Asa te-a invatat ma-ta parca?

Da stiu. E posibil ca titlul sa fie destul de dur dar atunci cand vorbim de un taximetrist se potriveste de minune.

Deci astia nu au nici cea mai mica urma de bun simt. Ii doare fix in cur de de tot ce inseamna regulile de circulatie, de respect si bun-simt nu mai zic nimic. N-au auzit ei de asa ceva.

Astia nu stiu sa parcheze, ei opresc in mijlocul drumului indiferent ca drumul are 3 benzi de circulatie, 2 sau una. Dar cand drumul are o singura banda de circulatie ma scot din sarite.

Azi am dat peste un bou care a oprit pe o strada cu o singura banda, sens unic ca el vroia sa o astepte pe ma-sa de nush unde. Era blocata toata strada chiar si cateva intesectii in urma. Nimic nu se misca pentru ca ala nu avea chef sa se traga mai langa bordura, sa parcheze si el in rand cu masinile parcate. Deh, trebuia sa isi miste hoitu 20 m, inainte.

Apoi, cand sa plec de la munca, undeva pe Bul. Dacia la fel. Trei benzi, pe una parcate masini, pe a doua taximetristul iar ultima banda era full, pentru ca era banda de stanga.

Nimeni nu misca pe Dacia pentru ca un cretin s-a oprit in mijlocul drumului.

Vreau sa-i intreb pe acesti bipezi daca au ceva in cap? Cat trebuie sa fii de nesimtit ca sa blochezi o artera de circulatie pentru ca tu vrei sa-ti iei clientul fix din fata scarii?

E chiar asa de greu sa parchezi si tu ca un om normal langa bordura, sau macar sa lasi un loc sa poata trece pe langa tine o alta masina? Nu, va zic eu, nu e greu, e vorba de nesimtirea taximetristului bucurestean, atat.

Acum vreo doua saptamani am vazut unu si mai prost. A blochat o line de tramvai ca el si-a lasat masina in drum… Am stat si eu curios pe acolo sa vad cand apare, sa vad daca ii rupe capul vatmanul dar n-am mai avut rabdare si am plecat…

Da, toate astea se intampla in Bucuresti. Zilnic. Nu trece o zi fara sa vad un astfel de nesimtit.

Oare iti trebuie o scoala speciala ca sa fii taximetrist?

P.S. Nu as vrea sa generalizez, sunt si oameni ok, dar rar. In general cei mai in varsta au mai mult bun-simt, dar pustanii zici ca-s cel putin soferi de coloana oficiala.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Iulian 21 Dec 2011 @ 09:16

    Nu e numai in Bucuresti. Iti pot confirma acelasi comportament cel mult “cimpanzeic” si in Iasi si Galati. Taximetristii si cu soferii de autobuz. Eu as face o actiune si as fura toate oglinzile laterale de pe toate taxiurile, ca oricum nu le folosesc.

    Raspunde
  2. octavian 21 Dec 2011 @ 10:10

    eu le-as lua semnalizarile ca tot le au degeaba pe masini :D

    Raspunde
  3. epep 21 Dec 2011 @ 11:29

    Ieri m-a enervat unu’ ,taximetrist, imi venea sa-i sparg capul: sens unic, o singura banda si boul a oprit sa lase clientul si inainte sa plece a trebuit sa scoata bonul, sa incaseze, sa dea rest…In spatele lui se facuse o coloana de minim 20 masini. Imi vine sa-i calc cu masina pe nesimtitii astia. Altadata era un taximetrist nervos, injura si blestema ca politia i-a dat amenda pt o situatie similara de blocare a traficului, bineanteles ca el nu era vinovat ca asa l-a fatat mama lui: UN MARE BOU. Ce bine ca nu se pot cumpara arme asa usor.

    Raspunde
  4. Madsnick 21 Dec 2011 @ 23:09

    @ epep: sa stii ca legea ii apara la faze de genul asta. probabil de aia injura si ala. au voie sa astepte clientul si sa il lase unde ” vor muschii” lor pret de 5 minute, chiar si pe zebra. nu le iau apararea ca ii urasc si eu pe majoritatea din suflet, dar uneori sunt necesari.
    cea mai recenta intamplare s-a petrecut ieri seara cu un taximetrist: ma urc, ii spun unde vreau sa ajung si omu’ trebuia sa treaca peste linia dubla ca sa poata face stanga. se baga el cu tupeu si unu nu il lasa sa intre pe banda moment in care incepe sa claxoneze si sa il injure pe ala cu tupeu, a deschis geamu si toate cele. in momentul asta normal ca i-am zis multumesc frumos, eu cobor aici, desi abia pornise aparatul :D. acu’ pe bune, ce trebuia sa fac? e plin bucurestiul de taxiuri.

    Raspunde
  5. Alina 24 Dec 2011 @ 09:22

    Trebuie sa protestez! De ce ma-sa?? De ce nu si tacsu? Numai mama face educatie? Ca sa vezi ce inseamna in Romania indoctrinarea patriarhala :D

    Raspunde
  6. criserb 24 Dec 2011 @ 15:22

    @Alina – poate ta-su, eu stiu? :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)