Sari la conținut

Asigurare calatorie pentru schi si alte sporturi

snowboarding-jump-1024-768-2705Imi spune acum Dana ca ar trebui sa ne facem o asigurare speciala pentru schi, pentru ca urmeaza mergem in Austria. In prima faza am crezut ca vorbeste la misto, dar dupa cateva cautari pe net chiar am constatat ca exista asa ceva. Eu ma gandeam ca asigurarea de calatorie acopera si schiul dar nu e asa.

Am gasit niste forumuri destul de interesante cu povesti ale oamenilor care au fost la schi prin straintate si au avut diferite probleme.

Sa speram ca nu o sa patim nimic, dar e totusi bine sa ne asiguram. Am vazut de exemplu, un tip care si-a rupt o mana, intr-un accindent in Austia. A venit elicopterul, l-a luat, l-a dus la spital, l-au tratat si apoi i-au trimis "nota de plata" acasa. Total 5200 euro.

Numai elicopterul l-a costat 3000 euro.

O banala mana rupata am putea zice, care in la noi in tara, chiar si cu spaga aferenta e mult mai ieftin.

Omul avea asigurare, si-a recuperat banii. Ce facea oare daca nu avea? 5200 euro nu e de ici de colo.

Stiu, multi o sa-mi ziceti ca nu se poate intampla asa ceva sau "daca ca esti prost te asiguri". Nu, nu sunt prost dar imi place sa fiu cumpatat. Mai bine dau acum o suma modica decat sa dau ulterior mii de euro. Acccidente se intampla iar unele dintre ele chiar nu le putem evita.

As vrea sa va rog, cei care stiti, cei care ati beneficiat de asa ceva sa-mi dati niste informatii. Sa-mi spuneti la ce societate e bine sa ma asigur, la care sa nu am ulterior probleme in caz de ceva.

Am vazut totusi (tot pe net) ca in Romania asigurarile astea de mers la schi nu sunt foarte bine facute. In Anglia de exemplu, se asigura inclusiv echipamentul de schi. Daca iti rupi/deteriorezi un schi iti dau bani. Daca nu e zapada in perioada in care ai plecat la munte, tot asa, iti dau bani. Daca nu functioneaza mijloacele de transport pe cablu iti dau iar bani. Astea sunt asigurari adevarate care inca la noi nu exista.

Dar totusi, trebuie sa fie si la noi ceva demn de recomandat. O societate cu care n-ati avut probleme, care au platit la timp… ceva de genul asta.

Inca ceva, cica snoboardul (care-l practicam noi) este intr-o clasa de risc mai mare decat schiul, pentru ca e considerat un sport mai extrem. Ar trebui sa facem o asigurare mai deosebita pentru asa ceva. Cel putin asa am citit…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. sby 24 Jan 2012 @ 08:32

    Eu fac asigurare medicala de fiecare data cand plec pe undeva, chiar daca plec pana la Bulgari. Cand plec la schi imi fac asigurare cu mentiunea ca voi practica sporturi. NU iti recomand allianz, am un prieten bun care lucreaza in asigurari si mi-a povestit ca asugurarea oferita de allianz-direct nu despagubeste. Eu folosesc RAI asigurari de fiecare data cand merg la schi, este destul de scump, dar prefer sa stiu ca sunt asigurat fara probleme. Huidu a fost asigurat tot la RAI inchipuieti daca nu era ce costuri avea….

    De exemplu la allianz era 30/40 ron pe 10 zile / om iar la RAI am dat 150ron pe 10 zile/om.

    Nu stii niciodata ce se poate intampla asa ca nu sta pe ganduri si fa asigurare. Eu tot timpul fac asigurare pe ceva mai multe zile, ca nu stii ce se poate intampla pe drum si mai stai 2-3 zile in plus si se poate intampla ceva. Daca stau 7 zile fac asigurarea pe 10.

    Raspunde
  2. Moldo 24 Jan 2012 @ 09:56

    Parintii mei au avut asigurare de calatorie in strainatate (obisnuita, nu pentru ski) la Uniqa cand au fost in Antalya. Din pacate au avut un accident acolo pe un topogan care s-a soldat cu ceva sange, ambulanta cu 150 km/h pana la spital, copci etc. Cam in 30 de zile dupa intoarcerea in tara au decontat tot ce era trecut pe factura fara probleme (cam 1000 $).

    Stii ce iti mai pot recomanda? Cardul european de asigurări sociale de sănătate ( http://www.casar.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=95 ) E gratis!
    Am fost la ski in Slovacia, s-a soldat cu o fractura de clavicula (dovada: http://youtu.be/SHBt9LjNTHo ), iar cei de la spitalul de acolo au spus ca daca aveam cardul acela (care e gratis, spun inca o data) nu trebuia sa platim nimic.

    Raspunde
  3. Dianora 24 Jan 2012 @ 09:58

    Eu ultima data cand am iesit din tara mi-am facut la Mondial Assistance. E in jur de 40 lei de om pentru 4 zile. Noi tot prin ei am plecat. Din fericire nu a fost nevoie sa le folosim. Dar nici nu am auzit pe nimeni din cunoscuti sa se planga de ele.

    Raspunde
  4. Ghiocel07 24 Jan 2012 @ 10:45

    Are dreptate sby, la BCR Asigurari de exemplu pentru 10 zile cu mentiunea “practicare sporturi” costa pentru 10 zile in jur de 52 lei, dar este obligatoriu franciza de 300 eur.

    Raspunde
  5. criserb 24 Jan 2012 @ 11:26

    @Moldo – pai tobogan e una si sporturi e alta. De aia eu intreb de asigurarile pentru schi, pentru ca asigurarile astea nu te despagubesc in caz de ceva pe partie, tre’ una speciala. Cat despre cardul european de asigurări sociale o sa ma interesez dar din cate am citit pe net asta te despagubeste numai daca beneficiezi de tratament intr-o institutie de stat. Daca ajungi intr-o clinica privata nu te mai despagubeste.

    @Dianora – eu intreb de asigurare speciala pentru sporturi. Asigurarea aia obligatorie nu te despagubeste in caz de accidente la schi.

    @Ghiocel07 – nici optiunea asta cu BCR-ul nu e rea. Daca ai nevoie platesti 300 euro, daca nu, nu…

    Raspunde
  6. Moldo 24 Jan 2012 @ 11:31

    Comentariul meu de mai devreme a plecat la plimbare ca avea 2 linkuri in el? :D

    Raspunde
  7. Moldo 24 Jan 2012 @ 11:33

    Bun… se pare ca s-a intors comentariul meu :D

    @criserb: eu am spus de chestia aia cu topoganul ca sa-ti arata ca (cel putin in cazul meu) Uniqa a despagubit fara probleme. La fel a despagubit si la CASCO acum vreo 2-3 ani… tot fara probleme.

    Orice asigurare ti-ai face sa speram ca nu o sa ai nevoie de ea :)

    Raspunde
  8. criserb 24 Jan 2012 @ 11:43

    @sby – ia citeste cate ceva despre RAI ;) Am cautat pe net sa gasesc siteul lor si am dat de povestea de mai sus… tu ii lauzi pentru ca n-ai avut de a face cu ei…

    Raspunde
  9. sby 24 Jan 2012 @ 11:43

    Orice asigurare ai face si oriunde, trebuie sa mentionezi ca practici sporturi (scuba, schi, hiking etc). Repet, eu iti recomand RAI, le-am folosit de fiecare data cand am fost la schi.

    Raspunde
  10. criserb 24 Jan 2012 @ 11:44

    @Moldo – da, comentariul intra in moderare daca are mai mult de un link in el, l-am aprobat eu cand l-am vazut.

    Pana la urma asta e important, sa nu ai nevoie de asigurare. Adevarul e ca daca nu era Dana sa-mi spuna eu nu faceam nimic, am si uitat ca am nevoie de o asigurare, mai ales una pentru schi..

    Raspunde
  11. jules 24 Jan 2012 @ 12:20

    Io zic sa te uiti la faptul ca daca ai o problema sa nu trebuiasca sa dai tu bani di buzunar. Poate cel mult sa dai un telefon si sa spui ca ai o problema si sa arati un card.
    Ideea de asigurare e sa nu scoti tu bani initial, ci sa fii acoperit fara sa fii nevoit sa platesti ceva.
    Asta trebuie sa fie criteriul de cautare.
    Prin urmare, Mondial / Allianz ramin cam singurele.
    Si mai bine baga-te a ski in loc de snowboard, ca mi se face rau cind vad cum merg majoritatea pe placa aia. :)

    Raspunde
  12. jules 24 Jan 2012 @ 12:22

    Si uitai, vezi de cardul ala european de sanatate. Un accident e un accident si necesita macar o ameliorare.
    Cred ca e la fel de valabil si daca faci ski.

    Raspunde
  13. criserb 24 Jan 2012 @ 12:23

    @jules – eu ma dau cu placa de cativa ani, nu pot sa schimb acum din doua motive. Nu stiu sa ma dau pe schiuri si doi, cu placa ma dau destul de ok :)

    Intradevar, important e sa plateasca ei direct in caz de ceva, sa nu trebuiasca sa scot eu din buzunar mii de euro si apoi sa-i astept.

    Raspunde
  14. SIP 24 Jan 2012 @ 12:33

    Paza buna pazeste primejdia rea !

    Raspunde
  15. looloo 24 Jan 2012 @ 13:13

    De Allianz am auzit de bine – vara trecuta, un amic a avut accident in Grecia, nota de plata tot mare. Totul a fost ok, spitalul a acceptat asiguratorul, care a decontat fara probleme.

    Raspunde
  16. Alexandra 24 Jan 2012 @ 22:30

    Daca mai ai timp, fa-ti cardul european daca exista.
    Daca nu..asigura-te la Allianz. Frate-miu a fost asigurat la RAI (yes I know..no name :)), si-a rupt clavicula in Austria si nu au vrut sa-l despagubeasca ulterior -vreo 400 de euro(din care 70 euro ambulanta pentru ca elicopterul nu a putut ateriza..thank god! :))). Roaga-le pe borkeritze sa bifeze si sporturi extreme si inot..’cause you never know!

    Distractie la munte!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)