Sari la conținut

Unde sa mergem la schi in Austria?

La schi in austriaIarna trecuta am fost pentru prima data la schi in Austria si ne planuim sa mergem si iarna aceasta. Cum anul trecut a fost "prima oara" nu am stiut foarte multe despre schi-ul in Austria si am mers intr-o statiune mai mica, cu partii foarte misto. Atunci a fost ceva organizat, treaba care anul asta n-am mai facut-o.

De aceea cautam ceva statiune frumoasa, cu multe partii si cu peisaje frumoase. Sa fie munti d’aia adevarati care ajung la 3000m si sa avem nevoie de harta pe partii :)

Si pentru ca inca nu ne pricepem va rog pe voi sa ne ajutati. Sunt convins ca multi din cei care citest acest blog au fost la schi in Austria, poate chiar de mai multe ori si pot sa ne povesteasca ceva din experienta lor, sa ne recomande un loc in care sa ne simtim bine si sa nu cheltuim chiar o gramada de bani pentru o saptamana de schi.

Am descoperit acum o statiune misto, dar este in Franta, se numeste 2 Alpes (cel putin asa am inteles eu) si este cam ceea ce cautam. Din pacate este in Franta si este putin cam departe. Noi o sa mergem cu masina, cu placile si schiurile dupa noi, iar pana in Franta este destul de mult de mers.

De aceea dorim ceva mai aproape si cu siguranta in Austria sau nordul Italiei trebuie sa gasim ceva frumos.

Am inteles ca sunt 2 variante, una este la hotel si alta ar fi inchirierea unei vile. Ambele variante sunt ok pentru noi, nu suntem pretentiosi. Singura chestie este sa avem baie in camera si sa fie curat. Daca este o vila si suntem numai noi, nu ne trebuie baie chiar in camera.

Astept recomandarile voastre. Vrem sa plecam undeva pe la sfarsitul lui februarie, poate chiar sfarsitul lui martie.

Multam ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. sby 23 Dec 2012 @ 08:40

    Prietene, eu iti recomand ghetarul Stubai. Te poti caza in Innsbruck care este un fel de Brasov, unde poti face si un pic de shopping, ai restaurante, Pub-uri etc. Eu asa am facut in ultimii doi ani.

    Daca esti cazat in Innsbruck, vei face maxim 40 minute pana pe ghetar. In drum spre ghetar, treci printr-o gramada de statiuni mici, statiuni in care te poti caza daca vrei sa fii mai aproape de ghetar si de alte partiile locale. Cateva din aceste statiuni mici au partii foarte ok (Neustift, Fulpmes etc).

    Iti mai recomand zona Solden pentru schi in austia (cam la 80km de Innsbruck), cel mai bine te cazezi local pentu Solden

    Anul asta am ales Kaprun-ul ca zona de schii. Vom avea ghetarul Kitzsteinhorn si vreo doua partii mai mici (Zell am See si inca una).

    Sper ca ti-am fost de folos :)

    Raspunde
  2. sby 23 Dec 2012 @ 08:42

    Era sa uit, daca ai cum si chef, dute in Cervinia sau Cortina (italia), partiile sunt foarte foarte misto.

    Raspunde
  3. Moldo 23 Dec 2012 @ 10:07

    Salut,

    Acum 2 ani am fost si eu in Stubai la ski. Partiile sunt super, doar ca nu e prea recomandat sa skiezi la 3000 m altitudine atunci cand vine un viscol. E naspa :D Oricum, cazarea a fost super. Iti recomand http://www.apartments-nadine.at

    Anul acesta mi-am facut deja rezervare pentru Schladming. De ce aici? Pentru ca seful meu, care e austriac 100%, a incercat multe statiuni de pe la ei, dar de cativa ani tot aici merge pentru ca lui i se pare ca e cel mai fain. Asa ca am zis sa incerc si eu ca stie el ceva. Cazare am gasit la pret ok la 5 km de Schladming, intr-un apartament pt 2 persoane care are inclusiv o mica bucatarie. In plus, e si mai aproape de mine (doar 800 km din Arad).

    Am auzit ca e fain si in zona SkiWelt, dar n-am ajuns pe acolo.

    Raspunde
  4. flo007 23 Dec 2012 @ 23:41

    Eu iti recomand Ischgl sau Obertauern. Personal imi plac la nebunie partile de la Ischgl si atmosfera de acolo. Gasesti cazare la pret ok la circa 15-20 de min de mers cu masina de Ischgl.

    Raspunde
  5. Bogdan 25 Dec 2012 @ 09:41

    Iti recomand cu caldura Ischgl anul acesta si anul viitor Solden !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)