Sari la conținut

Aspiratorul nu este al femeii!

barbat-facand-curatVorbeam cu o prietena (Didi o cheama) si m-a rugat sa ma laud singur. Sa ii spun si prietenului ei (viitor sot) ca aspiratorul nu este numai al femeii. Toate astea au pornit de la faptul ca nush cum am ajuns la discutia ca eu mai aspir din cand in cand, mai sterg praful, spal vase si alte chestii d’astea, lucruri despre care lumea crede ca sunt dedicate femeii.

Pentru ca sunt destul de multe persoane care au impresia ca aspiratorul este pentru femei, am zis sa scriu acest post. Daca gresesc, o sa ma corectati voi cu siguranta :)

Asa, sa va explic. Aspiratorul este chestia aia, care in general nu are foarte multe butoane si care se foloseste pentru a indeparta mizeria de pe parchet, covor, mocheta, chiar si canapele.

Nu este o rusine sa-l foloseasca niciun barbat, ba chiar as spune ca este indicat din cand in cand.

In general la noi Dana este sefa cand vorbim de curatenie, dar din cand in cand, ma mai apuc si eu.

Si chiar o fac cu placere, atunci cand am chef, recunosc. Si o fac mult mai bine ca Dana (da stiu, cum ma laud eu nu o face nimeni) pentru ca sunt destul de migalos. Cand ma apuc eu sa fac curatenie este un fel de curatenie generala. Mut tot din casa, aspir in cele mai intunecate colturi, aspir canapeaua, covoarele, sterg praful cu raspundere. Sterg fiecare obiect in parte, il desfac, il sterg chiar si pe interior, ce sa va zic, nu-mi scapa niciun colt.

Repet, nu o fac foarte des, dar sa zicem ca una din trei-patru curatenii imi apartine.

Si nu o fac pentru ca ma pune cineva, o fac pentru a-mi ajuta sotia, si pentru ca-mi place. Sunt zile/weekend-uri in care ea sta mult la munca (deh lucreaza in domeniul contabil si la inchiderile de luna este cam nasol), si atunci cam este momentul meu. Nu ma bate nimeni la cap, nu-mi spune nimeni cum sa fac si fiind singur acasa, oricum nu prea am multe de facut. Deci fac curat.

Am vazut insa ca sunt foarte multi barbati care nu fac asta, ei considera ca partea asta de curatenie ii apartine exclusiv sotiei, la fel ca gatitul.

Eh, v-ati inselat. In ambele privinte. Nici curatenia si nici gatitul nu ii apartin ei. Sunt activitati pe care va sfatuiesc sa le faceti impreuna, o sa vedeti ca devin chiar interesante :P

In plus, se stie ca un barbat gateste mult mai bine decat o femeie(la tata nu este cazul, va zic eu, dar sa zicem ca el este o exceptie), atunci cand o face cu pasiune si cu daruire.

Dragilor, femeia nu este sclava voastra, femeia este partenera voastra de viata. Femeia nu este cea care va spala hainele si care va trimite calcati si curati la munca, femeia este cea cu care impartiti fiecare zi, fiecare noapte, este cea pe care ne-o dorim “bucatareasa in bucatarie, doamna in societate si curva in pat”. Nu-mi apartine citatul, dar stiti la ce ma refer.

Asa ca, dragi barbati, puneti mana si ajutati-va sotia/prietena, nu va este datoare cu nimic. Face toate treburile de mai sus pentru ca voi sunteti niste trantori si n-are incotro, dar nu este treaba ei, chiar daca mitul asta asa circula. Fiti oameni, tratati-va colega de pat de la egal la egal, ajutati-o daca nu vreti sa-si gaseasca un amic care sa fie mai saritor decat voi ;)

P.S. Poza este parte din invitatia noastra la nunta, le vedeti pe ambele aici.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. Provinciala 2 Apr 2013 @ 21:24

    Deci si tatal tau are blog. Bun asa. Eu ma apuc sa fac o lista a tatilor si mamelor de bloggeri care au blog ca vad ca fenomenul prinde amploare.

    Raspunde
  2. Dida 2 Apr 2013 @ 21:46

    Hey…foarte tare articolul…l-am citit viitorului meu sot si presimt ca maine voi gasi casa “luna”…revin cu detalii :)

    Raspunde
  3. criserb 2 Apr 2013 @ 21:48

    @Provinciala – parintii mei au chiar vreo 4-5 ani de blog, mama are doua (retetelemamei.ro si Ghocel07) si tata unul (ai link in post).

    Are mama un trafic mai mare ca multe bloguri d’astea foarte prezente pe social media, si crede-ma, sunt tare mandru de ea ;)

    Raspunde
  4. provinciala 2 Apr 2013 @ 21:58

    foarte tare! nu stiam. pe mama nu o intereseaza inca ( a mai scris retet la mine pe blog) dar data a revenit in forta anul asta si sunt mandra de el ca posteaza zi de zi: RomaniaDeBine si CadouriPentruEl.

    :)) ne batem in blogurile parintilor, or ba?! ma intreb care parinti mai scriu. stiam de tatal Denisucai dar nu mai merge adresa pe care o stiam. mai stii si de altii?

    Raspunde
  5. Ghiocel07 2 Apr 2013 @ 22:39

    Multumesc fiule. Si eu sunt mandra de tine, tu ai fost si esti mentorul meu in materia asta. Iar daca pot impartasi cu voi retetele mele (simple dar gustoase) sunt foarte fericita.

    Raspunde
  6. andreea 3 Apr 2013 @ 09:24

    eh, uite ca aici nu mai am ce sa mai critic :D si chiar vroiam sa gasesc ceva! (glumesc :P)
    ma bucur ca exista si soti ca tine!

    Raspunde
  7. criserb 3 Apr 2013 @ 10:25

    @andreea – eh, mai exista, stii cum este, cum iti asterni asa dormi ;)

    Raspunde
  8. Mihaela Curea 3 Apr 2013 @ 10:50

    Soțul meu mă ajută foarte mult la curățenie, și nu i se pare muncă de femeie. Nicio muncă nu este doar de femeie, până la urmă în casă locuim amândoi, deci amândoi curățăm.
    PS. În general, la curățenie, și soțul meu este foarte atent și are răbdare să curețe fiecare colțișor, spre deosebire de alți bărbați care fac de gura soției, de mântuială.

    Raspunde
  9. Eugen 3 Apr 2013 @ 11:16

    Foarte frumos.

    Desi nu inteleg de ce doar o data la 3-4 curatenii.
    Nu ar fi si mai normal ca de fiecare data sa faceti impreuna? :)
    Bineinteles daca sunteti amandoi acasa.
    De exemplu la mine sunt “task-urile” impartite si ne desfasuram la fel mereu. Eu sunt responsabil cu sters prafului, dat cu aspiratorul si spalat pe jos. Ea este responsabila cu bucataria si baia (orice inafara de podea)
    Cand esti intre momentele in care “ai chef” de curatenie si face Dana tu ce faci, stai si te uiti la ea? :)

    Si cu gatitul si spalatul vaselor sunt total de acord cu tine si este normal sa fie asa.

    Raspunde
  10. criserb 3 Apr 2013 @ 11:22

    @Eugen – sa zicem ca nici eu nu sunt perfect :)

    Cum am zis, eu sunt mai comod de felul meu, dar cand simt eu ca este nevoie de curatenie o fac cu mare placere. Dar trebuie sa am dispozitia necesara pentru asa ceva. Ti-am zis, cand eu fac curat parca este curatenia de Paste/Craciun o fac cu simt de raspundere si dureaza cam o zi intreaga. Am nevoie de timp pentru asta, nu este chiar un simplu aspirat.

    Dana cand face singura, atunci cand eu ma uit la ea :) nu are asa de mult de facut pentru ca eu eu zic ca este deja curat. Ea insa tot mai vede un fir de praf si actioneaza rapid.

    Raspunde
  11. SIP 3 Apr 2013 @ 15:11

    Mai tata, cu articolul asta ti-ai facut multi barbati dusmani… chiar si pe mine! Ce-ti veni sa ma pui la munca acum, la batranete? Puteai sa precizezi, este valabil pentru toti barbatii, exceptie tata, cum ai facut cu gatitul …
    @provinciala – Cat priveste blogurile noastre, ala parintilor, am vrut d-soara sa-i demonstram juniorului, ca si noi putem face ce face el…
    Daca am reusit sau nu, puteti aprecia voi :)

    Raspunde
  12. criserb 3 Apr 2013 @ 15:34

    @SIP – dar mi-am facut si multe prietene de sex feminin ;)

    Raspunde
  13. provinciala 3 Apr 2013 @ 16:51

    @SIP apreciem cum sa nu. ba, de multe ori le citesc cu o si mai mare placere

    Raspunde
  14. sip 3 Apr 2013 @ 18:09

    @criserb – asta cu prietenele este singura ta scuza…
    @proviciala – Multumesc – astept si comentarii !

    Raspunde
  15. ValyCo 4 Apr 2013 @ 15:37

    Cristi , chiar aveai nevoie de prietene? Glumesc
    Felicitari, ma bucur ca mai exista si barbatii carora le face placere sa imparta” bucuriile ” cu sotiile lor.
    Asta nu face altceva decat sa intareasca o relatie.
    Si nu uita , ceea ce eu am invata printre primele lucruri , atunci cand m-am mutat in Colorado : ” If Mama Bear it is not Happy , NOBODY is Happy ! ” :-)
    Cu cat inveti treaba asta mai repede cu atat mai bine si curand ai sa ajungi fericit ca mine si ca multi altii, Scumpa mea sotie ma iubeste si imi ma lasa sa fac tot ce vreau in casa : Sa gatesc , sa aspir , sa spal haine , sa ma ocup de gradinarit – e o doamna , ce pot sa zic ! :-)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)