Sari la conținut

Astazi History Channel ii aduce un ultim omagiu lui Nelson Mandela

nelson mandela În aceste momente în care o lume întreagă regretă trecerea în nefiinţă a unuia dintre cei mai importanţi şi apreciaţi lideri contemporani, HISTORY®, aduce un omagiu lui Nelson Mandela printr-un program special în memoria sa.

“Nelson Mandela a reprezentat un real exemplu de determinare şi curaj, nu doar în Africa de Sud, ci pe tot globul. Această transmisie specială îi aduce un omagiu şi este un prilej de a ni-l aminti ca pe un personaj iconic, aşa cum a fost”, declară Heather Jones, Vicepreşedinte al Departamentului de Programe A+E Networks UK.

HISTORY va difuza la 21:00 “Africa de Sud, o ascensiune miraculoasă”, documentarul apreciat de critici, care prezintă sfârşitul apartheidului în Africa de Sud. Acesta va fi redifuzat sâmbătă, 7 decembrie, la 19:00, şi duminică, 8 decembrie, la 18:00 şi 22:00.

“Africa de Sud, o ascensiune miraculoasă” a fost creat de HISTORY cu ajutorul Combined Artists. Acesta spune povestea remarcabilă a transformării politice din Africa de Sud, urmărind cei patru ani dintre eliberarea lui Madiba (numele tribal al lui Nelson Mandela) din închisoare în 1990 şi primele alegeri libere din ţară, în 1994, observând modul în care ura rasială şi vărsarea de sânge au fost înlăturate printr-o tranziţie paşnică.

Folosind imagini din uimitoarele peisaje africane, “Africa de Sud, o ascensiune miraculoasă” prezintă deciziile cruciale şi discuţiile mărunte, ironiile tragice şi acţiunile pline de curaj care au transformat imposibila viziune a unor alegeri democratice în realitate.

Mai mult, telespectatorii vor putea urmări poveşti personale despre acest subiect ale unor lideri mondiali, politicieni, celebrităţi şi jurnalişti, printre care Bill Clinton, Arhiepiscopul Emerit Desmond Tutu, Charlize Theron, Peter Gabriel, Bono, Sir Richard Branson, Whoopi Goldberg şi Christiane Amanpour.

“Africa de Sud, o ascensiune miraculoasă” aduce în atenţie eroi necunoscuţi şi dezvăluie poveşti nespuse anterior, care au modelat cursul istoriei Africii de Sud. Relatat din perspectiva unor figuri marcante, locale şi internaţionale, documentarul analizează teme precum puterea de a conduce sau puterea oamenilor de a ierta, prezentând momente emblematice din viaţa lui Nelson Mandela, laureat al premiului Nobel pentru Pace, şi FW de Klerk, fostul preşedinte sud-african, alături de contribuţiile eroice ale persoanelor implicate în negocierile din spatele scenei.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)