Sari la conținut

Avertizare seismica pentru iPhone

aplicatie cutremurApp&Go Mobile impreuna cu IRSA (Institutul Roman de Seismologie Aplicata) lanseaza serviciul de avertizare seismica pe Iphone. Posesorii smartphonului aflati in Bucuresti pot afla de eventualitatea unui cutremur cu 30 de secunde inainte de producerea acestuia. Cei din Timisoara au un timp de reactie de un minut,  interval ce le poate salva viata. Noul serviciul pe Iphone vine ca o updatare a sistemelor de avertizare deja existente si  implementate de IRSA (Institutul Roman de Seismologie Aplicata): pager (avertizor individual si colectiv), SMS prioritar pe mobil, transmisie GPRS, avertizare pe Internet.

Cu o istorie de peste 10 ani in seismologie si cu tehnologii de ultima generatie, IRSA detine brevetul de inventie pentru “Sistemul de avertizare si informare seismica”. De acum, acest sistem poate fi accesibil si pe telefoanele Iphone. “Este cea mai eficienta forma de avertizare seismica datorita conectivitatii de 24/7 la sistemul IRSA, permitand utilizatorilor sa ia la cunostinta despre apropierea iminenta a undei de soc a unui cutremur de peste 4.8 grade pe scara Richter”, spune Adrian Stanescu, Managing Partner App&Go Mobile

Noul serviciul vine ca o updatare a sistemelor de avertizare deja existente si  implementate de IRSA: pager (avertizor individual si colectiv), SMS prioritar pe mobil, transmisie GPRS, avertizare pe Internet  (Insitutul Roman de Seismologie Aplicata).

Serviciul de avertizare seismica se gaseste pe Appstore, sub denumirea de “Alerta Cutremur Vrancea” si functioneaza pe baza unui abonament lunar de 9.99 € sau a unui abonament anual de 99.99 €. O functie suplimentara a aplicatiei “Alerta Cutremur Vrancea” este Semaforul Seismic, un instrument de prognoza a riscului seismic folosit pentru indicarea probabilitatii de producere a unui cutremur in zona Vrancea. Semaforul Seismic functioneaza tot pe baza unui abonament lunar in valoare de 4.99 €, sau a unui abonament anual de 49.99 €.

“Obiectivul principal al acestui serviciu este sa protejeze vietile oamenilor tocmai prin intermediul telefonului pe care ei il poseda. Am lansat acest serviciu pe iPhone si urmeaza sa il lansam si pe platforma de Android pana in Mai 2012” a declarat Adrian Stanescu, Managing Partner al App&Go Mobile.

Compania dezvoltatoare estimeaza ca aplicatia de avertizare seismica va avea pana la finalul anului 2012 in jur de 10.000 de utilizatori.

Partea de mai sus e un comunicat de presa, sper ca v-ati prins.

Dupa mine e o aplicatie interesanta, chiar mi-as dori asa ceva. Dar… am sa mai astept sa apara pentru Android. Cred ca 30 de secunde sunt suficiente pentru a-ti salva viata. Bine, partea buna ar fi ca aplicatia sa nu aiba erori, sa nu alerg de nebun pe scari… periodic :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Alex 27 Oct 2011 @ 12:27

    Sincer mi se pare cam un fass, partea cu sms-ul (care e de tip push) mi se pare mult mai eficienta. Nu cred ca va face query la server din secunda in secunda astfel incat statistic jumatate din timpul dintre verificari il pierzi. Iar cu conexiune persistenta la server probabil bateria se va descarca intr-o veselie, si atunci majoritatea o sa-l treaca pe off.

    Raspunde
  2. madalin Neacsu 27 Oct 2011 @ 12:55

    Urasc romanii care isi dau cu parerea fara sa cunoasca sistemul. presupun ca nu ai auzit de yahoo messenger sau skype pe iphone ???? Nu face nici o verificare pe server. Este exact invers de cum ai scris tu . SMS vine greu , alarma pe internet vine instant

    Raspunde
  3. X 27 Oct 2011 @ 14:06

    Daca nu stii iOS permite conexiuni internet permanente care nu consuma bateria (sunt implementate de iOS si optimizate), asa functioneaza toate sistemele VOIP (ex: viber, skype, messenger). Iar timpul de raspuns in aceste cazuri este sub 1 secunda.
    Pe de alta parte sms-ul nu este viabil cand vrei sa avertizezi zeci de mii de utilizatori in aceiasi secunda, pentru ca nici un operator de telefonie nu garanteaza ca iti trimite sms-ul imediat.

    Raspunde
  4. madalin Neacsu 27 Oct 2011 @ 15:41

    Eu nu stiam sa raspund asa de elaborat :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)