Sari la conținut

Azi am mintit

Sunt situatii extreme in care o minciuna bine plasata poate rezolva multe. A fost cazul zilei de azi in care am fost surprins de un echipaj al politiei rutiere in timp ce depaseam neregulamentar pe linia continua. Politistul nu a putut sa ma opreasa deoarece m-am bagat la juma de metru de masina din fata mea… si nu avea cum sa se bage intre noi ca sa ma traga pe mine pe dreapta :D (apropo, chestia asta merge… am incercat-o de mai multe ori)

Am zis eu in mintea mea ca am scapat… am rasuflat usurat si mi-am vazut de drum… am mers regulamentar o vreme pana am dat de doi soferi care nu se grabeau deloc… mergeau chiar cu 30-40…. am mers in fundul lor cateva minute… dar… la un moment dat n-am mai suportat si i-am depasit si pe astia… unu dupa altul…

Cand ma uit in oglinda… undeva in spate… echipajul de politie rutiera era pe urmele mele, vroiau sa vada “comportamentul meu in trafic”…. mi-am dat seama ca eu sunt cel vizat… doar nu era sa-i urmareasca pe cei care incurcau circulatia… ci pe mine care incalcam legile una dupa alta….

Ma opreste “organu”… imi cere actele si imi zice povestea cu punctele care le-as primi, cu punctele amenda… cu suspendarea permisului pt nush cate luni… (sincer nu l-am auzit… eram de-a dreptul disperat ca raman fara permis).

In cele din urma… ma rog de el… ii bag marea minciuna ca ma grabesc ca am un deces la care trebuie sa ajung (e o chestie la care in mintea mea trebuie sa isi arate omenia si sa inteleaga graba mea)… omul a inceput sa ma creada… la ce fatza aveam probabil ca nici nu ii era prea greu.

M-a lasat…. i-am multumit din suflet… si mi-am vazut de drum…

Nu i-am dat nimic, nu ca nu as fi vrut… dar eu am prostul obicei sa nu umblu cu bani cash la mine… asa ca nu aveam ce sa-i dau…. oricum omul a fost super ok, si pe calea asta vreau sa-i multumesc inca o data.

Cred ca a meritat minciuna… altfel trebuia sa invat tot felul de linii de autobuz, metrou, tranvai tramvai… si cum am memoria scurta… deveneam personajul principal al filmului “Pierdut prin Bucuresti” :P

Imi pare rau ca am mintit… chiar imi pare… ma bucur ca am ramas cu permisul….

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. SGS 16 Jun 2007 @ 21:30

    Concluzia… mergi corect
    Daca faceai asta in Olanda te si legau aia….
    “Ulciorul nu merge de multe ori la apa”

    Raspunde
  2. cristi 16 Jun 2007 @ 22:27

    Daca tot incalci regulile cu atata perseverenta, poate ar trebui sa mergi sa-ti predai tu carnetul la politie de buna voie. Deci pe tine te injur cand te bagi in fatza mea de pe linia continua?!?! :-)

    Raspunde
  3. criserb 16 Jun 2007 @ 22:31

    daca tu esti ala care merge cu 40 cand nu e nimeni pe drum si esti pe titamai drumu european… da pe mine ma injuri… pt ca eu am invatat ca atunci cand il ajung pe unul din spate inseamna ca merg mai repede ca el… si il depasesc logic… altfel se fac coloanele alea interminabile care incurca toata circulatia… iar daca ma ajunge pe mine unu din spate… il las sa treaca… fara nici o problema… e vb doar de civilizatie…. de a nu-l deranja pe partenerul de trafic… si stai linist… nu te-as incurca cu nimic daca m-as baga in fata ta :P

    Raspunde
  4. ana 16 Jun 2007 @ 23:06

    E a doua oara cand iti merge…ai grija ca s-ar putea sa nu-ti mai mearga nici cu cashul de la tine daca dai de vreunu care vrea sa se afirme :p

    Raspunde
  5. Verbiaj. 16 Jun 2007 @ 23:56

    Criserb, se poate ÅŸi mai rău. Acu’ vreo 15 ani eu am folosit scuza “mi-a murit bunicul” să îi închid gura profesoarei de latină care m-a prins cu tema nefăcută. Bunicul chiar murise… cu vreo săptămână în urmă. Mai bine mă alegeam cu un 2, dacă stau să mă gândesc.

    Raspunde
  6. Lexya 17 Jun 2007 @ 16:38

    se vede ca nu prea circuli cu mijloacele de transport in comun. se scrie “tramvai”, nu “tranvai” :)))
    bine ca ai scapat usor, pacat ca ai mintit … macar nu ai bagat si tu o minciuna frumoasa de genul “imi naste nevasta”
    o zi “deosebita” :P

    Raspunde
  7. criserb 17 Jun 2007 @ 19:50

    Din “nu prea circuli” se presupune ca as circula… eu nu circul deloc :P deci de unde sa stiu cum se scrie? De la scoala… hmmm a trecut asa multa vreme de cand am fost la scoala… si noi nu invatam de tramvaie… ca la mine in sudul frantei nu sunt astfel de mijloace de trasnport, numa yachturi :P

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)